13.06.2023 Komentari: 0

Šta poneti na more sa bebom? Imamo detaljan spisak

Ako idete prvi put na more sa svojim najmlađim ukućaninom, znajte da vam je neophodna dobra organizacija i priprema kako biste stigli sve na vreme da nabavite i boravite tamo bezbrižni. Imajte na umu da što je dete manje – to mu je više stvari potrebno i zato nikad nije previše rano početi sa pripremom i nabavkom, verujte nam na reč.

Beba leži u koferu za more.

 

Ne znate odakle da počnete? Ne brinite se, uz naše savete neće vam ništa faliti. Zato pročitajte ovaj detaljan vodič šta poneti na more sa bebom i učinite svoj boravak što bezbrižnijim.

 

Spisak za more – odakle početi


Letovanje sa bebom je pravi podvig i zato vam savetujemo da sastavite spisak svih potrepština kako vam baš ništa ne bi zafalilo. Spisak za početak ne mora da ima neki red.


Najpre stavite sve ono što vam prvo padne napamet, jer lako ćete to posle menjati. Takođe, najbolje je da što pre to uradite, bar mesec dana ranije, jer tako kupujete vreme, te ćete polako i smireno svaki dan nešto dodavati i spisak ćete proširivati.


Stavite ga na neko vidno mesto kako bi vam uvek bio pri ruci kada se setite nečega. Ili jednostavno prekopirajte našu detaljnu listu i vodite se njome za početak.

 

Zaštita od sunca za vašeg mališana


Ovo je zaista jedna od najbitnijih stavki, te zahteva poseban odeljak. Sunce je sve nezdravije i zato morate dobro zaštititi nežnu dečiju kožu.


Dobra SPF krema potrebna je svima, a posebno delikatnoj i veoma osetljivoj koži deteta. To ne znači da beba može neometano provoditi sve vreme na suncu, pa čak ni onda kada je to preporučljivo, u jutarnjim i kasno popodnevnim časovima. Imajte na umu da je sunce uvek opasno i da se i tad može izgoreti.


Kada je u pitanju SPF krema, birajte one sa najvišim faktorom zaštite. Takođe gledajte da to bude krema nekog medicinskog brenda jer one sadrže mineralne sastojke koji su najpogodniji za svaku kožu, a posebno kožu malog deteta.


Dete uvek mora imati na sebi zaštitnu kremu, bez obzira na to da li sedi u hladu ili je napolju oblačno. Štetni zraci dopiru do nas svakako, te se i u hladu i kada je sunce prekriveno oblacima takođe može pocrneti ili izgoreti. Morska voda je lekovita, slobodno bućnite bebu u nju, ali nakon toga je ponovo namažite kremom iako je vodootporna u pitanju.


Najbolje je da u igračke za plažu, pored kofica, kantica, lopatica i slično, uvrstite i jedan gumeni bazenčić kako bi se beba igrala u njemu pored vas ispod suncobrana. To je svakako bezbednije od igranja u plićaku gde je beba izložena direktnom suncu.


Dakle, birajte hipoalergene, vodootporne kreme sa mineralnim sastojcima kakve su medicinske i upijajte vitamin D zajedno sa vašom bebom, pametno se izlažući suncu.

 

Beba se igra na plaži.

 

Kozmetika za bebe je obavezna

 

Evo šta vam je neophodno od kozmetike za vašu bebu:

 

  • Šampon i kupka - najzahvalnije su one 2u1
  • Hidratantne kreme za lice i telo – jer morska so i sunce isušuju kožu
  • Krema protiv ojeda – budući da su ojedi česti leti usled toplote i trenja
  • Maramice – vlažne i papirne, i to vlažne na bazi vode ili sa dodatkom nekog umirujućeg sastojka poput kamilice
  • Pelene – obične odnosno jednokratne, švedske i tetra, kao i one specijalne za kupanje
  • Štapići za uši i tupferi

 

Šta poneti na more od garderobe i opreme

 

Ponesite komotnu, letnju odeću od prirodnih materijala, ali takođe ne zaboravite i nešto topliju garderobu jer vreme zna da iznenadi.


Za boravak na plaži ili šetnju obavezan je šeširić ili kačket. Takođe, ponesite garderobu svetlijih boja, majice kratkih rukava i na bratele, zeke, šorceve, kompletiće sa dužim i kraćim rukavima I nogavicama, letnju pidžamu, uzimajući u obzir broj dana koji ćete provesti na moru.


Kada je u pitanju ostatak stvari, evo šta će vam još biti potrebno:

 

  • Podloga za prepovijanje/presvlačenje bebe
  • Hrana i pićekašice, adaptirano mleko, sokići, flaširana voda
  • Igračke za plažu, kako i omiljenu detovu igračku
  • Pribor za jelo za bebu – tanjirići, kašičice
  • Portikle i dude
  • Suncobran, peškire, prostirka za plažu
  • Kolica i kengur nosiljka
  • Obuća za plažu i za svakodnevnu šetnju
  • Aparat i tablete protiv komaraca
  • Putna apoteka


Sačuvajte ovaj spisak u svom telefonu ili ga odštampajte i okačite na frižider, te dodajte sve ono čega se mi nismo dosetili.


Proverite da li već imate sve što vam je potrebno za put ili je potrebno da posetite apoteku ili neku bolje snabdevenu prodavnicu dečije garderobe i opreme. Kupovinu obavite blagovremeno kako bi pakovanje prošlo opušteno, a pripreme za put bez stresa.


 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar