27.12.2023 Komentari: 0

Najnoviji trendovi za negu i stilizovanje kose

Možda je vaša kosa do sada bila obična, “dosadna”, svakidašnja, ali nakon čitanja ovog teksta to više neće biti. Svaka sezona sa sobom donosi brojne novine kada su trendovi u pitanju. To se ne odnosi samo na modu i odeću već i na frizuru. 

Devojka sa dugom kosom.

 

Oblast negovanja kose i kože danonoćno napreduje, uvode se brojne novine, modifikuju i stilizuju frizure, a sve sa ciljem da se ženama pruži samo najbolje. Šta je ovih dana u trendu kada govorimo o kosi? Pročitajte.

 

Dužim šiškama do sakrivanja zalizaka


Šta su zapravo zalisci na kosi? Vrlo često su definisani kao estetski problem koji narušava spoljašnji izgled žena, ali i muškaraca. Zapravo do formiranja zalizaka dolazi usled proređivanja kose, a do proređivanja kose dolazi zbog njenog pojačanog opadanja.


Da bi se rešio problem začaranog kruga, neophodno je utvrditi uzrok za pojave takvih promena na kosi. Zalisci su najčešće nasledni, pa ukoliko je poznato da su sastavni deo genetskog materijala jedne porodice, na vreme treba razmišljati o njhovom tretiranju i načinu stilizovanja kose. Vrlo često su ljudi sami odgovorni za pojavu zalizaka praktikujući nezdrav stil života. Česta izloženost stresnim situacijama, neodgovarajuća ishrana i nega kose, takođe mogu uzrokovati ovu pojavu.


Zahvaljujući savremenim pristupima i trendovima, moguće je postići rast kose na zaliscima kod žena.


Uz odgovarajuću kozmetiku, kosa se zaista može oporaviti, struktura ojačati, a samim tim opadanje izbeći. Sve to najlakše je postići uz pomoć prirodnih preparata, tačnije šampona na biljnoj bazi koji zahvaljujući svojoj laganaoj i bezbednoj strukturi doprinose poboljšanju kvaliteta kose. Jako je važno voditi računa i o nezi korena kose. Stručnjaci upravo zbog toga preporučuju redovnu masažu korena kose i upotrebu hranljivih pakovanja koja obiljuju vitaminima, mineralima i proteinima.


Osim pravilne nege, način stilizovanja i šišanja kose, mogu biti delotvorni za sakrivanje zalizaka i doprineti samopouzdanju. Jedan od načina da se prikrije i kamuflira ovaj deo kose, jeste uz pomoć dužih šiški koje bi trebale biti opuštene i razbarušene sa strane. Dakle ništa precizno i uz pomoć lenjira, već prirodno, opušteno i razbarušeno. Na taj način se najbolje sakrivaju nedostaci, a ujedno oblikuje lice i ističu njegove najlepše crte.

 

Stepenasto šišanje


Kada se spomene stepenasto šišanje mnogima se od toga digne želudac. Ne, ne misli se na one staromodne stepenaste frizure, već na jedan moderan način šišanja.


Ranije se često dešavalo da se na glavi nađu “dve stepenice” koje kao da su izlivene u kalupu koliko su ravne. Da, to jeste bljak! Međutim kada su savremeni trendovi šišanja u pitanju, tada se pod stepenima misli na jedan prirodniji i slobodniji način šišanja. Dakle nema strogih odvajanja stepenica, već je kosa naprosto različite dužine, svaka dlaka ima svoje mesto, svoj pad, a kao celina dobija se jedan savršen način šišanja kose.


Profesionalno odrađeno stepenasto šišanje, kosi će dati volumen, prirodan, opušten izgled, a ujedno i uvek spremnu frizuru. Da bi se ovaj trend ispratio, neophodno je pronaći pravog profesionalca koji svojim makazama ume napraviti stepenasta čuda.

 

Devojka sa dugom ravnom kosom.
 

Prirodni tonovi


Izgleda da je bilo dosta blajhanja i “ubijanja” kose raznim bojama i tretmanima kako bi se postigla željena boja kose. Da li se tek sada uviđaju posledice ovako agresivnog tretiranja kose ili su drugi faktori u pitanju, to već ostaje da se nagađa. Međutim jedno je sigurno, tome polako dolazi kraj. Iako će uvek biti izuzetaka koji će i to praktikovati, većina žena se u poslednje vreme okreće tom prirodnom izgledu.


Tako je i sa farbanjem kose. Čini se da prirodne nijanse poput zlatne, smeđe i bakarne, preuzimaju vođstvo. Ovakve nijanse lakše je održavati, ne zahtevaju prečesta farbanja, a ujedno mogu smanjiti oštećenje dlake. Ove tonove moguće je pronaći i u okviru prirodnih boja za kosu i većini sasvim lepo pristaju.

 

Bob


Sigurno ste čuli za Bob frizuru. Zapravo to je frizura u okviru koje kosa tek što prekrije uši, a često se naziva i paž. Možda je pod tim imenom i poznatija na našim prostorima, jer se taj izraz najviše odomaćio.


Ovaj način šišanja, odnosno ova dužina kose vrlo je popularna i opet je u trendu. Zahteva malo hrabrosti i dopuštanja da se frizeri malo više posluže makazama, ali vredi rizika. Ruke profesionalnih frizera zaista mogu napraviti čudo i svaki paž dovesti do savršenstva. Ova dužina kose lako se stilizuje, lako se održava, a ujedno je i vrlo prkatična za svakodnevne izazove. Ističe žensku figuru i može se slobodno reći da je vrlo zavodljiva i seksi jer nema ničeg zavodljivijeg od golog ženskog vrata i ramena, a Bob baš tome doprinosi.


Paž može biti oblikovan na više načina, sve je zapravo stvar ličnog ukusa. Ono čemu doprinosi svakako je ženstvenost i odaje utisak otmenosti i brige o kosi.


Ukoliko fizionomija lica odgovara Bob frizuri, trebalo bi je probati. Neka strah ostane po strani, a neka makaze zaigraju po kosi i učine je neodoljivom i elegantnom.

 

Što manje to bolje


Minimalizam je u modi i kada je kosa u pitanju. Ranije su žene satima stajale pred ogledalom i koristile brojne preparate i električne sprave kako bi kosu što više uništile zarad trenutnog lepog izgleda. Kada su dugoročne posledice došle na naplatu, došlo je i do promene trendova. Što se kose tiče, što je manje tretirate, presujete, fenirate to će biti zdravija. Kada su higijena i nega u pitanju, dovoljno je pronaći dobar prirodni šampon koji će nahraniti dlaku, poželjno je redovno stavljati hranljiva pakovanja, a kosa će uvek uzvratiti visokim sjajem.


Kada se pravilo “Što manje to bolje” primeni na upotrebu fena i ostalih pomagala, dolazimo do prirodnog sušenja kose i dozvoljavanja da se prirodno oblikuje. Malo pomoći oko oblikovanja nije na odmet, ali na što manje štetan način.


Kombinujte negu kose sa beauty rutinama za kožu


Kako biste obezbedili lep i besprekoran izgled dame koja pleni, pored brige o frizuri važno je da deo svog vremena posvetite i koži, prvenstveno lica. Beauty rutine lako se mogu uspostaviti – dovoljno je za početak da uvedete redovno jutarnje i večernje umivanje, obavezno skidanje šminke i uložite u prirodne preparate za negu. Ukoliko već imate korisne navike u pogledu nege, možete napraviti korak dalje i posavetovati se sa kozmetičarem o nekom antiage tretmanu. Hidratacija je osnova lepe kože, pa poradite na tome da vaša koža uvek bude hidrirana kako spolja tako i iznutra ne biste li osigurali baršunast i zdrav ten. Svaki tretman i zdrava navika koji budete sproveli bilo da je u pitanju kosa ili koža višestruko će vam se vratiti kroz besprekoran izgled.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar