30.08.2022 Komentari: 0

Kišobran kolica- idealno rešenje za lakši život roditelja

Budući roditelji mesece provode kupujući opremu i stvari za bebu. Posebna pažnja posvećuje se kupovini kolica koja će u potpunosti da odgovaraju mnogobrojnim zahtevima.

Za početak odluka često pada na odabir teških kolica sa velikim ramovima i koja se sporije sklapaju sa dve ruke. Roditelji ih biraju misleći da nemaju izbora jer beba mora da bude u ležećem položaju prvih meseci života pa sve dok ne počne samostalno da sedi.


Međutim, to uopšte ne mora da bude tako teško. Iako su pre bila rezervisana samo za period nakon pola godine, u prodaji je sve veći broj kišobran kolica za bebe i kišobran kolica za blizance kod kojih postoji mogućnost menjanja ugla položaja sedenja, te modeli mogu da se koriste već od prvog dana.


Kada je u pitanju kvalitet kolica, mnogi smatraju da su najbolja kišobran kolica Chicco, Jungle, Peg Perego i kolica sličnih kvalitetnih brendova.

 

Vrste kolica


Iako se odabir kolica za bebe u teoriji čini kao lak posao, kada počnete da ih razgledate u praksi obratićete pažnju na mnoge detalje koji će vam zadavati muke i produžiti potragu.


Kolica za bebe se mogu podeliti u nekoliko kategorija:

 

  • klasična kolica
  • kolica 2u1 ili kolica 3u1 (koja uz kolica poseduju autosediše i korpu ili samo jedno od ta dva)
  • kolica koja su namenjena deci različitog uzrasta
  • kišobran kolica za bebe
  • kolica za blizance, koja se mogu podeliti na klasična i kišobran kolica za blizance

mame sa bebama

 

 

Na šta treba odbratiti pažnju prilikom kupovine kolica


Budući roditelji često akcenat stavljaju na izgled i dezen kada su u pitanju kolica, nego na funkcionalnost. Ipak, razmotrite nekoliko stvari pre nego što se odlučite za kupovinu određenog modela:

 

  • Koliko su teška kolica- ovo je veoma važan faktor prilikom odabira jer težina može drastično da varira. Tako potoje modeli kolica koji imaju samo oko 5 kilograma, dok drugi mogu imati i do 20 kilograma
  • Dimenzije kolica- Iako se ne čini kao bitna stavka, ako ne proverite dobro koje su dimenzije kolica, može se desiti da ne možete da ih sklopljene stavite u gepek automobila, a isto tako da dok su rasklopljena ne možete da uđete u zgradu, lift, prođete koz ulazna vrata stana i slično.
  • Vrsta točkova- oni mogu biti plastični, na naduvavanje i gumeni. Koji će biti najpogodniji zavisiće od toga na kakvom terenu planirate da koristite kolica
  • Sistem sklapanja i rasklapanja kolica –kod većine modela će vam za to biti potrebne obe ruke, dok će kod onih po “kišobran” sistemu biti dovoljna samo jedna ruka za sklapanje i rasklapanje

Kada se sve ove stvari uzmu u obzir, roditeljima su često kišobran kolica broj jedan i model koji im olakšava život, šetnje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti sa bebom.

 

Kišobran kolica


Kišobran kolica se nazivaju još i letnja kolica. Ovi modeli su tanko postavljeni pa su idealni po lepom vremenu. Osnovne karakteristike su im lakoća, mali točkovi i male dimenzije, kao i brzo sklapanje i rasklapanje koje je moguće samo jednom rukom.


Kišobran kolica su prvo pre svega bila namenjena za bebe koje imaju više od 6 meseci, nakon što počnu samostalno da sede. Međutim, sada na tržištu postoji sve veći broj modela sa podesivim naslonom, te omogućavaju bezbedno prevoženje bebe od prvog dana, do čak treće godine ili 15 kilograma. Na našem tržištu popularni su razni brendovi, međutim, smatra se da su najbolja kišobran kolica Chicco, Jungle, Peg Perego…


Najpopularnije brendove karakteriše duga tradicija izrade, ali isto tako i inovativnost koja ide u korak sa željama i zahtevima savremenih roditelja. Glavne osobine su im jednostavnost, kvalitet i funkcionalnost.


Modele Chicco, Jungle i Peg Perego kolica možete pronaći u raznim bojama, stilovima i dezenima, za jedno dete, ali i kada su u pitanju kolica za blizance. Većina modela poseduje duo i trio sistem, pa u njima deca mogu da se prevoze već od rođenja.

 

Važno je napomenuti da kišobran kolica pružaju osećaj udobnosti, praktičnost i sigurnost za decu i roditelje.
Jedina mana je to što su tokom zime deca u ovim kolicima neadekvatno zaštićena, jer su kolica postavljena od tankih materijala, a bebe se nalaze u položaju blizu zemlje. Međutim, kišobran kolica će vam tokom većeg dela godine biti nezamenljiv saveznik u šetnjama sa detetom.


Nemojte da žurite sa kupovinom prvog modela kolica na koji naletite. Izdvojte vreme i posvetite odabiru posebnu pažnju ne bi li olakšali sebi jedan od najlepših perioda u životu. Definitivno se nećete pokajati ako izaberete kišobran kolica za bebe. Možete da pogledate onlajn akciju u kojoj se nalaze i kišobran kolica za blizance, a kada su u pitanju brendovi, odlučite se za najbolja kišobran kolica Chicco, Jungle, Peg Perego.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar