16.10.2017 Komentari: 2

Kako negovati kosu tokom jesenjih dana?

Za sve dame koje imaju muku sa kosom, pa im vlažno vreme nikako ne prija, imamo nekoliko saveta. Naime, dok se dvoumite oko raznih maski, gelova, razni preparati za kovrdžavu kosu mogu učiniti da vam kosa ponovo deluje lepo i negovano. Da biste vaše lokne smirile i onemogućile im ponovno izvijanje, onda se savetuje da na same krajeve nanesete malo gela. 

Sunce, kiša, vetar, prohladna jutra... Nepredvidivo je ovo jesenje sunce, često se bori sa oblacima, a najpre vetar reši tu borbu, a jedino mi trpimo. Koža ruku i lica postaje isušena, kosa suva, a na vrele letnje dane samo nas podsećaju uspomene. Da bismo na vreme pripremili kožu i kosu za hladno vreme, važno je ne čekati poslednji trenutak i sneg. Zato se prilagodite jesenjim danima. Ne mislimo samo na garderobu, već pre svega na negu kože lica, ruku, kose.

 

najbolji-balzam-za-kosu

Razne maske za lice pomoći će da se hidrira koža lica, ali pitanje je kako oporaviti suve krajeve kose. Jeste li pomislili nekada da je moguće pranje kose sodom bikarbonom ili ćete ipak potražiti koja bi vam to maska za svu krajeve kose odgovarala? O blagotvornim dejstvima sode bikarbone većina žena zna, neke znaju samo osnovno, a da je pranje kose sodom bikarbonom moguće verovatno nikome ne bi odmah palo na pamet. E sada, verovatno se pitate kako smućkati sodu bikarbonu. Naime, imajući na umu da je soda bikarbodna proizvod visoke alkalnosti, najbolje bi bilo da budete obazrivi i da je ne koristite često. Tako je pranje kose sodom bikarbonom moguće ako jednu kašičicu ovog proizvoda dodate svom šamponu i kosu tretirate dva puta, a zatim je lepo isperete.

Preporuka je da se ovu smesu koristite jednom mesečno da ne bi došlo do pucanja kose zbog preterane upotrebe sode bikarbone. Takođe, ako ne znate koji je najbolji balzam za kosu ili pak tražite šampone za suvo pranje kose, znajte da kada je suvo pranje kose u pitanju onda vam opet može poslužiti soda bikarbona. Naime, neophodno je dve kašičice ovog praha naneti na kosu i ravnomerno četkom rasporediti, a na taj način kosa će vam duže biti čista.

 

Kako smiriti kovrdžavu kosu?

 

Za sve dame koje imaju muku sa kosom, pa im vlažno vreme nikako ne prija, imamo nekoliko saveta za njih. Naime, dok se dvoumite oko raznih maski, gelova, razni preparati za kovrdžavu kosu mogu učiniti da vam kosa ponovo deluje lepo i negovano. Da biste vaše lokne smirile i onemogućile im ponovno izvijanje, onda se savetuje da na same krajeve nanesete malo gela.

Takođe, ako već ne znate kako da je smirite dok kišnih dana, a ne pomaže ni najbolji balzam za kosu, onda smotajte kosu u punđu i ne morate da razišljate da li je svaka dlaka na svom mestu. Posebnu glavobolju jesenje vreme zadaje kovrdžavim devojkama, tako da ako baš ne morate da peglate i ispravljate vaše lokne, vi to nemojte činiti, jer ipak je vlažno i kišno vreme vaš najveći neprijatelj.

Iako je opšte poznato da tokom jesenjih dana kosa najviše opada, preporučujemo da posetite frizera i skratite krajeve. Na taj način će vam kosa izgledati sveže, a maska za suve krajeve kose vam neće biti potrebna. Takođe, da biste sprečili opadanje kose koristite preparate koji sadrže vitamin E, ali i mineralnu so, kao i žalfiju. Ovi sastojci imaju delotvorno dejstvo na vašu kosu, a učiniće da vaša dlaka postane jača i da prirodno brže raste.

Povezane teme:  

Komentari(2) Napiši komentar

  1. M

    Marija Brkovic

    Odgovori

    14.11.2017 23:40

    Super saveti!

    • A

      Admin sajta

      15.11.2017 00:15

      :) Posebno nas motiviše što znamo da su naši čitaoci zadovoljni! Nastavite da nas čitate, a mi ćemo se truditi da i dalje pišemo zanimljive i korisne tekstove! :)

Ostavi komentar