17.09.2018 Komentari: 0

Zašto devojke odluče da prisluškuju svoje partnere?

Prevare su toliko učestale, da devojke, ali i muškarci, sve više sumnjaju. Pitanje koje se stalno ponavlja jeste ko više vara, da li to rade više devojke ili muškarci i zašto?

Ipak, čini se da je broj jednak, dakle i muškarci i devojke varaju. I ne svi naravno, ali nikako se ne može reći da jedan pol više vara od drugog, jer bi to bilo sasvim nepravdeno. Jasno je da su devojke mnogo emotivnije od muškaraca i da mnogo više i jače reaguju u nekim situacijama, ali ni to ne znači da muškarci više varaju.


Da li će neka osoba prevariti drugu zavisi, pre svega, od toga kakva im je veza, koliko ima iskrenosti, poverenja, ljubavi i kako se gradila ta veza. Ako se veza gradila na lažima i nepoverenju, onda je prevara jedino što sledi. Naravno, zavisi i od karaktera i stava svakog pojedinca.


Čini se ipak da su devojke sklonije sumnjama i proverama nego muškarci. Nekada imaju osnova, a nekada to rade bez bilo kakvog realnog razloga. Čak i kada nemaju neke jače dokaze, one se odlučuju da koriste prisluškivače, proveravaju telefon, prate preko društvenih mreža i interesuju se kod prijatelja. Pokušali smo da saznamo zbog čega to rade, odnosno šta je najčešće ono što ih navede na ovakve poteze.

 

Kada ne dozvoljavaju da se priđe njihovom telefonu


Neki muškarci neće ni od samog početka veze dozvoliti svojoj devojci da koristi njegov telefon. Nikada. To je jednostavno privatna stvar, koja ne bi trebalo da zanima ni njegovu najbližu osobu, mišljenje je nekih momaka. Ovo može da bude sasvim opravdano i jednostavno je važno da devojke poštuju njihovu privatnost. To svakako nije znak da vas vaš dečko vara. Sasvim je prirodno da neko ne želi da bilo ko čita njegovu prepisku sa drugim ljudima, porodicom, prijateljima…


Međutim, ima i onih parova koji na početku veze dele sve, pa čak i telefon. Tada im je potpuno normalno i prihvatljivo da im suprotna strana otvara i čita poruke i proverava pozive. Ali, tu nastaje veliki problem kada jedna strana odluči da prekine sa takvim ponašanjem i prestane da dozvoljava pristup telefonu. To je gotovo uvek okidač. Tada druga strana počinje da sumnja, a često i da pribegava prisluškivanju i sličnim medotama. Iako vrlo često ni tada nema razloga za brigu i sumnju, činjenica da je nešto što je bilo dozvoljeno sada zabranjeno dovoljna je za unutrašnji nemir i nesigurnost. Tada je samo važno da se sazna šta je zaista iza te odluke, a jedan od najboljih načina je upravo prisluškivanje telefona.

 

Kada previše često imaju obaveze o kojima ne žele da govore


Devojke se često odlučuju da koriste prisluškivače kada je njihov dečko često odsutan, a uz to one ne znaju gde je niti sa kim. Brojne su takve situacije. Devojke navode da su se odlučile na prisluškivanje kada je dečko odbijao da precizira ili makar malo pojasni kakve su to obaveze zbog kojih sve češće veza trpi. Zatim, najčešći izgovor kojim muškarci pribegavaju je duže ostajanje na poslu, u koji devojke vremenom počnu da sumnjaju, a neretko i utvrde da to nije istina. Dakle, generalno je reč o situacijama u kojima postoji neka tajnovitost i nejasnoće po pitanju provođenja slobodnog vremena. One redovno vode u ljubomoru i ozbiljan problem u vezi. Devojke su prizale da tada često ne mogu da se suzdrže i odlučuju se da provere da li su njihove sumnje opravdane. 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar