11.04.2018 Komentari: 0

Trikovi za povećanje usana prirodnim putem

Verujemo da je mali broj žena, pa i muškaraca, u potpunosti zadovoljno svojim izgledom. Verovatno većina nas želi ponešto da koriguje na sebi. Neki se osmele da zbog toga odu čak i kod estetskog hirurga, a mnogi koji nemaju tu mogućnost na kraju private svoj izgled onakav kakav jeste, ni ne pokušavajući da pronađu način da nešto poboljšaju. Međutim, tako ostaje potisnuta želja i nezadovoljstvo sobom.

Ukoliko vaš san za lepšim izgledom nije prevelik, mnoge stvari možete popraviti uz pomoć malih trikova koje su nam, na sreću, otkrili šminkeri. Jedno od češćih pitanja je kako povećati usne? U tekstu koji je pred vama predstavljamo nekoliko trikova za šminkanje usana uz pomoć kojih ćete učiniti usne vizuelno većim!


Priprema za šminkanje usana


Možda vas majka priroda nije darovala punim usnama, ali to ne znači da je nedostižno postići efekat većih i punijih usana uz pomoć malih saveta i trikova. Prvenstveno je potrebno pripremiti se za šminkanje usana, a to ćete uraditi tako što ćete negovati vaša usta! Da bi ruž za usne lepo prijanjao, potrebno je da podloga bude glatka, a složićete se da suve usne nikako nisu takve! Uradite piling usana jednom nedeljno – najbolje je da smeđi šećer pomešate sa medom i istrljate usne tom mešavinom uz pomoć četkice za zube. Nakon toga stavite samo balsam za usne ill maslinovo ulje. Takođe, i vazelin može da vam pomogne u pilingu i hidriranju usana. Time što ćete usne trljati, podstići ćetei bolju cirkulaciju, a time dobijate efetak vizuelno punijih usana. Negovane, pune i rumene usne su primamljivije za sočne poljupce, zar ne?


Trikovi koji daju odgovor na pitanje kako povećati usne?


Prirodan način je uvek bolji izbor za sve u životu, pa i za to ako se pitate kako povećati usne bez hirurških zahvata i punjenja usana različitim hemijskim supstancama. Mnogo toga možete postići ukoliko savladate različite trikove za šminkanje usana.


Jedan od laških načina je da koristite olovku za usta koja je nekoliko nijansi tamnija nego vaš ruž za usne. Postoje različite varijante uz pomoć kojih ćete olovkom postići efekat punijih usana, a ovo je jedan koji mogu da koriste devojke čija je jedna usna manja od druge. Olovkom oivičite celom dužinom manju usnu i to malo iznad prirodne linije usana. Na veću usnu olovku stavite tako što ćete napraviti uzdužne linijice. Nakon toga nanesite vaš omiljeni ruž za usne, a jedan od naših favorita je crveni ruž za usne poput L’Oreal Balmain Color Riche Domination.


Za efekat zavodljivih i punih usana možete koristiti i dve olovke – jednu tamniju i jednu svetliju nijansu iste boje. Tamnijom olovkom uokvirite usne malo iznad njenih prirodnih linija, a zatim uglove usana još više uokvirite i osenčite, pa uspravnim linijama naglasite ključna mesta na sredini gornje i donje usne. Ono što je ostalo prazno popunite bojom svetlije olovke, koja bi trebalo da bude u boji karmina. Nakon senčenja, stavite odabrani ruž za usne i za efekat još punijih usana namažite ih na kraju slojem providnog sjaja.


Isprobajte ljubičasti karmin i tehniku ombre


Žene koje imaju tanja usta, a vole tamnije boje, kao što je recimo ljubičasti karmin, mogu da isprobaju ombre tehniku za šminkanje usana. Ona zahteva korišćenje dve nijanse iste boje karmina, od kojih je jedan tamniji jedan svetliji. Suština je u tome da sredina usana bude najsvetlija, a gledano ka uglovima usana – boja postepeno biva intenzivnija. Takođe, potrebna vam je i olovka za usta da biste isctrale konture. Ova tehnika za šminkanje usana vizuelno povećava vaše usne i čini izgled vašeg lica potpuno drugačijim.


Probajte da postignete ombre efekat na usnama uz tamni ljubičasti karmin kao što je L'Oreal Balmain Color Riche Liberation, i svetliju nijansu L'Oreal Balmain Color Riche Freedom.

 

Mat karmini za efekat većih usana


Još jedan od trikova koje vam otkrivamo u svrhu toga kako povećati usne jesu mat karmini. Prirodne ili nude nijanse poput L'Oreal Balmain Color Riche Urban Safari uvek su dobar izbor za lepši i svežiji izgled vašeg lica, a sve što je potrebno da mat karmini izgledaju božanstveno na vašim usnama je da pre svega oivičite usta malo tamnijom olovkom od one boje u kojoj je vaš ruž za usne, a zatim nanesete sloj sjaja za usne i to prvenstveno na središnji deo.


Savet plus – bilo koji ruž za usne možete pretvoriti u mat boju uz pomoć pudera u prahu koji ima efekat matiranja kože! Mat karmini kao što je L'Oreal Balmain Color Riche Legend ili neka druga tamnija nijansa lepše će stajati pripadnicama tamnije boje kože, dok žene svetlije puti treba da biraju ruž za usne svetlih boja poput L’Oreal Balmain Color Riche Confesion.


Šminkanje usana i drugih delova lica i tela daje vam bezbroj načina da svoj izgled učinite vizuelno drugačijim, bar na kratko vreme. Nadamo se da smo vam uz pomoć ovih saveta i trikova za to kako povećati usne prirodnim putem bar malo olakšali i dali ideje uz pomoć kojih ćete sebi, pa i drugima izgledati poželjnije i lepše! 

Autor teksta: Biljana Radojčić

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar