30.05.2023 Komentari: 1

Nega usana posle hijalurona – kako postići savršen izgled nakon tretmana

Tretman hijaluronom je postupak koji se sve više koristi kako bi se postigao puniji i definisaniji izgled usana.

Devojka stavlja balzam na usne.

 

Hijaluronski fileri su veoma popularni jer daju brze i vidljive rezultate uz minimalno vreme oporavka, ali ono što će vam pomoći da izbegnete moguće komplikacije je pravilna nega usana posle hijalurona.

 

Evo zašto je hijaluron najbolji izbor za usne


Tretman hijaluronskim filerima je sjajan izbor za prirodan i zavodljiv osmeh iz nekoliko razloga:

  • Hijaluronski fileri su potpuno sigurni kada ih primenjuje stručno lice. Organizam odlično podnosi ovaj materijal, a rizik od alergijskih reakcija gotovo da i ne postoji.
  • Rezultati su zadovoljavajućeg trajanja – u proseku od 6 do 12 meseci.
  • Fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja tretmana vašim željama. Ukoliko niste zadovoljni rezultatima, hijaluron se može rastvoriti.
  • Fileri pružaju prirodan izgled usnama, dajući im punoću i definiciju.

 

Hijaluron pre i posle – šta treba znati?

 

Pre tretmana hijaluronom

  • Neophodno je da se konsultujete s vrhunskim stručnjakom koji će proceniti vaše potrebe i pružiti vam detaljna uputstva.
  • Priprema kože - preporučuje se da izbegavate upotrebu jakih hemijskih pilinga ili agresivnih preparata na usnama. Održavajte kožu hidriranom i izbegavajte izlaganje suncu samog pre tretmana.

Usne posle hijalurona

  • Negujte usne - kada se otok smanji i vaše usne dobiju željeni izgled, kvalitetni balzami i hidratantni preparati postaće vaši najbolji prijatelji. Nahranite svoje usne i osigurajte da ostanu mekane, glatke i neodoljive.
  • Očekivani efekat - trenutno povećanje volumena i definicije usana. Vaše usne će izgledati punije i mladolikije.

 

Devojka na tretmanu usana hijaluronskim filerima.

 

Kako efikasno rešiti otok usana posle hijalurona


Jeste li se ikada zapitali šta se dešava s vašim usnama nakon tretmana hijaluronom? Otok usana nakon hijalurona može biti prava avantura. Ali ne brinite, tu smo da vam otkrijemo tajne kako se sa tim nositi.

  • Prva stvar koju treba da znate jeste da hladnoća ima magičnu moć. Da biste smanjili otok, možete primeniti hladne obloge ili led zamotan u čistu krpu. Držite hladne obloge na usnama nekoliko minuta, a zatim napravite pauzu pre ponovne primene. Ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta tokom prvih nekoliko sati nakon tretmana.
  • Ono što morate da izbegavate su vrući napici. Znamo da ništa ne može da zameni šolju kafe ujutru, ali za dobrobit svojih usana, morate odabrati hladne ili mlake napitke. Vaše usne će vam biti zahvalne na ovoj žrtvi.
  • Da ne zaboravimo, hidratacija je ključna! Pijte dovoljno vode da biste održali usne hidriranima. Ne samo da će vam to pomoći da ublažite otok, već će vaša koža zračiti svežinom i lepotom.
  • Morate se suzdržati od fizičke aktivnosti nekoliko dana nakon tretmana. Povećan protok krvi može samo pogoršati otok.

 

Da li je hijaluron štetan za usne?


Hijaluronski fileri su veoma sigurni za upotrebu. Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna supstanca u našem telu i ima sposobnost zadržavanja vode, što pomaže u hidrataciji kože.

Fileri se polako razgrađuju tokom vremena i rezultati su privremeni. Važno je da se tretman izvodi od strane kvalifikovanih profesionalaca kako bi se izbegle potencijalne komplikacije.

 

Da li hijaluron boli?

 

Većina ljudi oseća samo blagu nelagodnost tokom tretmana hijaluronom. Pre tretmana se obično nanosi lokalni anestetik. Takođe, mnogi fileri sadrže lidokain, koji je lokalni anestetik, kako bi se dodatno smanjila nelagodnost tokom ubrizgavanja.

Ukoliko imate nizak prag tolerancije na bol, stručnjaci u salonu lepote će se pobrinuti da se osećate što udobnije tokom čitavog tretmana.

 

Hijaluron u usnama - iskustva žena


Usne posle hijaluronskih filera su pune volumena, lepo oblikovane i pomlađene. Osim estetskog efekta, ovaj tretman pruža i hidrataciju kože usana, čime se smanjuje pojava suvoće i ispucalosti.

Ovo je veoma popularan tretman među onima koji žele da izvuku maksimum iz svog fizičkog izgleda, jer za kratko vreme daje vidljive rezultate. Sam postupak je bezbolan i najvažnije - prirodan, jer hijaluronska kiselina jeste sastavni deo našeg tela. Nema dugih perioda oporavka, te se odmah možete prepustiti čarima dana sa osmehom na licu.


Najbolje od svega je što u rukama stručnjaka proverenih salona lepote možete dobiti usne o kojima ste oduvek sanjali i osećati se sjajno u svojoj koži.

 

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. L

    Lena

    Odgovori

    21.06.2023 15:11

    Hvala za tekst, utešili ste me. Nemaravam da uskoro odem na nanaokliniku Brant, da malo, ali vrlo malo, povećam usne. Ali sve sam se pitala koliko je to uopšte bezbedno i zdravo. Dobro je da sam naletela na vaš članak.

Ostavi komentar