Ivana Cvijetić
31.01.2023 Komentari: 0

Krema od puževe sluzi za lice - kako deluje i kome je namenjena

Cosrx linija kozmetike bogata je proizvodima koji obiluju aktuelnim aktivnim sastojcima, kao što su centela, propolis, hijaluronska kiselina, ali Advanced Snail linija sa puževom sluzi od svih je najpopularnija zbog svoje efikasnosti. U nastavku teksta saznaćete sve o Cosrx preparatima koji u sebi sadrže filtrate puževe sluzi: kako deluje, kome je namenjena i kako se koristi krema od puževe sluzi za lice?

Kako deluje krema na bazi puževe sluzi?

 

Filtrat puževe sluzi sjajne efekte postiže kod ublažavanja ožiljaka, za svakodnevnu negu i hidrataciju kože, ali i za negu problematične kože sklone aknama i bubuljicama, kao i za ublažavanje ožiljaka i fleka koje nastaju posle njih, jer puzeva sluz za oziljke ima izuzetno efikasno dejstvo.

 

Krema se uspešno koristi i za smanjivanje dubine postojećih bora, efikasno prevenira stvaranje novih bora, jer deluje kao blag hemijski piling i umirujuće sredstvo protiv crvenila i iritacije kože.

 

Istu efikasnost koju pokazuje u tretmanu fleka i ožiljaka, ova kozmetika ima i u tretmanu strija na koži. Puževa sluz za strije veoma uspešno se koristi i za ublažavanje već postojećih, ali i za prevenciju pojave novih strija na kritičnim područjima.

 

Kom tipu kože je namenjena Cosrx Advanced Snail linija?

 

Korejska kozmetika uglavnom nije namenjena određenom tipu kože, a Cosrx Advanced Snail je najbolji primer da se proizvodi ne mogu doslovno svrstati u kategorije. Puževa sluz je prirodni sastojak koji izuzetno dobro omekšava i hidrira kožu, struktura joj je lagana, ne ostavlja masne tragove, zbog toga samostalno odgovara masnoj koži lica, dok sa kombinacijom odgovarajućih hranljivih preparata prija i svim ostalim tipovima.

 

Kome najviše odgovara Cosrx kozmetika sa puževom sluzi?

 

Puževa sluz dokazano poseduje umirujuće, isceliteljujuće i regenerativno dejstvo, zbog čega najviše odgovara osetljivom tipu kože sa kompromitovanom barijernom funkcijom. Cosrx Snail 96 je prirodna esencija sa čak 96% puževe sluzi i nezamenljivi je deo svakodnevne rutine, a osnovni cilj tretmana je hidratacija i umirenje kože.

 

Predstavlja najbolju pomoć ukoliko se pretera sa pilingom ili upotrebom aktivnih supstanci, što često rezultuje crvenilom i iritacijom kože. Koliko je u takvim situacijama efikasna krema od puževe sluzi, iskustva zadovoljnih korisnika najbolji su dokaz.

 

Puževa sluz odlično se uklapa u različite antiejdžing tretmane, jer veoma efikasno oporavlja kožu od negativnog delovanja sunčevog zračenja, a obzirom da je snažan antioksidans, ona uspešno sprečava loš uticaj slobodnih radikala i fotostarenje kože.

 

Kozmeticarka aplicira kremu od puzeve sluzi na lice.

 

Kako se koristi Cosrx Advanced Snail - puževa sluz krema za lice?

 

Cosrx Advanced Snail Mucin gel za umivanje je izuzetno blag i nežan čistač na vodenoj bazi i koristi se kao prvi korak dnevne rutine, svako jutro i svako veče posle uljanog čistača, kao bitan deo dvostrukog čišćenja lica. On sasvim blago čisti čak i najosetljiviju kožu jer ne izaziva dehidrataciju, a tretirani predeo posle upotrebe postaje svilenkast i nežan na dodir.

 

Cosrx Advanced Snail 96 Power Essence sadrži neverovatnih 96% prirodne puževe sluzi i gušći je od ostalih esencija, zbog čega stvara efikasniju i bolju zaštitnu barijeru. Dovoljno je na lice naneti samo 2-3 doze pumpice, a 4-5 doza za tretman celog vrata i dekoltea. Cosrx esencija sa puževom sluzi pogodna je za upotrebu dva puta dnevno, ujutru i uveče, i predstavlja osnov svakodnevne nege kože lica.

 

Cosrx Snail 92 All in One krema na bazi puževe sluzi je jedinstveni proizvod sa mnogo efekata i mnogo namena. Kod suve kože njabolje je koristiti je na mestu seruma, posle nekog tečnog proizvoda, a pre bogate, hidrirajuće kreme. Kod normalne, mešovite ili masne kože Cosrx Snail 92 krema se koristi samostalno za hidrataciju, kao poslednji i ujedno najvažniji korak nege. Ova jedinstvena gel krema pogodna je za upotebu ujutro jer je fenomenalna podloga za SPF, ali i uveče, kad ima funkciju noćne, regenerativne kreme.

 

Cosrx Advanced Snail Peptide krema namenjena je za negu osetljivog područja oko očiju, jer uz visok sadržaj puževe sluzi ima i peptide, koji su poznati po sjajnom antiejdžing efektu i može se koristiti i ujutro i uveče, kao efikasan tretman u prevenciji bora i tamnih podočnjaka.

 

Korejska kozmetika donela je revolucionarna rešenja kad je unapređena nega lica u pitanju. Potražite kremu koja će vam dati najbolje rezultate.

Povezane teme:  

Ivana Cvijetić

Ivana Cvijetić, administrator sajta svezazene, kreator sadržaja i osoba koja se bavi SEO optimizacijom sajtova, portala, internet prodavnica...

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar