22.07.2022 Komentari: 0

Sheet maska- korejska nega koja čini kožu besprekornom

Negovane žene iz Koreje, čija je mladolikost ideal ženama širom sveta, jednostavno ne mogu zamisliti svoju dnevnu rutinu nege kože bez sheet maski, koje neizostavno koriste i po nekoliko puta u toku nedelje. 

Ove maske postale su planetarno traženi trend, a sada i vi imate mogućnost da svojoj koži pružite obilje prirodnih hranljivih materija, nezamenljivih u svakodnevnoj nezi, koristeći korejske sheet maske.

 

Redovnom upotrebom umirićete iritiranu kožu, dubinski je hidrirati, očistiti pore i vratiti svojoj koži elastičnost, blistavost i sjaj.

 

Šta je u stvari sheet maska?

 

Sheet maska je tkanina koja je skrojena u obliku maske da sasvim odgovara obliku lica, a bogato je natopljena negujućom esencijom ili serumom.

Materijal od koga su maske izrađene podstiče apsorpciju, dok se preparati kojima su sve maske natopljene razlikuju od proizvoda do proizvoda.

 

Od čega se prave sheet maske?

 

Najveći broj sheet maski izrađen je od tencela, specijalne vrste celulozne tkanine, a one najkvalitetnije prave se od pamuka. Pored ova dva osnovna tipa možete naći maske koje su izrađene od boceluloze, gume ili različitih folija.

 

Kako izabrati odgovarajuću sheet masku?


Po savetu stručnjaka masku uvek birajte prema utvrđenom tipu i trenutnom stanju vaše kože.

Ukoliko je vaša koža dehidrirana najbolje je da izaberete masku koja je bogata humektansima, prirodnom alojom i hijaluronskom kiselinom.

  • SKINRX LAB MadeCera Real plava maska, u čiji sastav ulazi hijaluronska kiselina, morska voda i ekstrakt plave agave, dubinski će hidrarati i efikasno oporaviti vašu kožu.
  • Pyunkang Yul maska preporučuje se za efikasnu dubinsku i dugotrajnu hidrataciju kože, jer sadrži prirodne biljne ekstrakte zelenog čaja, artemisije, centele, astragalusa i 5 različitih tipova hijaluronske kiseline.


Ukoliko je vaša koža iritirana i osetljiva dokazano će vam prijati pantenol, centela i niacinamid i ceramidi koji ulaze u sastav maske.
 

  • Beauty of Joseon Centela je umirujuća maska koja sadrži čak 15% ekstrakta centele i tri različita tipa hijaluronske kiseline, a preporučuje se za tretman osetljive i iritirane kože.
  • Benton Good Bye Redness maska pružiće doslovno trenutno olakšanje kod akutnih stanja kože, kao što su crvenilo, iritacija i upaljene bubuljice. Ova maska sadrži čak 45% ekstrakta centele, biljke koja ima izuzetan protivupalni efekat, i hijaluronsku kiselinu, koja sjajno hidrira i neguje.
  • Missha Mascure Rescue sheet maska sa ceramidima odlično će umiriti i negovati osetljivu, suvu i dehidriranu kožu, pružajući dugotrajnu hidrataciju i obnavljajući osnovne barijerne funkcije kože.


Ako je vaša koža masna ili mešovita i neophodno vam je čišćenje pora, morate probati Labute masku za dubinsko čišćenje izrađenu na bazi aktivnog uglja, koja stvara penu prilikom upotrebe. Mikrogranule aktivnog uglja bambusa, kada dođu u dodir sa kiseonikom, formiraće finu penu koja efikasno uklanja mrtve ćelije i otklanja višak sebuma sa lica, a u njenom sastavu nalaze se ekstrakti narandže i papaje koji efikasno prodiru i do najsitnije nečistoće i tako ujednačavaju ten.



Ukoliko vam je potreban nežan hemijski piling, za vas je idealna Missha Mascure Rescue PHA sheet maska u čiji sastav ulaze poli-hidroksi kiseline (PHA) jer ima efekat blagog hemijskog pilinga, a istovremeno hidrira kožu i čini je blistavom i glatkom.

 

Borba protiv starenja


Protiv pojave bora učinkovito se bori maska bogata humektansima, kolagenom, peptidima i različitim biljnim ekstraktima i sigurno ćete biti oduševljeni efektom.

Labute Kolagen sheet maska poboljšaće elastičnost vaše kože i daće zaista odlične rezultate u borbi protiv prvih znakova starenja i učiniti da vaša koža ponovo bude jedra, elastična i glatka.

Benton sheet maska sa puževom sluzi i pčelinjim otrovom ujednačava ten, ima odličan antiejdžing efekat, smanjuje proširene pore i pruža dubinsku hidrataciju. Formula ove multifunkcionalne sadrži ekstrakt zelenog čaja, filtrat puževe sluzi, pčelinji otrov i aloju. Kvalitetna maska izrađena je od 100% pamučnog platna.


Kako se upotrebljava sheet maska?


Neophodno je lice dobro očistiti (primenite korejsko duplo čišćenje, zatim nežno utapkati toner. U nastavku donosimo tačan redosled upotrebe proizvoda:

 

  1. izabrani preparat za čišćenje na bazi ulja
  2. pena ili gel za umivanje
  3. piling (uloliko želite)
  4. za dodatno čišćene - maska na bazi gline, za pore i masnu kožu
  5. toner
  6. posle ovoga stavite izabranu sheet masku i ostavite je da deluje 15-20 minuta na koži, zatim blago utapkajte ostatak i nastavite sa svojom rutinom.


Posle upotrebe sheet maske, savet je da nanesete emulziju, losion ili kremu i uživate u blistavoj koži kakvu imaju Korejke.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar