25.12.2022 Komentari: 0

Kako organizovati korporativnu proslavu Nove godine za decu zaposlenih

Dan u godini kome se deca najviše raduju, Nova godina, u većini kompanija se obeležava slavljem sa centralnom tačkom programa: podelom paketića. Jedan od načina da kompanije iskaže zahvalnosti zaposlenima, kao i da učini nešto dobro za zajednicu je i briga za porodice zaposlenih, u ovom slučaju - znak pažnje i zrno radosti za decu.

foto: Depositphoto

Proslava Nove godine na kojoj su vip zvanice deca zaposlenih u velikom broju kompanija organizuje se u restoranima, klubovima, specijalnim prostorima u kojima je, pored ceremonije darivanja, moguće organizovati i prikladan program za najmlađe.

 

Idealni uslovi za proslavu u restoranu


Restoran se smatra mestom u koje izlaze odrasli, ali je za korporativne proslave za najmlađe bolji izbor od igraonica, posebno ako se radi o kompanijama sa većim brojem zaposlenih. Pretpostavlja se da će roditelji dovesti decu automobilom, pa je parking obavezan, a najveći broj restorana ima svoj prostor.


Roditelji ostaju sa decom tokom programa pa prostor restoranske sale zadovoljava potrebe komfora, pre nego igraonice. Igraonica je, u principu namenjena deci manjeg uzrasta, a novogodišnje paketiće u kompanijama primaju deca zaposlenih do 16 godina, što znači da je mentalitetu strarijeg uzrasta “tesno” u igraonici. U restoranu se odrasli osećaju dovoljno opušteno, a kod dece obično “proradi” osećaj samodiscipline budući da, ili se trude da budu dovoljno odrasli, ili zaziru od prostora u kome nisu česti posetioci.

 

Stavke za dobru organizaciju Nove godine


U organizaciji proslave dobro je osloniti se i na iskustvo restorana, budući da je potrebno reorganizovati salu na delove za boravak, za podelu paketića, fotografisanje i druženje. Ukoliko je planirana zakuska, najbolje je da se organizuje švedski sto sa raznovrsnim izborom grickalica, kanapea, peciva, sendviča, slatkiša, voća i dečija dekorisana hrana.


Ovo iz razloga što će roditelji pored svojih apetita moći da pomognu deci oko izbora, a najmlađem uzrastu i oko konzumacije. Konobari su poželjni za posluženje pića, a lista pića treba da sadrži napitke i za odrasle i za decu.


Prostoru za podelu paketića treba dodeliti centralno mesto na koje će deca ulaziti sa jedne strane, i nakon uzimanja svog poklona nastaviti u istom smeru da se ne bi stvarala gužva.


Posebno mesto treba i za fotografisanje i to sa odgovarajućom dekoracijom, dovoljno prostrano radi izbegavanja sudaranja, guranja, i slično. Na proslavi je najbitnije napraviti svečano atmosferu i nikome ne bi prijalo da neko dete plače jer je izgubilo roditelje, ili obrnuto da roditelji traže decu.


Ako se planira nešto duža proslava, bilo bi dobro da se deo restorana opremi igračkama i zabavnim sadržajima za decu najmlađeg uzrasta, a dobro bi došli i animatori. U slučaju da imamo programsku proslavu, sa mini koncertom, predstavom za decu, filmom i slično potrebno je planirati deo za scenu i deo za publiku, u ovom slučaju - zaposlene i decu.

 

Dekoracije za svečanu atmosferu


Jelka sa novogodišnjim ukrasima je obavezan element, ujedno i dobra prilika da se na ukrasima, ili na drugačiji način istakne identitet kompanije. Sitni korporativni pokloni za sve: decu i zaposlene mogu biti dobra ideja, ukoliko se uklapa u budžet proslave.


Olovke, blokovi, kalendari i rokovinici u većini kompanija su promotivni materijal koji se i ovako štampa krajem godine, tako da i roditelji mogu dobiti prigodan novogodišnji poklon.


Deda Mraz može biti neko od zaposlenih, ili lice koje se obično tokom praznika pojavljuje u ovoj ulozi i može se “rezervisati” preko agencija. Pored ove, centralne figure novogodišnje zabave, program se može obogatiti i drugim likovima, zanimiljvim za različite uzraste, kao što su Snežana, čarobnjak, odžačar za sreću i slično.

Dekoracija sale i stolova treba da bude prikladna prazniku, a prilagođavanjem osvetljenje i muzikom može se dodatno upotpuniti svečana atmosfera.


Na kraju, neko iz kompanije treba da održi prigodan govor koji ne bi trebalo da bude previše dug, a, uz želje za srećnu Novu godinu, sadržajem treba da podseti prisutne i na vrednosti koje kompanija neguje.


 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar