20.12.2022 Komentari: 0

Zašto žene vole modu – stil kao ogledalo ličnosti

Način na koji se odevamo, stil koji sledimo i trendovi koje pratimo pomažu nam da izrazimo svoju individualnost. Kroz modu se sa lakoćom može pokazati koliko smo kreativni, a dosledno praćenje sopstvenog stila daje nam samopouzdanje.

zene-moda

 

Moda je veoma važna i treba da je primenimo u svom svakodnevnom životu bez obzira gde se nalazimo, kuda idemo i šta radimo. Odeća koju biramo da obučemo predstavlja naše ogledalo i može da donese velike promene u našem životu. Zašto volimo modu i koliko je bitno da izgradimo svoj modni stil? Pročitajte.

 

Moda i kupovina nas usrećuju

 

Koliko puta ste čuli da kupovina usrećuje žene? Zapravo, ova tvrdnja nije neosnovana. Kupovina odeće zaista može da nas učini srećnima i zadovoljnim sobom. Jedan pogled u ogledalo i saznanje da izgledamo dobro (ili fenomenalno!) dovoljni su da nam ulepšaju ostatak dana.


Bilo da je reč o elegantnoj haljini, udobnim pantalonama ili otmenoj košulji, kada kupimo novu stvar, zaista možemo da izgledamo drugačije. Naravno, bitno je da biramo odevne predmete koji nam pristaju i imaju kroj koji nam se dopada. Dezeni, materijali, dekorativni detalji – svaka sitnica je važna, jer što je više elemenata koji nam se sviđaju, to je osećaj ispunjenosti veći. Sledeći put kad krenete u kupovinu odeće podržite domaći brend. Izaberite kvalitetne materijale koji ne samo da lepo izgledaju na vama, već prijaju koži i čine da vam bude prijatno.

 

Žene koje vole modu privlače pažnju


U paru sa lepim izgledom i dobrim osećajem u svojoj koži – i odeći, svakako ide i činjenica da žene koje vole modu lako privlače pažnju. Osobe koje imaju izgrađen stil i koje slede aktuelne trendove uvek izgledaju dobro. Kada obuku novu odeću ili osveže neku modnu kombinaciju novim detaljem, brošom, ešarpom ili kaišem, nesumnjivo privlače pažnju. Prema tome, ako je vaš cilj da privučete poglede muškaraca i drugih žena, moda je definitivno jedan od sigurnih načina da to i ostvarite.

 

Moda kao takmičarsko polje


Za sve one dame koje vole da se takmiče i u svemu budu najbolje, moda je sasvim izvesno pravo oružje za pobedu. Ako ste jedna od onih žena kojima prija da se istaknu među drugima i čak izazovu ljubomoru i zavist, dobro usklađena odeća može biti vaš glavni adut. Ne zaboravite samo da nekad možete naići na žestoku konkurenciju, pa bi bilo pametno da imate svog “modnog” keca u rukavu. Pažljivo pripremite nekoliko odevnih kombinacija za posao i izlaske unapred kako biste zablistali u svakoj prilici.

 

Odeća raznih stilova u ormaru – ženski san


Možda se najlepše osećate kada obučete kežual tuniku i helanke i uparite sa parom kratkih čizmica? Međutim, ova kombinacija neće biti idealna za posao ili večernji izlazak. Dakle, raznovrsnost u ormaru je važna.


Sve žene koje prate modu maštaju o garderoberu u kom se nalazi odeća različitih stilova. Moderna odeća koja je u trendu, klasični komadi, elegantni predmeti i nešto opušteniji stil za svaki dan definitivno su ženski san.

 

odeca-modni detalji


Ako želite da vaš ormar bude pun odeće koju volite da nosite i u kojoj lepo izgledate, pogledajte da li postoji neki odevni predmet koji vam nedostaje. Pokušajte da napravite kapsula ormar ili jednostavno klasirajte svu odeću koju imate da biste znali na šta da se fokusirate prilikom sledeće kupovine. Na ovaj način nećete imati pun ormar sličnih odevnih komada i vremenom ćete obogatiti svaki ofinger kvalitetnom odećom.

 

 

Modni trendovi kao izvor svakodnevne zabave


Postoji nešto posebno zanimljivo i zabavno u svakodnevnom biranju i kombinovanju odeće. Žene zapravo dobijaju priliku da izraze ne samo svoju ličnost, već i da razvijaju kreativnost kroz uparivanje različitih odevnih predmeta. Počnite od odeće koju već posedujete – možete provesti čitav dan isprobavajući suknje i majice i tražeći idealne kombinacije za šetnju, posao ili izlazak.


Vrhunska zabava može biti i kupovina sa drugaricama. Odlazak u butik ili veliki tržni centar, isprobavanje odeće koja vam se dopada i eksperimentisanje sa različitim stilovima sjajan su način da se zabavite i pritom kupite baš one komade koji vam lepo stoje.

 

Lepa odeća i izgrađen stil podižu samopoštovanje žene


Lep izgled i odeća za svaku priliku, bez čuvene izjave “nemam šta da obučem” su nesumnjivo važni koraci na putu do izgradnje samopouzdanja i samopoštovanja svake žene. Možda mislite da vam nije važno kako ćete se obući i ne polažete mnogo na modu? Razmislite još jednom o tome koliko se samouverenije i sigurnije osećate kada obučete omiljenu haljinu ili farmerice?
Odeća koju volimo da nosimo i koja nam pritom lepo stoji čini da se brzo oraspoložimo i osećamo komotno i prijatno.

 

Zbog toga ne treba birati lepu odeću samo kada idemo na razgovor za posao, ispit ili prvi sastanak sa mladićem koji nam se dopada. Naprotiv, ako želimo da povećamo samopouzdanje, moda može biti naša saveznica svakoga dana.

 

Pronađite svoj stil – i držite se proverenog

 

Ako želite da vas uvek prepoznaju kao ženu sa stilom, veoma je važno da otkrijete šta je to što vam odgovara i da se tog pravca držite. Za početak, saznajte koje boje vam najviše pristaju i kako se nose. Možda volite da nosite belu, tamnoplavu, krem ili bež odeću? Naučite kako da uravnotežite nijanse, koje odevne komade da uparite i nećete imati problema kada želite da zablistate. Zapravo, izgledaćete sjajno uvek kada se držite proverene kombinacije i boja.


Pored estetike nemojte zaboraviti ni na komfor. Ako volite da nosite cipele sa potpeticom, sigurno je da se nećete odlučiti za neudoban model bez obzira koliko sjajno izgleda. Nekim damama je teško da se priviknu na ovu ideju i prilagode. Međutim, suština mode i izgradnje stila je u tome da budete srećni i da se osećate udobno u svakom trenutku.

 

Kada to shvatite – nijedna kombinacija koja ne ispunjava ove uslove neće vas zadovoljiti i biraćete uvek najbolje za sebe.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar