Ivana Cvijetić
04.01.2023 Komentari: 0

Top 10 najboljih krema za lice za hladne zimske dane

Koža lica je jedini deo tela koji barem delimično izlažemo hladnom vazduhu i vetru tokom zimskog perioda. Zbog toga, ali i zbog boravka u prostorijama sa suvim i zagušljivim vazduhom, ona trpi. Zato je neophodno da režim nege lica koji ste do sada primenjivali korigujete upotrebom odgovarajuće kreme za hidriranje, hranjenje i zaštitu kože. Ali šta kupiti?

Da biste lakše odlučili koja je najbolja krema za lice s obzirom na vaše trenutne potrebe i tip kože, predstavljamo vam naše favorite – top 10 najboljih krema za lice.

 

Najbolja krema za suvu kožu lica


Ako spadate u ovaj tip i sami znate da je njoj tokom zime potrebna dodatna hidratacija, ali i upotreba krema koje će na licu stvoriti zaštitnu barijeru kako bi se postojeća vlažnost kože očuvala.
Najbolja hidratantna krema za lice po pravilu će u sebi imati hijaluronsku kiselinu, dok će sastojci poput koenzima Q10, ceramida, kolagena dodatno hraniti i štiti kožu.

 

CeraVe krema za lice

 

CeraVe brend je velikom brzinom osvojio naše tržište od trenutka kada se pojavio. Razlog za to je odličan odnos cene i kvaliteta i činjenica da se radi o preparatima koje koža sjajno podnosi. Njihova najbolja hidratantna krema za lice CeraVe Facial Moisturising Lotion sadrži kombinaciju tri ceramida i hijaluronsku kiselinu koji spadaju u prirodne sastojke kože.

 

Eucerin krema za lice Aquaporin Active


Cela Aquaporin linija ovog poznatog brenda namenjena je snažnom hidriranju kože. Gliko-glicerol je glavni sastojak ove lagane hidratantene kreme koji povećava prirodne transportere vode između ćelija kože – tzv. akvaporine.

 

Mixa krema za lice Hyalurogel light

 

Proizvod lagane gelaste teksture u sebi sadrži hijaluron čime koži obezbeđuje hidrataciju tokom 24 časa.

 

Kreme za masnu i mešovitu kožu

 

Proširene pore, pojačano lučenje sebuma, te moguća pojava akni i bubuljica karakterišu ovaj tip kože. Tokom zime čini se da je osobama sa ovim tipom kože lakše jer sebum deluje kao prirodan zaštitni sloj na licu, te je izbegnut onaj neprijatni osećaj zatezanja karakterističan za suvu kožu. Ali ne dajte se zavarati. Masna koža je izazovna za održavanje tokom čitave godine!


Izloženost čestim promenama temperature (prelazak iz hladnog u toplo), tkanina koja dodiruje lice (kape, šalovi), zagađen vazduh, mogu dovesti do gomilanja nečistoća na licu. One u kombinaciji sa sebumom zatvaraju pore i eto novih upalnih procesa. Ne zaboravite da je i masnoj koži potrebna dodatna dohrana zimi, kao i hidriranje.


Odgovor na pitanje koja je najbolja krema za lice za masnu kožu nije jednostavan. Evo naših predloga za ovaj izazovni tip.

 

Bioderma Sebium Pore Refiner krema za lice

 

Sebium linija specijalno je kreirana za potrebe masne kože. Smanjuje pore, konroliše prekomerno lučenje sebuma i popravlja teksturu i izgled kože, dajući joj prirodan mat izgled.

 

La Roche Posay Effaclar mat krem

 

Pogodna za masnu kožu lica koja je pri tom i osetljiva. Sadrži Sebulyse, novi aktivni sastojak zadužen za uspostavljanje kontrole nad pojačanim lučenjem masnoće. Prijatne je nemasne strukture i nanošenjem na lice daje prirodnu mat završnicu.

 

Kreme za atopijsku kožu


Tip kože koji već sam po sebi ima narušenu prirodnu zaštitnu barijeru dodatno će iziritirati hladan i zagađen vazduh. Posebna nega tokom zime je obavezna.

 

La Roche Posay Nutric Intense Rich

 

Ovo je bogata, hranljiva krema koja intenzivno rekonstruiše gornje slojeve epidermisa. Deluje umirujuće, tako da osećaj zatezanja, peckanja i svraba postaje prošlost.

 

Najbolje kreme za lice protiv bora

 

Zrela koža zahteva dodatnu negu tokom zime. Predlažemo vam sledeće kreme:

 

Mixa krema za lice protiv bora 45+

 

Sadrži Pro retinol namenjen podmlađivanju, soju koja kožu čini čvrstom i bifidus poznat po svom umirujućem svojstvu. Hipoalergijskog je sastava, bez dodatih parabena i alkohola, te će je dobro podnositi i oni sa osetljivim licem.

 

Dnevna Eucerin krema za lice Hyaluronfiller + Elasticity

 

Anti – age krema koja se bori protiv dubokih bora uz pomoć hijaluronske kiseline, dok su kolagen-elastin kompleks, arktin i kreatinin zaduženi za obnavljanje kolagena i veću elastičnost kože. Sadrži i SPF30 čime se uspešno prevenira prevremeno starenje usled UV zračenja kojima smo izloženi i zimi, posebno na većim nadmorskim visinama.

 

Noćna krema za lice


Potrudite se da uvrstite noćnu kremu u svakodnevni režim nege zimi, kako bi se koža što uspešnije regenerisala nakon celodnevne izloženosti negativnim spoljašnjim uticajima.

 

Hyalurogel Mixa krema za lice

 

Ova noćna krema bogata hijaluronom i hranljivim uljem divljeg lana, odlična je za umornu i dehidriranu kožu. Koncentrovani sastojci pomažu regeneraciju i oporavak kože dok spavate, čineći je nežnom i elastičnom.

 

Vichy Liftactive collagen specialist noćna krema

 

Renomirani francuski brend osmislio je kremu koja koži vraća čvrstinu, smanjuje bore i čini je blistavom. Antiejdž peptide, vitamin Cg i resveratrol popravljaju oštećenja kože koja su se akumulirala tokom dana, čineći da koža dobije zdraviji izgled.

Koja je najbolja krema za lice je stvar ličnih preferencija i potreba osobe. Mi smo vam predstavili naše favorite za ovu zimu, a na vama je da posetite proverenu apoteku i izaberete savršen novogodišnji poklon za sebe.

Povezane teme:  

Ivana Cvijetić

Ivana Cvijetić, administrator sajta svezazene, kreator sadržaja i osoba koja se bavi SEO optimizacijom sajtova, portala, internet prodavnica...

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar