04.01.2021 Komentari: 0

Najbolji tretmani lica koji oživljavaju vašu kožu

Svi želimo da imamo lepo lice, to je potpuno prirodno. Ali je takođe prirodno da su nekome pore proširenije, nekome su bore naglašenije, nekome akne vidljivije… Sve su to problemi sa kojima se nose sve žene sveta, a koje uspešno prekrivamo šminkom. Međutim, kako bi naša koža što duže ostala lepa i zdrava, potrebna joj je odgovarajuća nega. Danas govorimo o tome koji su to najbolji tretmani lica koji će oživeti vašu kožu – mikrodermoabrazija, ultrazvuk, PRP tretman i mezoterapija lica. 

foto: depositphoto.com

Mikrodermoabrazija – cena, iskustva, benefiti


Kako vam zvuči piling kože dijamantskim kristalima? O da, baš to je mikrodermoabrazija lica. Vrlo uspešno odstranjivanje izumrlog i zadebljalog sloja kože. Aparat radi po principu vakuma, što doprinosi boljem čisćenju kože lica, ali se radi i delimična limfna drenaža i poboljšava se cirkulacija lica. Kada se pominju najbolji tretmani lica, svakako je neizostavni tretman broj jedan mikrodermoabrazija. Cena ovog tretmana je između 2500 din. i 3500 din. Ono što je važno jeste da će vam vaš kozmetičar uvek najbolje preporučiti kombinaciju metoda koje donose najbolje rezultate, pa u skladu sa tim formirati i cenu. Nakon tretmana koža je instant zaglađena i boljeg kvaliteta. Ovaj tretman idealan je kod problema: ožiljaka i hiperpigmentacija nakon akni, staračkih pega, proširenih pora… Ukoliko želite da uložite u jedan tretman koji će poboljšati stanje vase kože, to je definitivno mikrodermoabrazija. Cena definitivno opravdava kvalitet.

 

Ultrazvuk lica


Ultrazvuk lica je jedan fenomenalan tretman koji će vas pre svega opustiti i uspavati. Ne samo da nije bolan, već je savršeno prijatan. Naziva se još i beziglična mezoterapija, jer služi tome da se aktivni sastojci preparata ubace duboko u kožu kako bi je revitalizovali. Ultrazvuk lica je tretman koji svojom toplotom aktivira mikrocirkulaciju, te pomaže aktivnim sastojcima da brže prodru u kožu. Idealan je za podmlađivanje kože, zatezanje i lifting, uklanjanje fleka i bora, kao i smanjivanje vidljivosti kapilara. Ukoliko želite da isprobate tretman koji je prijatan, a koji ima neverovatne rezultate, posebno kada se ponovi u serijama, to je definitivno ultrazvuk lica.

 

 

Mezoterapija lica


Mezoterapija lica je najsavremenija nehirurška metoda ubrizgavanja aktivnih supstanci u središnji sloj vaše kože, poznatiji kao mezoderm, po kome je ova metoda zapravo i dobila ime. Često dolazi do zabune da je mezoterapija tretman koji odgovara samo pojedinoj starosnoj grupi i stanju kože. Ovo je najveća zabluda. Mezoterapija lica odgovara apsolutno svima. Ovo je samo naziv za ubacivanje aktivnih supstanci u lice, a koje će vam aktivne supstance biti potrebne – to zavisi od stanja vase kože. Kokteli koji će biti potrebni osobi od 25 godina koja se bori sa aknama i osobi od 55 koja ublažava bore svakako će se razlikovati. Dakle, mezoterapija lica je metoda, a kokteli se razlikuju zavisno od namene. Ovo je jedan od može se reći skupljih tretmana za koji će vam biti potrebno od 4000 do čak 8000 dinara u pojedinim salonima. Mezoterapija se radi u serijama, pa će se najbolji rezultati videte nakon trećeg i četvrtog kruga. Ukoliko mezoterapiju odradite dva puta godišnje po 4 tretmana, vase lice će vam biti zahvalno.

 


 

PRP tretman krvonom plazmom


O da, sigurno ste čuli za vampirski tretman kome se podvrgava Kim Kardašijan. Ovo je tretman za podmlađivanje i revitalizaciju kože, ali je samim tim vrlo delotvoran u borbi protiv akni i i ožiljaka od akni. Ovaj tretman postao je popularan upravo zbog toga što nema nikakvih štetnih sastojaka, već se upotrebljavaju trombociti iz vaše krvi, koji se kasnije ubrizgavaju u lice. Ne brinite, vadi se vrlo mala količina krvi, slična onoj kao kada dajete krv na analizu. Nakon toga specijalnim aparatom, koji radi po principu centrifuge, odvajaju se trombociti, jer su za ovaj tretman samo oni potrebni. PRP tretman može vam pomoći čak i ako imate problem sa tankom i proređenom kosom, pa mu se vrlo često podvrgavaju i muškarci. Ovo je ujedno i najskuplji tretman lica, te je za njega potrebno izdvojiti od 150e kada su određeni popusti, do 400e, u zavisnosti od regije.

U dogovoru sa svojim kozmetičarom izaberite tretmane koji odgovaraju vašem tipu kože i problem na koji želite da delujete, a onda će utisci biti : “Koža ti je tako lepa i negovana.” Bez zapete i dodatne negacije, samo tačka na kraju rečenice.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar