30.03.2022 Komentari: 0

Kako ga vratiti posle raskida i ostala pitanja posle kraha veze

Svako ko je bar jednom osetio raskid emotivne veze na svojoj koži, zna kakvo je to traumatično iskustvo. Bilo da ostavljate ili ste ostavljeni, to je za svakoga osetljiv period koji zahteva vreme, promenu navika, fokusa, a često i nekih odluka.

devojka-utučena-nakon-raskida-sedi-na-podu

 

Znajući koliko kraj veze može da bude okidač za niz ishitrenih poteza, uključujući pitanja „kako ga vratiti posle raskida“, „da li će se javiti posle raskida“ i razmatranje „pomirenja posle raskida“, ovde izdvajamo zašto to nisu pametne opcije i koje još odluke ne bi trebalo da donosite u ranjivom periodu.


10 stvari koje ne treba raditi posle kraha veze

 

Kako ga vratiti posle raskida?

 

Nakon što vas partner ostavi, jedna od prvih pomisli jeste – kako ga vratiti. Razumljivo. Toliko ste povređeni da ne možete da vidite ništa drugo osim njega. U mislima je. Priviđa vam se na putu do posla. Želite da ga slučajno sretnete.


Ali, baš zbog takvog rastrojstva, niste u stanju da odluke donosite racionalno i zato nemojte ni da mislite o pomirenju posle raskida. Morate sebi dati vremena da bura prođe kako biste, sa određene distance, sagledali šta se dogodilo, šta osećate, šta želite dalje. Možda nakon dve nedelje shvatite da je raskid nešto što vam je baš trebalo.


Da li će se javiti posle raskida?


Uvek se posle rasprave i konačnog prekida setite da mu niste prebacili za onaj dan kad nije došao kod vaše sestre na rođendan, da ga niste pitali od kada razmišlja o raskidu ili da li je vaša roze majica na tufne kod njega. Prestanite da nalazite izgovore da mu pišete. To će vas samo udaljavati od ozdravljenja.


Budite sigurne da koliko puta pokleknete, toliko će vam puta više vremena i truda trebati da se oporavite.


Ne pišite o ljubavi i raskidima na društvenim mrežama


Mnoge od nas upadnu u zamku kačenja objava koje asociraju na ljubav, raskid, na njega kao na negativnog lika, a vas kao na svetice. Ispašćete smešne. Mnogo je pametnija odluka da ne objavljujete ništa u vezi sa njim ili muško-ženskim odnosima. Ponašajte se normalno. Ako ste i pre postovali o mačkama, prirodi, sestriću, nastavite i dalje.
 

Ukoliko, pak, ne možete da se suzdržite a da ne objavite nešto što, eto, baš slučajno ima veze sa njim, bolje deaktivirajte mreže na neko vreme.

Ne uhodite ga na mrežama


Prirodno je da želite da znate šta radi, kako mu je, da li je našao partnerku, ali nemojte odgovore tražiti na mrežama. Doći ćete u situaciju da vam dani prolaze čekajući njegov story. U redu je ako mu nekad posetite profil ili lajkujete fotografije, ali bez preterivanja.


Osveta?


Nemojte ni da pomišljate na kovanje neke zavere. Budite dovoljno zreli da shvatite da svako ima pravo na izbor i da je slobodan da donese odluku kakvu želi. Kolikogod da je teško ili nepravedno, morate to prihvatiti.

 

Zapamtite da je prihvatanje prvi korak ka rešavanju problema.

Ne uskačite u drugu vezu


Klin se klinom izbija? Može da bude dobro, ali i jako loše. Ipak ne rizikujte. Ishitren ulazak u vezu sa prvim koji naleti može doneti novo razočaranje, frustraciju, novu turbulenciju i niz potencijalnih problema. Budite pametni i strpljivi. Da li biste želeli da, sa nekim ko vam se suštinski ne dopada, ugrozite mogućnost da upoznate osobu iz snova?

 

devojka-vratila-decku-prsten


Promena izgleda?


Šta je među prve tri stvari koje žena uradi posle raskida? Promeni frizuru. To i nije loš potez da vam podigne samopouzdanje, da vas razveseli... Ali nemojte preterivati.
 

Promena ličnog opisa dolazi iz potrebe da utolite zeđ za samopotvrđivanjem, samopromocijom i onim čuvenim „da vidi on šta je propustio“. Sačekajte da povređenost prođe, pa onda promislite da li želite radikalnu promenu.

Fokusirajte se na sebe


Umesto što razmišljaš da li će se javiti posle raskida ili kako ga vratiti posle raskida, okreni se sebi. To ne znači biti sebičan, nego brižan prema samom sebi kako bi prevazišao turbulentan period. Razmisli u kojim segmentima bi želela da napreduješ. Da li je to učenje jezika, sticanje nove veštine ili jednostavno uživanje u malim zadovoljstvima za koje pre nije bilo vremena.


Ostati prijatelj?


Ovo je jedno od večitih dilema. Svakako da zavisi od mnogo faktora, ali ono što je sigurno – nemojte to odmah da pokušavate niti da silite. Neka to bude prirodno i bez ikakvih pritisaka. Vreme će vam pokazati da li je pametno i da li uopšte želite da imate tu osobu blizu sebe.


Odustati od ljubavi?


Rečenice kao što „svi su isti“, „ja nikad neću naći muža“ i ostalo su nezrele. I same ne verujete u to. Neko ima tu sreću da ljubav pronađe u srednjoj školi, a neko mnogo kasnije. Budite strpljivi. Da li biste radije provele život sa nekim ko vam tek odgovara ili sa nekim sa kim letite?

I da zaključimo, pitanja kao što su „kako ga vratiti posle raskida“, „da li će se vratiti posle raskida“, „da li se pomiriti posle raskida“ – isključite. Bar na neko vreme. Ne upadajte u ishitrene odluke i dajte sebi prostora da racionalno zaključite šta je najbolje za vas.

 

Više informacija o ženskim stvarim nađite na našem portalu svezazene.info.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar