28.08.2023 Komentari: 1

Dečiji kreveti - kako odabrati najbolje za vaše dete

Kvalitetan san igra ključnu ulogu u pravilnom razvoju, kako dece, tako i odraslih, a izbor pravog kreveta za decu može biti izazovan. Mi smo tu da vam pomognemo u donošenju najbolje odluke za vaše najmladje. 

Dečak i devojčica leže na dečijem krevetu na sprat.

 

Saznajte koji sve dečiji kreveti postoje na našem tržištu i kako izabrati onaj pravi za vaše najmlađe.

 

Najbitniji je kvalitet kreveta


Najbrži rast i razvoj kod dece možete primetiti u periodu od rođenja do 5. godine. U to vreme, deca se jako puno umaraju tokom dana. Zbog tog umora je neophodno da najmladji imaju udoban krevet za odmor, kako bi održali svu tu aktivnost tokom dana.


Dečije telo je u ovom periodu u konstantnom procesu rasta i razvoja, te može dosta propatiti ako nema zdrav i kvalitetan san. U kasnijim godinama, od 8 do 13, prolazi kroz još burnije promene. Da biste osigurali da kroz taj period prođu glatko, bitno je odabrati savršen krevet.


Kvalitetni kreveti za decu bi trebalo da budu:

 

  • Napravljeni od izdržljivih ekoloških materijala
  • Odgovarajuće veličine i
  • sa kvalitetnim dušekom.

 

Krevet na sprat u dečijoj sobi.

 

Kreveti na sprat za decu


Jedan od najpopularnijih izbora pri opremanju dečije sobe jesu baš kreveti na sprat.


Ovaj komad nameštaja izgleda odlično kao dekoracija u dečijoj sobi, a uz to je i savršen za organizaciju prostora ukoliko je soba manja. Dečije sobe su obično natrpane igračkama, a njima je potrebno što više mesta za igru. Kreveti na sprat zauzimaju duplo manje mesta, a pritom izgledajući jako zabavno u dečijoj sobi.


Kreveti na sprat su obično prikladniji za malo stariju decu koja mogu sama da se popnu i spuste sa gornjeg kreveta. U svakom slučaju, jako je bitno odabrati krevet koji na gornjem spratu ima mrežicu kako biste osigurali sigurnost vaše dece.

 

Kakvi su dečiji kreveti sa fiokom?


Ukoliko više dece deli jednu sobu, pored kreveta na sprat, jako su dobar izbor i dečiji kreveti sa fiokom za spavanje. Ovi kreveti ne nude baš duplo više mesta za spavanje kao krevet na sprat, ali istovremeno ni ne zauzimaju toliko mesta kao dva odvojena kreveta. Kao takav, krevet sa fiokom je odličan za decu od 3 do 8 godina, ako se uzme u obzir njihova veličina.


Ako vam se ne dopada ideja da stavite zaseban dušek u fioku i time napravite dva kreveta od jednog –fioka kreveta može poslužiti za čuvanje posteljina, odeće ili igračaka.

 

Deciji krevet u obliku automobila u dečijoj sobi.

 

Kreveti za dečake


Kreveti za decu u obliku automobila ponovo postaju sve popularniji, čak iako su vrhunac doživeli u 90im.


Jedan od najnapornijih delova roditeljstva jesu prepirke sa decom pred odlazak na spavanje, i niko ne voli da se nosi s tim. Dete plače, nećka se i nervozno je što mu ne dopuštate da nastavi sa igrom, a roditelj je napet jer želi što pre da se vrati svojim preostalim obavezama ili odmoru.


Ali i ovaj problem se može rešiti!


Krevet u obliku automobila je sjajan za male dečake, pružajući šansu detetu da pusti mašti na volju pred odlazak na spavanje. Izgleda zabavno i odlična je dekoracija u dečijoj sobi.

 

Kreveti za male princeze


Ako smo već rešili problem slanja dečaka u krevet, hajde da rešimo isti problem i sa devojčicama.


Kreveti za devojčice mogu doći u obliku automobila, baš kao i kreveti za dečake. Ali, ako vaša devojčica ipak želi drugačije iskustvo – na primer kao princeza iz bajke, ne možete pogrešiti sa krevetom u obliku kućice sa zavesom i baldahinom.


Kreveti sa baldahinom dolaze u raznim bojama, te će izgledati sjajno uz bilo koji dizajn dečije sobe, bilo da su zidovi plavi, roze, ljubičasti... Ovakvi kreveti izgledaju savršeno u ženskoj dečijoj sobi, davajući utisak kao da je izašla iz bajke.



Domaće prodavnice dečije opreme nikada nisu imale veću ponudu dečijeg nameštaja. Bilo da se opredelite da posetite neku od njih ili da naručujete online, svakako uzmite u obzir želje i ukus svojih mališana, kako bi svako veče sa pravim uživanjem odlazili na počinak.

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. L

    Lenka

    Odgovori

    05.09.2023 10:07

    Moja deca su imala ovaj na sprat, i bio je super dok su bili mali. Ubacila sam im i dobre 'xenonlight' zidne lampe, pošto su voleli da čitaju stripove pred spavanje. Sad su već veliki, traže svaki svoju sobu, a krevete smo odavno razdvojili. Ali za malu decu, ovakvi su super, jer zauzimaju manje mesta u sobi, a deca ih zaista vole.

Ostavi komentar