13.11.2017 Komentari: 0

Najbolji smrznuti obroci za gubitak kilograma

Zdrava smrznuta hrana može da bude jako dobra opcija ukoliko vam je želja da omršate, a nemate vremena da idete u planirane kupovine i prepustite se dugotrajnijem kuvanju. Najveća prednost smrznutih obroka, pored uštede vremena i novca, je i u tome što su vam porcije po volumenu kontrolisane.

U toku dijete, ili samo promene ishrane ili za koji ste se već pristup odlučili, par puta nedeljno je sasvim u redu pojesti zdravi smrznuti obrok. Paktičnost ovakve ishrane je primetna i ukoliko ste recimo na režimu koji zahteva brojanje kalorija. Umesto merenje svih namirnica, i preračunavanja daljeg u kalorije, ovde samo okrenete kutiju i pročitate sve što vam treba. Evo nekih najpraktičnijih predloga za odabir zdrave i niskokalorične smrznute hrane.

 

Gubitak kilograma - smrznuti obroci u procesu mrsavljenja


5 smrznutih obroka koji će vam pomoći u procesu mršavljenja


Sušeni paradajz i piletina sa pastom i brokolijem su uvek sigurna opcija. Ova kombinacija vam omogućava značajan unos proteina, paste celog zrna, povrća i dozvoljen unos kalorija, ako je vaš izbor pored zdravog života I restriktivan program. Čak i ukoliko vam je glavni cilj gubitak kilograma, a ne samo zdravija ishrana, ne uzimajte uvek one obroke koji sadrže apsolutno najmanje kalorija. Bez obzira na koliko ste restriktivnoj dijeti, 300 kalorija je minimum koliko vaš obrok mora da sadrži. Sve ipod toga vas ostavlja sa osećajem gladi, i šanse za kasnije prejedanje se povećavaju.


Opcija broj dva kada je u pitanju smrznuta hrana, koju preporučuju nutricionisti, je pastirska pita. Ovo jelo je bez mesa, bez mleka i masnoća, što ga čini gotovo savršenim obrokom. Problem može jedino da nastane zbog osećaja gladi, pa su preporučuje da nakon pastirske pite pojedete i neko voće, kako bi osetili sitost u stomaku.


Pametne špagete, sa sosom od mesnatih ćuftica
, sa svojih 290 kalorija i samo 6 grama masnoće (proverite pakovnje pri kupovini), odličan su izbor za svakoga na dijeti. Ova pasta će vam doneti 14 grama proteina i 5 grama vlakana, što su sve plusevi. Minus joj je, kao i većini smrznutih jela, količina natrijuma (ovde je u pitanju 520 miligrama). Generalno govoreći, količina natrijuma je definitivno nešto o čemu treba da vodite računa pri izboru smrznute hrane, jer njegove količine znaju da budu baš visoke, i na to treba obratiti pažnju. Većina ljudi treba da vodi računa, i dnevno unosi u organizam do 2000 miligrama natrijuma, dok oni sa visokim pritiskom, ili srčanim problemima, treba da se trude i ostanu na unosu ispod 800 miligrama.


Na temu paste, izdvajaju se i vegetarijanski ravioli, punjeni muškatnom bundevom I oni su naš četvrti predlog na temu zdrave smrznute hrane. Ovo jelo puca od povrća, dok se punjenje od bundeve bori protiv svih mogućih bolesti u vašem organizmu. Za vegetarijansko jelo ova pasta sadrži pristojnu količinu proteina, 9 grama, tako da kašika parmezana preko uvek je dobro došla. Opcija koju smo mi pronašli, kao što je bio slučaj i sa špagetama, sadrži u sebi previše natrijuma - 550 miligrama.


Smrznuta organska hrana
je nešto što nam je od skoro dostupno, a mi vam skrećemo pažnju na zamrznutog divljeg lososa, sa dodatkom brokolija i rižota. 380 kalorija, nizak nivo natrijuma - 240 miligrama, neophodan dnevni unos omega-3 masnih kiselina i 20 grama zdravih proteina su podaci koji idu u plus kolonu. U minus koloni je na prvom mestu cena.
 

Dobar izbor smrznute hrane možete pronaći i poručiti online na sajtu www.horeca.rs

 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar