27.02.2024 Komentari: 1

Ideje za nezaboravni “girls night” sa drugaricama

U današnjem ubrzanom ritmu života, trenuci provedeni sa dragim ljudima postaju još dragoceniji. Okupljanje sa prijateljicama i provođenje kvalitetnog vremena nije samo način za opuštanje, već i prilika za stvaranje nezaboravnih uspomena.

Organizovanje “girls night”-a predstavlja savršenu priliku za smeh, razgovore, deljenje iskustava i jačanje odnosa. Bez obzira da li planirate veče puno aktivnosti, opuštanje uz filmove ili kreativne radionice, ključ je u zajedničkom provodu i stvaranju uspomena koje će trajati večno. 

 

U nastavku teksta predstavićemo ideje koje će vaše veče učiniti zabavnim i posebnim.

 

Tematsko veče

 

Organizovanje tematske večeri je sjajan način da dodate malo začina vašem “girls night”-u. Odabir teme može varirati od retro večeri 80-ih, preko filmskih maratona do egzotičnih noći inspirisanih dalekim zemljama. A ukoliko se opredelite za lud provod po kom su poznati splavovi Beograd vas čeka raširenih ruku.

 

Prilikom planiranja, ključno je posvetiti pažnju detaljima koji će atmosferu učiniti autentičnom - od dekoracije i kostima do muzike koja odgovara temi.

 

Na primer, možete se odlučiti za filmsku noć, gde će svaka od vas odabrati omiljeni film, a zatim možete organizovati projekciju uz kokice i omiljene poslastice.

 

 

Ako ste ljubitelji određene decenije, recimo 80-ih ili 90-ih, tematsko veče može uključivati oblačenje u stilu te ere, slušanje hitova, karaoke i ples inspirisan tim periodom.

 

Za one koji vole književnost, veče posvećeno omiljenim knjigama ili piscima može biti pun pogodak, gde svaka učesnica donosi citate ili zadatke inspirisane literaturom. 

 

Pored toga, možete organizovati i "Pijama party", gde će opuštena atmosfera, zajedničko gledanje serija i razgovori do duboko u noć ojačati vaše prijateljstvo. Izborom teme koja vas sve inspiriše garantovano ćete imati nezaboravno veče puno smeha, plesa i dobrih vibracija.

 

DIY spa veče

 

DIY spa veče sa prijateljicama idealan je način da se opustite, razmazite i provedete kvalitetno vreme zajedno.

 

Počnite sa pripremom domaćih maski za lice koristeći prirodne sastojke poput avokada, meda ili jogurta, koji će vašu kožu nahraniti i pružiti joj adekvatnu negu.

 

Organizujte i deo za manikir i pedikir, gde svaka može izabrati svoju omiljenu boju laka ili isprobati nove nail art dizajne.

 

Ne zaboravite na opuštajuće kupke - dodajte u vodu eterična ulja, kao što su lavanda ili eukaliptus, koja će prostor ispuniti umirujućim mirisima.

 

Za potpunu spa atmosferu, pustite opuštajuću muziku u pozadini i pripremite lagane zalogaje i osvežavajuće napitke. Ovakvo veče ne samo da će vam pomoći da se opustite i zaboravite na svakodnevni stres, već će i ojačati vaš odnos dok zajedno delite iskustvo koje neguje telo, um i dušu.

 

Kreativne radionice

 

Kreativne radionice otvaraju vrata mašti i omogućavaju vam da zajedno stvarate, učite i delite iskustva

 

Bilo da se radi o izradi nakita, slikanju, pravljenju keramičkih predmeta ili čak pisanju poezije, zajedničko učenje i stvaranje nečeg novog može biti izuzetno ispunjujuće. Možete odabrati da posetite organizovane radionice gde će vas profesionalci uputiti u nove veštine, ili organizovati sopstvenu radionicu kod kuće uz pomoć online tutorijala. 

 

Materijali poput perli, platna, boja, gline ili papira postaju alati za izražavanje vaše kreativnosti. Ovakav tip večeri ne samo da jača prijateljske veze kroz zajedničko stvaralaštvo, već svakoj učesnici daje priliku da pokaže svoju kreativnu stranu i možda otkrije nove talente. Na kraju, svaka od vas će imati unikatan suvenir koji će vas podsećati na divno provedeno veče. 

 

drugarice slikaju cetkicama

 

Kuvarski izazov

 

Organizovanje kuvarskog izazova može biti savršena aktivnost za “girls night” koji će ostati upamćen po dobroj hrani, smehu i kreativnosti.

 

Za početak, odaberite temu večeri, bilo da je to italijanska kuhinja, vege meni ili pečenje slatkiša, i podelite zadatke. Svaka od vas može biti zadužena za određeni deo menija, od predjela do deserta, što dodaje element takmičenja. Da stvar bude zanimljivija, možete uvesti pravila poput ograničenog vremena za pripremu ili korišćenje određenih sastojaka. 

 

Nakon završetka, zajedno ocenite jela, uzimajući u obzir ukus, prezentaciju i originalnost. Ovo ne samo da će biti zabavno, već će i podstaći timski duh i kreativnost u kuhinji. Možete čak organizovati i tematsku večeru, gde će svako jelo pratiti određenu temu ili zemlju. Kuvarski izazov je sjajan način da se istraže nove kuhinje, nauče novi recepti i, što je najvažnije, da se stvore nezaboravne uspomene sa prijateljicama.

 

Veče društvenih igara

 

Izbor društvenih igara treba da bude raznovrstan kako bi se zadovoljili različiti ukusi - od tradicionalnih igara kao što su "Monopol" i "Riziko", do brzih i zabavnih kao što su "Uno" ili "Exploding Kittens". 

 

Igra "Istina ili izazov" može uneti dodatnu dinamiku u veče, otkrivajući zabavne tajne i stvarajući smešne situacije. Za one koji vole kreativnost, "Pictionary" može biti odličan izbor za pokretanje mašte i brzog razmišljanja.

 

Ovakvo veče ne samo da podstiče takmičarski duh već i jača veze među prijateljicama kroz igru i timski rad. Ne zaboravite na ukusne grickalice i omiljena pića, napravite udoban prostor za igru i pustite da se dobra zabava razvija.

 

Zajedničko provođenje vremena sa prijateljicama kroz različite aktivnosti ne samo da obogaćuje naš život, već i učvršćuje prijateljske veze. Svaka od ovih ideja za “girls night” nudi priliku za stvaranje novih, dragocenih uspomena. Bilo da se opuštate, smejete, učite nove stvari ili jednostavno uživate u društvu jedna druge, svaki trenutak proveden zajedno je neprocenjiv i unosi boje u vašu svakodnevnicu.

 

 

 

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. J

    Jelena

    Odgovori

    02.03.2024 09:10

    Sjajne ideje, mada imam još jednu. Skoro sam sa drugaricama imala žurku u jednom od Spa intimo apartmana. Iznajmile, pa uživale u zezanju, đakuziju, sauni, parnom kupatilu... Baš je bilo dobro.

Ostavi komentar