31.01.2022 Komentari: 0

Zubni implanti su bolja opcija od proteza

Verovatno ste imali priliku čuti da su zubni implatni bolji od proteza. To ste mogli saznati od svojih prijatelja ili pročitati na nekom od foruma koji se bave ovom temom. Međutim, da li je ovo bolja opcija i za vas? Treba imati na umu da se stomatološki problemi pacijenata međusobno razlikuju, pristupa im se individualno, te je iz tog razloga najbolje da zakažete konsultaciju kod svog zubara, koji će vam predložiti adekvatno lečenje.

zena-se-osmehuje-bira-implant

 

Iako su proteza i implanti slični po osvojoj funkciji, jer estetski zamenjuju zub koji nedostaje, ove dve tehnike su ipak međusobno različite. Prednosti koje pružaju implanti, daleko su iznad svojih mana, dok svega nekoliko pluseva razdvaja prednosti i nedostatke proteza na implantima.

Stoga je veoma važno da stručni stomatolozi obave temeljan pregled, da bi konstatovali koja opcija je najbolje rešenje za vas. Ostanite sa nama u nastavku i saznajte koji su benefiti ugradnje zubnih implantata.

 

Zubni implantati traju duže od proteza

 

Ukolo imate nedostajuće zube, sigurno ste skeptični po pitanju rešenja za nove zube, jer se ne želite susresti sa nekim negativnim posledicama, kao što su rane u ustima od proteze. Iskustva su potvrdila da zubni implanti provereno zauzimaju prvo mesto, kada je reč o kvalitetu, dugoročnosti i efikasnosti.

 

Kada se brinete o njima na pravi način, čistite ih od hrane, koristite konac, i redovno odlazite na stomatološke preglede, budite sigurni da će vam vaši zubni implanti trajati veoma dugo, pa čak i 20 godina, ako je nega pravilna.

S druge strane, proteze znaju biti neugodne zbog stalnog podešavanja i potencijalnog stvaranja rana u ustima, što sigurno ne biste želeli da vam se događa. Neizbežno je da biste je morali menjati nekoliko puta, zbog vilične kosti koja se postepeno resorbuje, jer joj fale nedostajući zubi da bi ostala zdrava. Ukoliko vaš izbor budu zubni implanti, verovatno ćete i zaboraviti da su vam ugrađeni, jer se oni ponašaju i izgledaju baš kao prirodni zubi.

 

zubni-implanti

 

Zubni implantati deluju kao prirodni zubi

 

Ako imate nekog u svojoj okolini kome su ugrađeni zubni implanti, onda ste mogli primetiti da zubi te osobe estetski izgledaju prirodno i mogli ste čuti da su veoma funkcionalni, ne izazivaju nikakvu nelagodu ili slične negativne simptome. Za razliku od njih, proteze često izazivaju iritacije i bol u desnima, zbog čega ljudi vremenom odluče da ih uklone. Zato postoje zubni implanti koje ćete osećati kao prirodne zube, bez ikakvih neprijatnosti.

 

Zubni implantati čuvaju strukturu vilice

 

Jedna od najvažnijih nuspojava, sa kojima su se suočili mnogi koji imaju nedostajuće zube, jeste promena njihovog izgleda lica, što se javlja kao posledica loše vilične strukture. Zato stomatolozi savetuju ugradnju zubnih implanta, najpre zbog očuvanja zdravlja, jer implanti deluju kao koren i omogućavaju viličnoj kosti da se pravilno razvija, što utiče na zube da budu stabilniji.

 

Da li su zubni implanti pravi izbor za vas?

 

Pre nego što odlučite šta je pravi izbor za vas, izaberite stručnu stomatološku ordinaciju koja će vam reći više informacija o svim opcijama, koje su se pokazale kao rešenje za nedostajuće zube. Nakon pregleda zuba i konsultacije, zubar će vam predložiti rešenje koje će biti najbolje po vaše oralno zdravlje.

Naša preporuka je da posetite stomatološku ordinaciju Dental Plaza, koja će vam omogućiti da ponovo imate svoj blistavi osmeh. Na sajtu Dental Plaze možete videti fotografije Pre i Posle koje upravo dokazuju ovo što smo spomenuli. Zdravlje nema cenu, te birajte samo vrhunske stručnjake kada je ono dovedeno u pitanje.
 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar