Ivana Cvijetić
31.01.2023 Komentari: 0

Anatomski ulošci za obuću - ko treba da ih nosi i zašto

Na opšte stanje organizma utiče veliki broj faktora. Neki od njih su van naše kontrole, ali neke ipak možemo da promenimo svojim izborima i odlukama. Jedna od takvih mudrih odluka, koja deluje na opšte stanje i zdravlje celokupnog organizma, je i kupovina obuće zato što anatomski ulošci za obuću pozitivno utiču na vaše zdravlje više nego što biste i pomislili.

Bol u jednom ili oba stopala, kolenu, kukovima, dužinom kičmenog stuba, u ramenima ili u vratu najčešće imaju isti uzrok a to je nepravilno držanje tela, izazvano uglavnom urođenim ili stečenim deformitetima stopala.

 

Ta oštećenja nastaju nošenjem neadekvatne i neudobne obuće. Specijalni ulošci za obuću, postavljaju se sasvim jednostavno u čizme, cipele, klompe ili patike, svojom čvrstinom obezbeđuju neophodnu potporu peti i lukovima stopala, a istovremeno njihova mekoća obezbeđuje komfor i udobnost, ublažava opterećenje i smanjuje pritisak tokom stajanja i hodanja.

 

Postoje različiti ortopedski ulošci – koji su najbolji?

 

Možda mislite da ortopedski ulošci pružaju samo komfor i udobnost, ali oni imaju značajnu funkciju u lečenju i prevenciji različitih oboljenja i tegoba. Veličina, oblik, način i materijal izrade prilagođeni su upotrebi i nameni, pa se proizvode gel ili kozni anatomski ulosci koji se savršeno adaptiraju prema obliku stopala ili vrsti obuće, obezbeđujući lak i udoban korak i

otklanjajući tegobe i oboljenja.

 

Udoban uložak sa gelom koji sprečava bolove u peti, nogama i leđima.

 

Redovnim nošenjem ortopedskih uložaka možete postići, ublažiti ili izlečiti:

 

  • Deformitete stopala ( i deca i odrasli često imaju urođene ili stečene ravne tabane, koji vremenom izazivaju simptome kao što su bol i ukočenost u stopalu i u unutrašnjoj strani skočnog zgloba, kolenima i lumbalnom delu leđa. S godinama ovi problemi postaju sve izraženiji, mada su za lečenje ovog deformiteta dovoljne adekvatne vežbe i ulosci za ravne tabane. Ako svakodnevno nosite uloške u svojoj obući oni će olakšati ili otkloniti tegobe izazvane ovim deformitetom, a tokom vremena i sam deformitet biće ublažen ili potpuno izlečen. Ulošci takođe pomažu i kod oboljenja koje je suprotno ravnim tabanima, a to je tzv. izdubljeno stopalo, zatim kod petnog trna, čukljeva i deformiteta prstiju )
  • Bolove i otoke stopala i nogu ( redovnim nošenjem otklonićete bolove u zglobovima, tetivama i mišićima nogu, pa ni nakon višesatnog stajanja ili hodanja nećete osećati bol ili otok, zato veliki značaj imaju anatomski ulosci za cipele koje ćete svaki dan nositi na poslu, u kupovini , šetnji i svaki put kada ste satima na nogama)
  • Uspostavljaju normalnu cirkulaciju krvi u perifernim krvnim sudovima stopala i nogu ( ukoliko svaki dan budete nosili anatomske uloške nećete osećati bolnu utrnulost i hladnoću i to je glavni razlog zbog kog se medicinsko osoblje odlučuje za klompe sa anatomskim uloskom, koje pružaju komfor i udobnost, ali i pravilnu potporu stopalima tokom dugih smena koje provedu na nogama. Ove klompe savršene su za slobodno vreme i vreme provedeno u kući )
  • Pravilno držanje tela i lako i komforno hodanje, treniranje, vežbanje ili sportske aktivnosti ( anatomski ulosci za patike potpuno su prilagođeni sportskoj obući i učiniće svaki vaš trening maksimalno efektivnim bez nepotrebnog zamaranja nogu i stopala )

 

Shvatili ste da postoji veliki broj raznih anatomskih uložaka i da je svaki od njih veličinom, oblikom i materijalom od kog je izrađen potpuno prilagođen svojoj svrsi i nameni. Ipak, zajedničko za sve kvalitetne anatomske uloške za obuću jesu fleksibilnost i prozračnost, antistatična i antibakterijska svojstva, efekat apsorbcije i sistem protiv neprijatnih mirisa.

 

Svi koji su probali anatomske uloške imaju takođe zajedničke osobine: svi su odmorni, nemaju bolove, otoke, ni žuljeve na nogama i svi će vam reći da ih morate probati što pre.

 

Birajte anatomske uloške renomiranih proizvođača i budite uvereni da ćete se buditi i svoje dnevne aktivnosti obavljati bez bolova i tegoba.

Povezane teme:  

Ivana Cvijetić

Ivana Cvijetić, administrator sajta svezazene, kreator sadržaja i osoba koja se bavi SEO optimizacijom sajtova, portala, internet prodavnica...

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar