04.01.2023 Komentari: 0

Zimska nega kože lica – drugačija priča

U zimskim mesecima, našim licima bi trebalo posvetiti posebnu pažnju. No, iako je drugačija, zimska nega nije nikakva komplikacija. 

Zapravo je ključ u pravim proizvodima koje bi trebalo koristiti umesto onih kojima ste se negovali dok nije nastupilo hladno vreme. Leti smo mnogo bezbrižniji u mnogim stvarima, pa i u nezi, jer sunce blagotvorno deluje na nas. Sve se svodi na blagi sapun, vodu i kvalitetnu kremu sa faktorom koji nas štiti od štetnog zračenja.

 

Zimi je priča ipak drugačija!


Naša delikatna koža lica izložena je hladnom vetru koji nam istovremeno nanosi svu prljavštinu u lice. Ranjiva i neprikladno zaštićena, ona pati i burno reaguje na spoljne stimuluse. Osim toga, tu su i nagle temperaturne promene, kad iz hladnog uđemo u toplo, kao i obrnuto. Suv vazduh u našim domovima, kao posledica grejanja, dodatno isušuje kožu, te lice reaguje crvenilom, ispucalošću, a sve to prati i pojava bora.


Osim što nega lica zahteva upotrebu kvalitetnih preparata, važno je sa njom početi na vreme, ali i prilagoditi negu godinama u kojima se nalazite. Dakle, ključ je u prevenciji, ali i u adekvatnim proizvodima koji odgovaraju mladoj ili, pak, zreloj koži. Pored toga, važno je da znate kojem tipu kože pripadate i u skladu sa tim se negujete. Ako vam to stvara muke, uvek možete da se posavetujete sa dermatologom koji će vas uputiti kako da se negujete na pravi način.


Počnite sa svojom negom na vreme i vaša koža će vam biti zahvalna na duže staze. Ono što sigurno znamo jeste da nega lica, a posebno nega kože zimi, zahteva najbolju kozmetiku čije su karakteristike dobra hidratacija, lagana tekstura i sastojci koji su nežni prema vašoj koži.

 

Nega lica – odakle početi?

 

Na tržištu se nalazi veliki broj preparata i često je teško odabrati one koji najbolje pašu baš vašoj koži. Nečija preporuka je svakako dobra, no to ne znači da će blagotvorno delovati i na vaše lice. Svakako vam ne preporučujemo da koristite, inače skupe, proizvode na akciji, budući da to uglavnom znači da su pred istekom roka. Ne klonite duhom, zapravo je samo reč o valjanim sastojcima i zato uvek čitajte sastav pre no obavite kupovinu.

 

devojka dodiruje lice rukama

 

Idealna zimska nega kože kad se pravi sastojci slože

 

Nega kože zimi, uopšteno nega lica, podrazumeva ozdravljenje njenog površinskog sloja, na šta u velikoj meri utiču AHA ili alfahidroksi kiseline koje kožu regenerišu kroz proces ljuštenja. Lekoviti sastojak poput ovog, prisutan je u velikom broju anti – age preparata poput AHA/BHA tonera. Uz pomoć proizvoda sa fermentacijom sprečićete nastanak prvih bora i eliminisati problem neujednačenog tena. Kod ovakvih kožnih problema, esencija sa fermentacijom ponudiće idealno rešenje jer trenutno zateže kožu, eliminiše pojavu bora i daje blistavost vašem licu.


Tridesete godine su pravo vreme za početak ozbiljnije nege. Startujte sa vitaminima koji osim koži lica, pružaju preporod i celokupnom organizmu. Svaki kvalitetan preparat jednostavno mora da ih poseduje u svom sastavu. Vitamin A skladišti kolagen i pročišćava pore, B se nalazi u proizvodima koji štite kožu od štetnih sunčevih zraka, dok vitamin C ujednačava pigment i ubrzava cirkulaciju. E je za elastičnost kože čiju regeneraciju obavlja vitamin D. Vitamin F deluje kao antioksidant budući da pruža hidrataciju, tako što vezuje vodu za sebe. Pružite preporod svom licu uz ružinu vodicu koja je primarni sastojak hidrogel maske prebogate vitaminima.


Uvek birajte preparate na bazi prirodnih sastojaka jer priroda oduvek donosi dobrobit našem celokupnom organizmu. Aloja će nadomestiti vlagu vašem licu, a veoma hranljivi matični mleč će mu pružiti elastičnost i punoću. Ekstrakt korena žutkovine koji se nalazi u serumu za hidrataciju umiriće vašu iziritiranu kožu lica i stoga je idealan kao nega kože zimi. Ne smemo zaboraviti ni lekovito maslinovo ulje za ekstra dozu hidratacije i sprečavanja gubitka vlage.

Sad kad smo vam otkrili tajnu, pripremite vašu kožu za negu bajnu i ne zaboravite da se na vašoj koži oslikava sve, stoga se pravilno hranite, hidrirajte, održavajte kondiciju i upražnjavajte zdrav život za što bolje rezultate.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar