19.04.2022 Komentari: 0

Modni trendovi 2022: Modni komadi kao sredstvo optimizma u surovoj realnosti

Stiglo je ono doba godine kada, nadamo se, uskoro odlažemo jakne, čizme, džempere i ostalu zimsku opremu. Konačno možemo da poželimo dobrodošlicu laganijim, lepršavijim i vedrijim komadima koji će nam ostaviti više prostora za eksperimentisanje.

modni-trendovi-2022

 

Prolećni modni trendovi 2022, kao što pretpostavljate, ne donose kopernikanski obrt i nećete morati da se odreknete prošlogodišnjih komada, ali neka vrsta osveženja – svakako je potrebna. Pre svega, više nego ikada akcenat je na dugoočekivanoj i preko potrebnoj vedrini, optizmu i poletu.


Zavirimo zajedno u aktuelne trendove koje nam diktiraju svetske modne piste.

 

Boje

 

Poznato je da boje imaju veliki uticaj na naše izbore, ali one nisu samo stvar ukusa, nego i vizelna poruka. Psiholozi kažu da kolori izazivaju emocije, utiču na raspoloženje, vrše uticaj na sagovornika. Setite se samo sakoa Angele Merkel i brojnih analiza modnih eksperata o tome šta je kojim htela da poruči.


Svetle boje izazivaju prijatna i umirujuća osećanja koja nam pomažu da se izborimo sa ovim turbulentim vremena, te trendseteri smatraju da će baš one biti aktuelne ove sezone.
 

Nijanse boje sunca, prirode i svega onoga što asocira na lepo vreme, definitivno su modni trend proleća 2022.

Spremite se za žutu, narandžastu, zelenu i limeta nijansu. Neke kombinacije dopuštaju svetlije tonove, ali nećete pogrešiti ni ako se ove godine opredelite za neon i fluorescentne varijante.


Ovoj listi modnih trendova 2022 svakako treba dodati neizostavnu belu, ali i pastelne nijanse lila, roze, baby plave i lavande.

 

Stil i dizajn


Opuštenost, elegancija i opimizam – tako bi se ukratko moglo opisati ono što nas čeka na prolećnoj modnoj mapi 2022. Ako želite da budete u trendu, evo kako treba da se oblačite kod kuće, u teretani, u izalsku i drugim svakodnevnim prilikama.

 

Opušteno, sa stilom


I dalje ćemo biti pod uticajem udobnih kućnih kombinacija s obzirom na uticaj pandemije i celodnevnog boravka u dnevnim sobama. Ipak, ležerne komade možete da ažurirate pomenutim tonovima sunčanog spektra, usko krojenim strukom i neobičnim porubima.

 

Dajte mašti na volju

 

Kreativci, došlo je vaših pet minuta!

 

Eksperimentisanja iz edicije „uradi sam“ ovog proleća nisu odraz neobičnog stila, nego trenda.

Kombinovanje različitih materijala, krojeva, neočekivanih spajanja sa detaljima poput resa, trikotaže, printova - dolaze do punog izražaja. Zato, dajte mašti na volji i upustite se u modernizovanje second hand komada.

 

modni-detalji

 

Printovi

 

Štampa na odeći upravo dolazi iz pomenute potrebe za vedrinom i optimizmom koji će obeležiti modne trendove 2022. Nećete pogrešiti ako svoje jednobojne komade haljina, farmerica ili majica razvedrite cventim aplikacijama i folk printevima.


Moderni i u teretani

 

Ako se svrstavate u grupu ljudi koja želi komade po poslednjoj modi i u teretani, obratite pažnju na sledeći savet. Udobnost za sve vrste sportova svakako je primat, ali izbacite crnu, sivu i čisto-belu opremu. Otvorite se za neobične kombinacije neonskih tonova zelene, plave, žute i narandžaste.

 

Manje je više

 

Modni eksperti nisu zaboravili ni na ljubitelje jednostavnog i klasičnog stila. Uz minimalizam nećete pogrešiti ni ove sezone. Bezvremeni komadi opuštene i ležerne estetike, ali savremenog kroja treba da bude izbor pobornika jednostavnosti.

 

Haljine 2022

 

Ono što verovatno zanima dame jeste kakve će se haljine nositi ove sezone. Odmah da vam kažemo, ovogodišnji komadi prilagođeni su za svaku ženu i svačiji ukusu.

 

Povratak 60-ih


Ako ste nostalgično vezane za sredinu prošlog veka ili vam se haljine iz tog vremena dopadaju bez obzira da li ste bili svedok tog vremena, možete da odahnete. Ove sezone nećete morati da trpite kritike poput tih da ste izvukli haljinu iz ormara vaše bake, jer je retro ponovo u modi. I zato haljine A kroja bez rukava slobodno uvrstite na vašu listu obaveznih kombinacija.

 

Rese, rese, rese


Već smo spomenuli da su rese apsulutni hit ove godine. U listu haljina 2022 obavezno uvrstite kultne rese sa kaubojskih jakni, ali razveseljene narandžastim, žutim, zelenim i pastelnim tonovima.
Klasika


Haljine 2022 nikako ne mogu bez klasike. Jednostavne i jednobojne haljine koje prate liniju tela svakako treba da nađu mesto u vašem ormaru. Savet: bacite pogled na minimalističke, pletene haljine Viktorije Bekam i pronađite inspiraciju.

 

devojka-u-haljini

 

Moderne ženske torbe


Najvažniji aksesoar koji treba uklapiti uz haljinu svakako je torba. Moderne ženske torbe 2022 donose prava iznenađenja.


U obliku čokolade

 

Dobro ste pročitale - ove sezone nosiće se torbe koje asociraju na rebra čokolade. Svetlo-braon, tamno-braon ili crne sa redovima i kolonama koje zaista neodoljivo podsećaju na kockice čokolade apsolutni su favorit modnih eksperata. Kako se vama čine?

 

U obliku meseca

 

Svetske piste ove godine definitivno se igraju oblicima, te su na modnu scenu 2022 uvrstile i torbe u obliku meseca sa kratkim kaiševima. Malih dimenzija, savršeno su skrojene za tek nekoliko ličnih stvarčica.

 

U obliku špageta

 

Modni trendovi 2022 uvrstili su čitav jelovnik u ovogodišnju kolekciju. Omiljeno jelo sa italijanskih trpeza preselilo se u listu najpopularnijih modernih ženskih torbi 2022. Obično su krojene tako da imaju dva čvora između kojih je niz traka koje podsećaju na špagete.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar