23.10.2021 Komentari: 0

Kada bebi možete da uvedete gotove kašice u ishranu?

„Sto ljudi, sto ćudi“ – ova izreka može da se primeni gotovo u svemu, a posebno kada je u pitanju savetovanje oko ishrane bebe i toga kada je uredu u jelovnik uvesti gotove kasice za bebe. I umesto da vam svi ti saveti olakšaju život, vi ste zapravo zbunjeni i ne znate šta vam je činiti... Znate već da je svako dete individua za sebe, pa vam savetujemo da pratite napredak svog deteta i idete u korak sa vašim životnim navikama.

Dete je spremno za bebi kasice onog momenta kada počne da otvara usta čim vidi drugačiju vrstu hrane, a uz to može čvrsto da sedi duže vreme. Tada možete jedan mlečni obrok da zamenite kašicom, a osim domaćih - tu su i gotove kasice za bebe koje su idealan izbor za aktivne porodice i momente kada nemate puno vremena za pripremanje savršene bebi kasice.

 

 

Zašto su i koje kašice za bebe pravi izbor?


Vreme prebrzo prolazi i verujte da to najbolje znaju roditelji, pogotovo oni koji imaju bebu. Iako vam se činilo da nikad nećete prestati sa stalnim dojenjem ili pripremom adaptiranog mleka, odjednom je vaša beba porasla i spremna je za isprobavanje novih ukusa. Tu na scenu stupaju različite bebi kasice, koje će postepeno zamenjivati sve veći broj mlečnih obroka. Ovo je prirodan i neophodan tok razvoja vašeg deteta, jer nakon nekoliko meseci vaša beba kroz mleko više neće dobijati onoliko hranljivih materija koliko joj je potrebno za dalji rast, razvoj vilice i generalno napredak.


Prve kasice za bebe su blagog i neutralnog ukusa, i najčešće se preporučuje da počnete da spremate bebi kasice na bazi žitarica, kojima ćete kasnije dodavati razno povrće i voće. Ipak, ovde ne postoje striktna pravila, te će neki pedijatri savetovati prvo uvođenje kašica napravljenih od bundeve, šargarepe, jabuke, krompira i sličnih namirnica, a tek potom predložiti žitarice poput pšenice, ječma, ovsa i drugih. Svakako ste vi ti koji treba da odlučite šta je za vašu bebu najbolje, te sledite svoj instinkt i pratite bebin ukus.


Znajte da ni jedna beba neće sa oduševljenjem i odmah prihvatiti sve bebi kasice, ali je potrebno da budete uporni i strpljivi sa uvođenjem svakog novog ukusa i kasice za bebe ponudite tokom svakog obroka, sve dok beba ne prihvati taj ukus. S početka, nemlečna hrana u vidu bebi kasice neće moći kompletno zameniti jedan mlečni obrok, ali ćete to vremenom savladati. Takođe, pridržavajte se pravila „4 dana“. To znači da tokom četiri dana uzastopno nudite isključivo jednu novu namirnicu, te ukoliko beba ne ispolji ni jednu alergijsku reakciju - možete preći na novu namirnicu koju ćete isto tako spremati i nuditi bebi 4 dana zaredom. I tako dok ne isprobate sve kasice za bebe i jela koja su predviđena za određeni uzrast deteta.


Do otprilike detetove 2. godine, mleko će svakako i dalje biti osnova bebine ishrane. To je potrebno za njen pravilan rast i razvoj, pa se i bebi kasice uglavnom prave sa dodatkom mleka, čime ujedno imaju i finiju strukturu. To važi kako za domaće tako i za gotove kasice za bebe.


Šta su to instant gotove bebi kašice i koje od njih su proveren izbor?


Instant gotove kasice za bebe su one bebi kasice za koje vam je potrebno izrazito malo vremena da ih napravite, jer sve što je potrebno jeste da prokuvate mleko ili vodu i prelijete preko pripremljene smese (pahuljica) koja je napravljena od različitih sastojaka. Da bi gotove instant kasice za bebe bile i kvalitetne, moraju biti napravljene od prirodnih sastojaka, obogaćene vitaminima i mineralima i bez dodatka veštačkih boja i aroma, aditiva i konzervanasa. Upravo takve su i Lino kasice koje prodavnica decije opreme 4kids nudi u asortimanu proizvoda za ishranu bebe.

 

Kašice za bebe


Lino kasice proizvedene su od sastojaka koji su pažljivo birani, lako se vare i obezbeđuju enerijgu i adekvatnu apsorpciju hranljivih sastojaka, a čitav proces proizvodnje je pod velikim nadzorom i kontrolom. Iz tog razloga Lino kasice predstavljaju jedan od najboljih izbora za gotove bebi kasice, preporučene i od strane pedijatara. Takođe, Lino kao brend na tržištu postoji već dugi niz godina (nema šanse da niste čuli za Čokolino) čime je stekao poverenje.


Lino kasice mogu jesti bebe koje su stare nekoliko meseci, ali i starija deca, a nisu retki ni odrasli koji vole da se zaslade na ovaj način. U svojoj ponudi, 4kids prodavnica decije opreme trenutno ima 6 kašica koje su namenjene različitim uzrastima odnosno:

 


Sve Lino kasice imaju optimalnu količinu ugljenih hidrata, proteina, masti i energije i obogaćene su sa 7 vitamina (tiamin-mononitrat, riboflavin, piridoksin-hidroklorid, L-askorbinska kiselina, DL-α-tokoferol acetat, folna kiselina i nikotinamid), te pružaju hranljivi obrok za pravilan rast i razvoj deteta. Lino kasice takođe možete oplemeniti i drugim adekvatnim svežim namirnicama, te detetu obezbediti svakog dana drugačiji obrok, a 4kids online prodavnica decije opreme neka bude vaš izbor za nabavku svih neophodnih bebi proizvoda.


Autor teksta: Biljana Radojčić

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar