07.12.2021 Komentari: 0

Najbolji tretmani lica u zimskom periodu

Decembar je tu i ovo je idealno vreme da se posvetimo svom licu. Verovatno ste već čule da sunčevi zraci mnogo utiču na tip tretmana koji se rade leti u odnosu na one koji se rade zimi kada je sunca manje. Ukoliko želite da se rešite bora, ožiljaka i hiperpigmentacija od akni, ili ukoliko želite da podmladite svoju kožu – zima je idealno vreme za to. Danas govorimo koja su to 3 najbolja tretmana lica za rešavanje ovih problema, a koji se rade baš u ovom periodu godine. 

 

Hemijski piling


Hemijski piling je procedura kojom se poboljšava struktura i kvalitet kože. Ovo je zapravo procedura uklanjanja površnog sloja epiderma. Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše. Hemijski piling popravlja teksturu kože, dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju (koža se manje masti i usporava se punjenje pora) i ono najvažnije - podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože.


Ova procedura podrazumeva nanošenje rastvora različitih kiselina u cilju uklanjanja oštećenog sloja kože i obnavljanja novim, zdravijim tkivom. Ovaj tretman mora sprovoditi dermatolog, prilagođavajući vrstu pilinga tipu kože i potrebama svog pacijenta. Upravo iz razloga što je ovo tretman kiselinama, preporučuje se da se radi upravo zimi kada je izlaganje sunčevom zračenju dosta manje.


Dermapen tretman


Već smo na našem portalu govorili o temi tretmana lica i pominjali smo neke koji su zaista fantastični, a među njima je bila i mezoterapija. Mezoterapija lica je nehirurška metoda ubrizgavanja aktivnih supstanci u mezoderm, središnji sloj vaše kože. Na taj način koža se u potpunosti regeneriše. Unapređena verzija mezoterapije jeste dermapen. Tretman kože dermapenom spada u nejdelotvornije metode potpunog podmlađivanja kože i čini jedan od najvažnijih koraka koji vode do blistave kože. Ono što dermapen tretman izdvaja od drugih antiage metoda jeste podešavanje dubine i vertikalnog ugla prodora mikroiglica, pa je samim tim dermapen tretman mnogo delotvoriniji od mezoterapije. Dermapen aparatić izgleda kao neka olovka, po čemu je ova procedura i dobila ime. Na samom vrhu nalaze se iglice koje stvaraju mikro traume na našoj koži, što kasnije dovodi do sinteze kolagena u dubljim slojevima kože i potpune regeneracije kože.

 

 

Micro needling


Još unapređenija verzija dermapena jeste Micro needling. Ovo je najnaprednija antaging procedura kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. Ovom jednostavnom a efikasnom procedurom, zasnovanoj na finoj igličastoj penetraciji koja se dubinski može precizno kontrolisati, mogu se ostvariti estetski efekti poput onih kod laserskog tretmana. U odnosu na dermapen, ovo je unapređena metoda jer su iglice neuporedivo tanje, ulaze pod određenim uglom i njihova gustina je znatno veća.


Šta je u osnovi cilj ovog tretmana? Cilj je stvoriti programirana i kontrolisana mikro oštećenja na koži, koja će onda na te nadražaje prirodno reagovati povećanom produkcijom kolagena i novih ćelija u toj zoni kože. Nakon tretmana koji podrazumevaju bockanje kože obično se stavljaju maske za umirenje, dok se nakon needlinga preporučuje da koža ostane pomalo crvenkasta i iziritirana, jer na taj način našem mozgu šalje impulse da je potrebna brza regeneracija. Stanja kože koja se mogu rešiti needlingom su: proširene pore, bore oko usana, ožiljci od akni ili drugih trauma, melazma i pigmentacija... 


Svi ovi tretmani doneće vidan efekat već nakon prve terapije, međutim za savršene rezultate potrebno ih je raditi u serijama koje preporuči vaš kozmetičar, odnosno dermatolog. Period od decembra do marta zaista je idealan za regeneraciju kože, pa ukoliko ste u mogućnosti, počastite sebe sa nekoliko tretmana, vaša koža će vam biti zahvalna!

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar