05.05.2021 Komentari: 1

Kako da veza ili brak opstanu?

Kako odrzati vezu ili brak u kome su svađe svakodnevica, postalo je zamorno, a ljubomora nadvlađuje? I zašto se to uopšte dešava? Za početak, važno je da sami sa sobom rešite dilemu da li i dalje volite svog partnera i da li želite da se potrudite da odnos popravite, osvežite i ponovo postavite na noge. U nastavku vas očekuju saveti za brak i vezu koje biste mogli da primenite i na taj način pokušate da sa svojim partnerom izgradite novi odnos. 

Budite deo svog braka


Sidni Haris kaže: „Brak ne može usrećiti onog ko u njega ne unosi sastojke za sreću“. Dakle, važno je da budete prisutni sada i ovde. Ukoliko ste prisutni samo rečima, dok ste delima i celim svojim bićem na drugom mestu – ništa neće funkcionisati. Potrudite se da posmatrate sitnice. Šta vam to smeta? Kako reagujete kada vam to smeta? A kako onda partner reaguje? Zašto dolazi do svađe i disfunkcionalnosti? Gde vi grešite, a gde on? Beležite ili pamtite ove stvari, kako biste znali na čemu treba raditi.

 

Ćutanje nije opcija


Zatvaranje, povlačenje u sebe i odbijanje razgovora o bilo kojoj temi najveći je od svih ubica dobre komunikacije. I muškarci i žene koriste ćutanje kao odbranu ili oblik kontrole, ali obično na različite načine. Kada muškarci ćute, oni pokazuju da se u njima talože emocije kao što su ljutnja i strah. Takođe, muškarci ćute iz još jednog razloga. Sa muškarcem koji ćuti ne možete se svađati, pa on ovo koristi kao način odbrane koji nervira sve žene. Žena koristi tišinu da bi dodatno povredila muškarca ili u trenucima kada padne u konačno očajanje.

 

 

Razgovarajte jedno sa drugim


Psiholozi su odavno utvrdili da je ženina ljubav prema muškarcu toliko velika da ukoliko joj zafali malo zauzvrat, ona će tu ljubav i pažnju pokušati da dobije na svaki način. Da li vam ovo deluje poznato? Imate pored sebe muškarca koji je prestao da vam udeljuje komplimente, da vam namiguje i ljubi vas u prolazu, zaboravio je da pohvali ručak, iako se u kući svaki dan nešto novo kuva... Žene vrlo često u određenom trenutku krenu da to muškarcima suptilno prebacuju. I tako dolazi do svađa. Pokušajte da sednete i sa svojim muškarcem razgovarate kako biste mogli da prevaziđete rutinu u koju ste zajedno upali. Objasnite mu uz čašu vina koliko vam je važna lepa reč i poljubac za dobro jutro. Kažite mu da vam njegova poruka popravi dan, a poziv za večeru u restoranu popravi ceo mesec. Emotivna sigurnost je krajnji cilj u životu svake žene i to je tako. Ono što žene moraju da shvate jeste da je nerealno očekivati da muškarci čitaju naše misli i ispunjavaju određene želje, a da im to nismo rekli. Dakle, ako se pitate kako odrzati vezu ili brak – odgovor je razgovorom.

 

Razmislite dva puta pre nego što izgovorite nešto ružno


Čak i kada dođe do svađa i loših trenutaka, pokušajte da ne govorite ishitreno. Pokušajte da promislite o rečima koje izgovarate. Psovke, ponižavanja i kritike kroz galamu brak ne trpi. Morate imati strpljenja. Jedan odnos znači kompromis. Sigurno je da postoji mnogo stvari koje vas unakrsno nerviraju jedno kod drugog, ali je vreme da to prevaziđete. Vreme je da se nađete na pola puta čineći ustupke jedno drugom. To ne znači da ste izgubili. Jer u braku koji počiva na nerazumevanju i svađama gubite oboje. Praveći kompromisna rešenja sa svojim partnerom znači da pobeđujete zajedno.

 

 

Pokažite svom muškarcu da ga smatrate privlačnim


Kako godine prolaze, i mi žene često zaboravimo da počastimo svog muškarca komplimentom i ponekim nežnim dodirom. A možda je njima baš to i potrebno. Muškarcima uvek treba priznanja da su i dalje vredni, zgodni, sposobni - kako van kreveta tako i u njemu. Potrudite se da ga stimulišete da bude dobar partner.

Takođe, ono najvažnije, pronađite vreme za vas. Pošaljite decu 30 minuta ranije na spavanje i budite sami. Osvežite svoju energiju, emociju i odnos. Budite pažljivi jedno prema drugom. Razmenjujte zagrljaje i poljupce i uživajte jedno u drugome. 

Komentari(1) Napiši komentar

  1. n

    naomi samuel

    Odgovori

    07.10.2022 21:23

    Bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije 7 mjeseci dogodio veliki problem u mom braku, između mene i mog muža. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi biti sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu da prođemo kroz mnogo boli. Pokušao sam sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno. I potvrdio je da je donio odluku i da me više nikada ne želi vidjeti. I tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Dakle, objasnila sam mu sve stvari, a on mi je rekao da je jedini način da vratim svog muža da odem kod čarobnjaka radi uroka, jer je i njemu stvarno djelovalo. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao adresu e-pošte čarača kojeg je posjetio. (drapata4@gmail.com) I tako sam sljedećeg jutra poslala poštu na adresu koju mi ​​je dao, a čarobnjak me uvjerio da ću za tri dana dobiti muža. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Onda me dva dana, tako iznenađujuće, nazvao moj muž koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju grešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza postala jača nego prije, uz pomoć kotača. Stoga ću vam savjetovati, ako imate problema, obratite se DR APATI, možete ga dobiti i na gmail: (drapata4@gmail.com) ili putem whatsappa ili vibera na: +1(425) 477-2744.

Ostavi komentar