24.01.2022 Komentari: 0

Igračke za prohodavanje za vaše mališane

Ako je vaša beba počela da stoji i hoda pridržavajući se za raznorazne predmete, ali još uvek nema dovoljnu stabilnost da bi se osmelila na šetnju bez pomoći – pravo je vreme da nabavite jedno zabavno, a pre svega bezbedno pomagalo u vidu igračke za prohodavanje.

Ona je namenjena bebama različitog uzrasta, u zavisnosti od njihovog individualnog napretka i sposobnosti, a uz pomoć igračke za prohodavanje vaša beba će postepeno steći veće samopouzdanje i bez muke napraviti prve samostalne korake. Takođe, guralica za prohodavanje je korisna i zbog svojih različitih edukativnih sadržaja, pa će tako vaša beba učiti uz igru i razvijati svoje veštine.

 

dete-se-igra-sa-igrackama-za-prohodavanje

 

Na tržištu postoje brojni modeli guralica za prohodavanje: od onih koje su namenjene upravo bebama kao pomoć prilikom hodanja do guralica koje su namenjene bebama koje već hodaju u obliku različitih vozila sa naslonom za leđa i raznim zabavnim sadržajima. Ovakve igračke za prohodavanje često predstavljaju i pomoćno sredstvo roditeljima kada krenu u šetnju sa svojim mališanima, jer uglavnom imaju i podesive ručke za guranje koje je kasnije moguće ukloniti, pa takve igračke za prohodavanje deca mogu koristiti i do svoje treće godine.


Kada se pominju guralice za bebe, cena često predstavlja faktor odluke za kupovinu. Ako tražite jeftinije varijante, pre svega su to igračke za prohodavanje koje nemaju mnogo dodatnog sadržaja, ali svakako imaju pomoćnu ulogu i služe da podstaknu bebe da iz sedećeg položaja ustanu i šetaju oslanjajući se na nju. S druge strane, kada su u pitanju guralice za bebe – cena je ta prema kojoj možete da se upravljate prilikom odabira, jer što su kvalitetnije i imaju više mogućnosti, to su neminovno skuplje.


U svakom slučaju, koju god da odaberete - najvažnije je da se odabrana guralica za prohodavanje dopadne vašoj bebi i da je ona sa uživanjem koristi.

 

Za šta je sve guralica za prohodavanje korisna?


S obzirom da je prva godina bebinog života najvažnija, jer ona tada najviše i najbrže raste i razvija se, radoznalo otkriva svet, okreće se, uči da puzi, sedi i šeta, bitno je da joj obezbedite sigurno i bezbedno okruženje u kojem će nesmetano moći da se kreće i razvija svoje sposobnosti.
 

Kada je hodanje u pitanju, neke bebe će pre savladati ovu veštinu, neke kasnije, ali je dobro znati da postoje pomoćna sredstva kao što su igračke za prohodavanje. One će svojim brojnim dodacima učiniti bebin život lepšim, zabavnijim i savladavanje veština lakšim!

 

dete-na-igracki-za-prohodavanje


Čak i pedijatri govore u korist guralica za prohodavanje, ističući njihovu mogućnost da bebama obezbede bolji razvoj ravnoteže i koordinacije pokreta, a pomažu i za jačanje mišića ruku, nogu, zglobova i drugih delova tela. Ipak, važno je da beba i sama prethodno dovoljno ojača kako bi mogla držati i gurati hodalicu samostalno.


Kada birate igračke za prohodavanje, znajte da će bebi biti još interesantnije one koje sadrže dodatke poput muzike, šarenih dugmića, brojeva, slova, različite teksture, itd. Budite sigurni da će ovakve guralice bebi okupirati pažnju duži vremenski period, podstičući razvoj njenih psiho-fizičkih i motoričkih veština, te postati bebina i vaša omiljena zabavno-edukativna igračka!


Kako odabrati guralice za bebe – cena i modeli


Kada su u pitanju guralice za bebe, cena uglavnom zavisi od odabranog brenda, kvaliteta i dodatnih funkcionalnosti. Uvek gledajte da odabrani proizvod bude izrađen od kvalitetnih i bezbednih materijala, kao i da ima stabilnu konstrukciju koja će sprečiti eventualne padove i povrede tokom korišćenja. Dok sigurnost, udobnost i dugotrajnost govore o kvalitetu guralice, različite boje, dezeni i brojni dodaci doprineće zabavi i bržem učenju kroz igru.


Na tržištu se mogu naći kako jednostavniji modeli guralica, tako i oni koji predstavljaju 2u1 ili pak 3u1 rešenja. Među njima su npr. guralice 2u1 uz čiju pomoć će bebe učiti ne samo da hodaju i vežbaju koordinaciju pokreta, već i razvijaju finu motoriku, učiti da prepoznaju boje, zvuke, brojeve, oblike,...

 

Zatim aktivne šetalice 3u1 u obliku automobila, namenjene bebama starijim od 6 meseci, a služe za sedenje, stajanje i hodanje, dok ih dodatno krase zvučni i svetleći efekti, razne teksture, dugmići, oblici, brojevi i drugi dodaci koji podstiču senzorni i motorički razvoj bebe, kao i brojni drugi višefunkcionalni modeli.


Dodatna prednost guralica za prohodavanje je i ta što ne zauzimaju veliki prostor, a postoje i modeli koji su namenjeni kako za kućnu upotrebu tako i za boravak napolju. Takođe, igračke za prohodavanje mogu biti i idealan izbor za poklon, budući da je sada vreme praznika i darivanja.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar