01.12.2020 Komentari: 0

Šta je to moderno ove zime?

Jesen je prešla u zimu, pa je došao red i na trendi komade koji će u najavi obeležiti ovu sezonu. Stil žene 21. veka je svakako slobodan. Žena je slobodna da bude snažna i moćna, krhka i ranjiva. Modni trendovi od Pariza do Milana dozvoljavaju i ženstvenost, ali i muškobanjost. Na pistama smo mogli da vidimo sexy uske haljine, ali i oversize odela, kapute i jakne. O svemu tome u nastavku teksta. 

foto: depositphoto.com

Kaputi ispod kolena


Kaputi zapravo i nikada nisu izašli iz mode. Stvar je samo u tome da li ih volite. Ali obično dođe onaj period života kada ih zavolite. Veoma su praktični, a pre svega topli. Kada je u pitanju ova sezona jesen/zima, veoma su popularni dugački oversize kaputi. To možda ne naglašava žensku figuru, ali je sigurno vrlo praktično za hladne zimske dane kada je sve što želimo udobnost.

 

Glomazne čizme

 

Već ste verovatno videli na svim modnim blogerkama ove čizme. U izvornom obliku Bottega Veneta čizme postale su planetarno popularne čim su se pojavile. Postoje u nekoliko boja i varijanti kože, ali sveukupni izgled džombastih, glomaznih čizama ostaje isti. Neko bi rekao da je vreme martinki prošlo, ali je moda ponovo vratila glomaznu obuću. Pristupačnu verziju možete pronaći u radnjama poput Zare, Stradivarijusa i ostalih sličnih brendova. Savršeno se uklapaju uz čipkaste čarape i suknje i haljine, jer daju tu neku dozu opuštenosti. Takođe, idealne su za nošenje uz uske farmerice ili helanke.

 

 

Končane komplet trenerke

 

Kako je ova godina takva kakva jeste, svi brendovi veći deo svoje proizvodnje okrenuli su udobnosti i tom nekom kućnom stilu, odnosno garderobi koja je prikladna kako za kuću tako i za izlazak iz nje. Končane komplet trenerke svakako su na prvom mestu, pre svega zbog udobnosti. Vrlo su praktične, udobne i lepe. Možete pronaći komplet gornji i donji deo, a možete ih kupovati i odvojeno pa sami kombinovati boje. Svakako su najdominantnije bela, bež, crna i pastelne nijanse.

 

Krzno je uvek u modi


Krzno nikada neće izaći iz mode, zato što je odraz stila i elegancije. Kao redakcija, zagovornici smo pre svega veštačkog krzna, koje verujte na reč može izgledati fenomenalno. To mogu biti krzneni prsluci, jakne sa krznenim okovratnicima i džepovina ili nešto treće. Krzno je detalj luksuza i uvek će to biti.

 

 

Čizme preko kolena

 

Vratile su se na velika vrata. Bilo da su ravne ili na štiklu, čizme preko kolena zaista su odraz vanvremenske elegancije. Posebno su praktične zimi, jer vam sa njima neće biti hladno. Bilo da idete na venčanje, krštenje ili poslovni sastanak, dučačka zimska haljina i čizme preko kolena delovaće otmeno i uvek prikladno. Idealne su za praznične proslave koje slede. 

 

Boja? Bela!

 

Kada govorimo o bojama, ove sezone će najdominantnija biti bela. Beli kaputi, bele čizme, bele rolke, bele torbe. Tačno je da ovo i nije baš mnogo praktično, s obzirom na to da je bele stvari teško očuvati na duže staze. Međutim, uvek je savet da ovakve „trendi komade“ kupujete u jeftinijoj varijanti. Sledeće godine biće aktielno nešto potpuno drugo i možda se nećete setiti tih belih glomaznih čizama. Ali vam zato neće ni biti žao što ste ih kupile, jer su bile nekoliko hiljada dinara, a ne čitavo bogatstvo. Osim bele tu su svakako i siva i bež. Dakle, sa svetlim bojama ove zime ne možete nikako napraviti grešku. Svetle boje možda nisu toliko praktične, ali svaki autfit u ovim bojama izgleda fenomenalno na snegu.

Sve u svemu, držite se udobnosti. Moda nikada nije bila ovoliko okrenuta potrebama žene, pa je potrebno to i iskoristiti. Ne libite se da probate i oversize stvari, dajte priliku „ružnim čizmama“ koje su osvojile svet i okrenite se svetlim bojama, jer je ova godina dovoljno crna. 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar