30.06.2022 Komentari: 0

Poigravanje modom i stvaranje ličnog stila

Modni trendovi su od davnina predstavljali jedan od načina na koje se izražava duh vremena, ali i jedan od načina na koje pojedinci izražavaju svoju ličnost. Kada govorimo o trenutku u kojem se nalazimo, modni trendovi su nesumnjivo ispratili tempo savremenog doba i veoma brzo se smenjuju, a u tom procesu se i prepliću.

zena-sa-jaknom

 

 

Ovo otvara vrata različitim poigravanjima, smelim kombinacijama i kreativnim podvizima u kontekstu modnog izražavanja pojedinaca. Stvaranje ličnog stila, dakle, nikad nije bilo zanimljivije i slobodnije, te ćemo u tekstu koji sledi predstaviti nekoliko ideja i smernica za uspešno kombinovanje aktuelnih i minulih trendova sa ličnim osećajem za lepo i u skladu sa različitim prilikama.


Kombinovanje formalnog i ležernog stila: Udobno i šik u kancelariji


Dominantan stil života današnjice, koji zahteva određena prilagođavanja u kontekstu modnog stila, jeste ubrzani moderni poslovni stil, koji traži da naš izgled poručuje profesionalnost i dodir sa aktuelnostima, a subjektivni osećaj da doprinosi visokom samopouzdanju, ali i osećaju komfora i udobnosti. Ukoliko, pri tome, želimo i da svojim kombinacijama izrazimo svoju ličnost i stil, pred nama je prilično kompleksan zadatak. Neka baza vaših poslovnih kombinacija budu klasični komadi poput crnih, braon ili bež pantalona i belih košulja, zatim i sakoa svedenih boja i jednostavnih krojeva.

 

S druge strane, svoj stil učinite udobnim i trendi uvođenjem predimenzioniranih komada, te neka košulja bude bela ali oversized, a isto može da važi i za sakoe. S druge strane, pokušajte da implementirate svoj lični izraz u poslovni stil uvođenjem boja, te u kombinaciju u kojoj dominiraju braon ili bež tonovi uključite jedan modni vrisak poput salonki kraljevsko plave boje.


Svakodnevna varijanta koja ostavlja snažan utisak: Jednostavnost sa ličnim pečatom


Svakodnevna varijanta je ono što oblačimo za neobavezne dnevne šetnje ili na primer pri odlasku u obližnji kafić sa prijateljima. Iako je ovo odeća u kojoj ćemo pre svega moći da budemo okretni i opušteni, prirodno želimo i da izgledamo lepo, a naposletku i da damo čitavoj kombinaciji svoj lični pečat. U ovu svrhu je veoma popularno štampanje majica, koje se vratilo u prve redove modnih trendova nekoliko sezona ranije i zadržalo se na listi modnih aktuelnosti i ove godine.

 

Majice sa printom su najefektniji vid personalizovanja modnih kombinacija i učiniće i najjednostavnije uklapanje farmerica i majice upečatljivim. S druge strane, ako želite ovog leta da nosite haljine i lepršave outfit-e, lični stil možete izraziti kroz efektne komade nakita, broševe i bedževe, kao i aksesoare poput ešarpi za šetnje tokom svežih letnjih večeri.

 

vesela-devojka

 

Oneobičavanje večernjih kombinacija: Mala crna haljina i sve što može ići uz nju

 

Večernje kombinacije se među sobom značajno razikuju u zavisnosti od toga da li govorimo o noćnom izlasku u klubove, tokom kojih ćete plesati i aktivno se zabavljati ili o večeri u restoranu. U svakom slučaju, u pitanju su nešto izazovnije kombinacije, kojima limit nije deset centimetara iznad kolena, kao što bismo to predložili za kancelariju. S druge strane, pitanje je kako da se istaknemo u toj noćnoj atmosferi koju odlikuju brojne modne smelosti i daleko veće slobode nego kada su u pitanju dnevne varijante.

 

Pored male crne haljine kao evergreen komada i sličnih kečeva koje bi svako od nas trebalo da ima u rukavu, nemojte da zaboravite statement nakit i uopšte efektan aksesoar koji će vam pružiti priliku da odskočite svojom modnom kombinacijom. U ovoj varijanti, kao i u poslovnim kombinacijama, možete postići zaista moderan izgled predimenzioniranim komadima i smelim iskoracima u pogledu boja. Pomenute majice sa printom takođe mogu sjajno funkcionisati u večernjem izlasku u kombinaciji sa suknjama, pa čak sa farmerkama uz salonke i vešto nanešenu šminku.


Poigravanje bojama: Široka paleta boja za široku paletu kombinacija


Boje su sjajno sredstvo za formiranje jedinstvenog stila kako u pogledu modnih kombinacija, tako i u svakom drugom kreativnom pohodu. Izuzetno popularna tehnika uklapanja boja koja zaista čini čuda kada je u pitanju snažan utisak koji želimo da ostavimo svojim kombinacijama jeste takozvana “color blocking” tehnika. Govorimo o kombinovanju dvaju ili više odvažnih, izražajnih boja, ali uz izbegavanje kontrasta. Ovo ne znači da vam modne aktuelnosti zabranjuju kontraste uopšte.

 

Na vama je da se poigravate, a rezultati neka budu pre svega u skladu sa vašim ličnim osećajem za lepo i vašom ličnošću, spram koje personalizujete svoje kombinacije. Kako se modni trendovi sve više oslobađaju bilo kakvih limita, sve ređe govorimo o konkretnom tipu boja koje su u datom trenutku naročito aktuelne, a gotovo uopšte ne govorimo o bojama koje su “out”. Zbog toga se opustite i samostalno se opredelite za paletu nijansi koje vama lično prijaju, bilo da govorimo o neonskim bojama ili pastelim nijansama, a naravno uz savet da izbegavate ekstreme.

Godina 2022. je poželela dobrodošlicu originalnosti, kreativnosti i zabavi kada govorimo o modnim trendovima. Možete se poigravati sa aktuelnostima iz različitih perioda (naročito iz devedesetih godina prošlog veka), bojama, materijalima, krojevima, uklapati neuklopivo i pokušavati raznolika rešenja. Tekuća godina voli sve tipove tela, voli udobnost, ali voli i glamur, tako da je ključni modni savet ove godine da pustite mašti na volju i udovoljavate svojim rasppoloženjima, da biste se osećali dobro u svojoj koži i svojoj odeći.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar