10.09.2017 Komentari: 0

Kako se neguje suva koža lica?

Test za proveru hidratantnosti vašeg lica je veoma jednostavan. Najpre se umijte mlakom vodom i nemojte brisati lice. Ukoliko nakon desetak minuta osetite da vas lice pecka, svrbi i da se koža zateže, znajte da je neophodno da počnete sa korišćenjem kreme za suvu kožu.

foto: @svezazene

Uživanje u letnjem suncu često je za mnoge najbolji spas i odmor od svakodnevnih obaveza, ali i obnavljanje energije neophodne za naporne dane na poslu koji tek dolaze. Međutim, ukoliko se ne vodi dovoljno računa sunce može da učini da vaša koža dehidrira, zato mislite na vreme kako da se zaštite od sunčevih zraka. Ne kaže se slučajno u našem narodu bolje sprečiti nego lečiti.


Skupocene kreme za suvu kožu lica možda nisu najbolje rešenje, pa nekada mogu u pomoć priteći razni prirodni preparati. U svakom slučaju, da u vreme letnjih dana vaša koža ne bi postala dodatno suva, a crvenilo na licu vaša glavna muka, na vreme izaberite hidratantne kreme za lice pomoću kojih ćete se unapred rešiti briga tokom odmora.

 

Suva koža lica - ružan san tokom leta

 

Pojavilo vam se crvenilo na licu, a znate da je uzrok tome previše vremena provedeno na suncu, nemojte da brinete. Iako je suva koža lica i crvenilo maltene svakodnevna pojava tokom letnjih dana, trebalo bi više da se zaštitite od sunčevih zraka. Dodatno isušivanje kože sprečite nanošenjem krema za lice za za suvu kožu, a ukoliko niste baš sigurni koja je najbolja krema za suvu kožu, pitajte stručnjaka, on će vam sigurno pomoći.

Da bi se suva koža lica revitalizovala, a samim tim povratila vlaga neophodna je svakodnevna nega kože lica posebno za vreme leta. To bi svaka žena trebalo da ima na umu, a posebno one koje vole da probaju različite maske za lice. Dva do tri puta nedeljno stavljajte maske, a ukoliko ipak želite da probate hidratantne kreme za lice, onda se posavetujte sa dermatologom koja je najbolja krema za suvu kožu, posebno kada je vaš tip kože u pitanju.

Nije loše ponovo ukazati na činjenicu da se kreme za suvu kožu lica, razne maske, gelovi, mleka za čišćenje lica nanose isključivo na čistu kožu. Ukoliko redovno negujete svoju kožu, koristite hidratantne kreme za lice i odgovarajuće maske, vaša koža će brzo biti nežna i hidrirana.

 

Da li vam je suva koža lica?

 

Da biste na vreme sprečili pojavu raznih iritacija, crvenilo na licu ili bubuljice, predlažemo vam da proverite da li je vaša koža suva. Suva koža lica zahteva svakodnevnu negu, a nije teško odvojiti malo vremena u toku dana kako biste naneli dovoljno hidratantne kreme za lice koja će učiniti da vaša koža ponovo postane blaga i sjajna.

Test za proveru hidratantnosti vašeg lica je veoma jednostavan. Najpre se umijte mlakom vodom i nemojte brisati lice. Ukoliko nakon desetak minuta osetite da vas lice pecka, svrbi i da se koža zateže, znajte da je neophodno da počnete sa korišćenjem kreme za suvu kožu. Možda vam neće pomoći ni najskuplje niti najbolje kreme za lice, jer nisu adekvatne vašem tipu kože, zato je preporuka da prvo utvrdite koji je vaš tip kože, a zatim da birate odgovarajuće hidratantne kreme za lice.

Suva koža lica i perutanje samo su jedna od posledica velike izloženosti sunčevim zracima, zato dobro promislite da li vašu kožu pažljivo tretirate, jer nekada nije pametno imati taman ten na uštrb nekih drugih promena i pojava na kožu poput iritacija, svraba, ali i crvenila na licu.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar