10.12.2020 Komentari: 0

Kako da proslava Nove godine kod kuće bude nezaboravna?

Nova godina kod kuce, odnosno njen doček u prostorijama u kojima smo proveli veći deo ove godine može delovati pomalo zastrašujuće. Ne samo iz razloga što nismo u mogućnosti da putujemo, jer budimo iskreni, mnogo ljudi nema tu privilegiju da može da otputuje za praznike, već iz razloga što se ne možemo okupiti u velikom broju i na najlepši način zatvoriti ovo ružno poglavlje. Ono na veliku žalost traje i dalje, pa će Nova godina kod kuce biti nešto sa čime ćemo morati da se pomirimo. Danas govorimo o tome kako biste mogli da ovaj doček napravite nezaboravnim u kućnim uslovima. 

foto: depositphoto.com

Nova godina – proslava uz svečanu večeru


Svečana večera za doček Nove godine ne mora biti samo u restoranu. Dekorišite kuću tako da dobije praznični duh i energiju, a onda se bacite na pripremanje omiljene hrane. Obucite svoju najlepšu haljinu, jer to zaslužuje ova Nova godina. Proslava će biti kod kuće, ali ćete se osećati kao da ste na gala proslavi. Ukrasite sto svećama i biserima i posvetite se mužu, dečku, sestri ili drugarici. Uživajte u zajedničkim trenucima, jer od svakodnevnog posla i stresa, često zaboravljamo na ostrvca opuštanja koja su nam potrebna.

 

Priredite deci maskenbal


Proslava Nove godine sa decom može biti izazovna, ali isto tako i zabavna. Organizujte prerušavanje u njihove omiljene likove iz crtanih filmova i uživajte. Kada se deca izmore i bude vreme za spavanje, uživajte u tišini uz čašu omiljenog pića bilo sami, bilo sa dragom osobom. Maskenbal može biti tema večeri čak i ako nemate decu, već želite da uživate sa nekolicinom svojih najbližih rođaka i prijatelja. Mlađa populacija će sigurno biti oduševljena ovom idejom.

 

 

Nova godina kod kuće uz društvene igre


Ko još ne voli društvene igre? Jamb, Čoveče ne ljuti se, karte na hiljadu načina... Okupite svoju mini porodičnu družinu i uživajte u zajednički provedenom vremenu. Neka gubitnici imaju zadatak da služe pobednike celo veče, ili da čak naprave palačinke za celu ekipu. Unesite malo dečijeg smeha i radosti, jer toga nikad dosta. I ne zaboravite na podelu poklona u ponoć. 

 

Napravite filmski maraton


Ukoliko želite da se samo ušuškate u krevet i uživate u filmovima, preporučujemo vam da se opremite kokicama i naćosima, kako biste imali osećaj kao da se nalazite u bioskopu. Za one smelije – možete iznajmiti projektor koji će učiniti da proslava Nove godine zaista bude za pamćenje. Ovo je idealno kako za sve parove koji su rešili da se osame, tako i za one koji će u goste pozvati nekoliko prijatelja. Horor, komedije ili božićni filmovi, izbor je na vama. Poenta je da napravite udobnu i ušuškanu atmosferu i da uživate u omiljenim grickalicama.

 

 

Karaoke

 

Da li ste razmišljali o iznajmljivanju ili kupovini mikrofona? Zašto da ne. Vrlo jednostavno ga možete povezati sa telefonom ili lap topom i uživati u karaokama na kućni način. Kada se tome pridoda nekoliko čašica omiljenog pića, noć će sigurno biti za pamćenje. Uz pesmu je sve lakše, pa neka tako bude i ovog puta. Napravite kućnu žurku i provedite se ludo.

 

Zoom za zajednički doček


Pandemija virusa Korona pokazala nam je koliko su značajne društvene mreže i sve te aplikacije preko kojih smo komunicirali sa svojim najbližima. Ukoliko imate nekoga sa kim ne možete biti u datom trenutku, priključite se svi na Zoom aplikaciju i uživajte svako kod svoje kuće, ali na zajedničkom dočeku po kome će biti upamćena ova Nova godina. Proslava neće biti uživo, ali je to najbolje što možemo da izvučemo od ovog trenutka.

Budite maštoviti, kreativni i veseli. Ne dozvolite da ova situacija uguši praznični duh u vama. Poručite ili napravite sami omiljenu hranu, opremite se omiljenim pićem i slatkišima, radite stvari koje volite i uživajte u trenutku, jer shvatili smo ove godine, samo se to računa. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar