10.09.2017 Komentari: 0

Zašto je svakodnevno skidanje šminke važno?

Svakodnevni tretman i umivanje mlakom vodom učiniće da suva koža lica postane mekša, a vremenom uz korišćenje proizvoda za dubinsko čišćenje lica neće doći do dodatnog isušivanja kože, već će koža postati ponovo blistava i lepa.

foto: @svezazene

Dok se većina žena danas dvoumi da li da koristi prirodne preparate za lice ili pak da kupi skupocene preparate za dubinsko čišćenje lica, sigurno je da svaka žena voli da izgleda lepo i doterano u svakoj prilici, a posebnu pažnju pažnju posvećuje svom izgledu. Da bi vaša koža ponovo postala nežna i da biste se uklonili bubuljice na licu na brz i efikasan način predlažemo vam da se posavetujete sa dermatologom, jer postoje različiti tipovi kože.


Svaki tip kože zahteva posebnu brigu i tretman, zato da ne biste eksperimentisali sa skupocenim proizvodima ili prirodniim preparatima, savet stručnjaka će vam sigurno dobro doći, a bubuljice na bradi i crvenilo na licu brzo će postati prošlost. Blistava i lepa koža želja je svake dame, a prirodno čišćenje lica često je pravo rešenje pomoću kojeg će vaša dehidrirana koža povratiti sjaj.

 

Kako ukloniti bubuljice na licu, a koži vratiti sjaj?

 

Da biste na vreme sprečili pojavu iritacije, uklonili bubuljice na bradi i prljavštinu, osnovna higijena je neophodna. Svakodnevni tretman i umivanje mlakom vodom učiniće da suva koža lica postane mekša, a vremenom uz korišćenje proizvoda za dubinsko čišćenje lica neće doći do dodatnog isušivanja kože, već će koža postati ponovo blistava i lepa. Zato bi trebalo da imate na umu sledeće:

  • Antibakterijski proizvodi dodatno isušuju kožu, jer u sebi sadrže alkohol, zato ih izbegavajte.
  • Ukoliko koristite piling za lice koji je na bazi voćnih kiselina, znajte da često reakcija na voćne kiseline može biti suva koža lica i crvenilo.
  • Za suvu kožu radije birajte mleko za čišćenje lica nego tonik za lice ili gel.

 

Nekada ni svakodnevna briga i tretman neće učiniti da bubuljice na licu nestanu, niti će prirodno čišćenje lica učiniti da suva koža lica i crvenilo postanu prošlost. Verovatno se pitate zašto je to tako. Kada je nega kože u pitanju, postoje različiti načini za prirodno čišćenje lica i svaki tip kože različito reaguje. Ukoliko volite sami da eksperimentišete i često pripremate piling za lice i razne maske, morate znati ova pravila:

  • Da bi se koža zaštitila i sačuvala voda u čelijama, treba birati proizvode koji sadrže glicerin, mineralno ulje, a poželjno je da preparati najpre budu na bazi vode.
  • Posebnu hidratantnost koži daju kokosovo ulje, ulje avokada i jojobe, pa proizvodi koji sadrže ove sastojke poželjni su za dubinsko čišćenje lica.

 

Suva koža lica zahteva odgovarajuću negu


Posebna nega lica nije nimalo jednostavna i zahteva svakodnevni tretman, zato bi trebalo obratiti pažnju na savete, jer suva koža lica i crvenilo veoma lako mogu da nestanu, a uz odgovarajući odabir preprarata znaćete kako se rešiti bubuljica na licu, a suva koža i perutanje postaće samo ružan san.

Svakako, imajte na umu da nega mora biti prilagođena tipu kože, tako da dobro razmislite da li ćete na svoju ruku koristiti mleko za čišćenje lica ili ćete pitati stručnjaka koji tonik za lice vašoj koži odgovara. Možda najskuplji tonik za čišćenje lica vam ne odgovara, a ipak ste bacilli novac, pa da se to ne bi ponavljal,o prvo se dobro raspitajte, prikupite dovoljno informacija, posavetujte se sa dermatologom, pa tek onda odlučite koje ćete i da li ćete koristiti preparate za prirodno čišćenje lica i jesu li su oni pravo rešenje za vaš tip kože.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar