Ivana Cvijetić
26.07.2023 Komentari: 1

Šta je pantenol i kako se koristi?

Svakodnevna nega osetljive kože, nega nežne kože beba i male dece ili oštećene kože starijih osoba, nega brade, kose i antiage tretman zaista su mogući uz samo jedan proizvod, ali samo ako je on na bazi pantenola.

Ako se pitate sta je pantenol, kakvo je njegovo delovanje na kožu i kosu i za šta sve može da se koristi, pročitajte pažljivo tekst u nastavku.

 

 

Šta je to pantenol?

 

Hemijski gledano, pantenol predstavlja alkoholni parnjak pantotenske kiseline, dakle provitamin B5, koji se u organizmu izuzetno lako pretvori u vitamin B, a pozitvni efekti vitamina B svima su dobro poznati. Postoje dva oblika pantenola, a u medicini i kozmetici koristi se biološki aktivni oblik, takozvani d-pantenol.

 

zena maze kremu na lice

 

 

Pantenol – za šta se koristi?

 

Pantenol je poznat po širokoj upotrebi i brojnim benefitima. Čudotvorna porodica proizvoda sa pantenolom obuhvata:

 

  • kremu (upotrebljava se za zarastanje rana i manjih opekotina, efikasno ublažava tegobe nastale oštećenjem kože)
  • mast (stručnjaci preporučuju pantenol za opekotine od sunca jer umiruje i štiti kožu posle sunčanja i može se primenjivati na licu, rukama i celom telu)
  • rastvor (namenjen nezi i regeneraciji kože i sluzokože, ali i brade i oštećene kose)
  • penu (idealna za regeneraciju i negu velikih površina kože koja je izložena nepovoljnim spoljašnim uticajima sunca, vetra, hladnoće i vode)
  • oriblete (pantenol za grlo ublažava tegobe i stimuliše oporavak sluznice usne duplje, ždrela, jezika, čak i desni)

 

Znate li za šta je dobra Pantenol krema?

 

Pantenol krem je važan deo svake putne i kućne apoteke jer predstavlja osnovni element svakodnevne kozmetičke rutine i nege. On znatno ubrzava zarastanje različitih povreda kože, pa je nezamenljiv kada su u pitanju ogrebotine, blaže opekotine, iritacije i crvenilo izazvano suncem. Pored toga brzo će ublažiti crvenilo, bol, peckanje i svrab koje nastaje kao posledica alergijske reakcije.


Pantenol krema za intimnu negu bradavica kod dojilja, ako se redovno upotrebljava posle svakog dojenja, obnovlja ispucalu i oštećenu sluzokožu i sprečava potencijalna oštećenja.


Krema se upotrebljava u svakodnevnoj nezi i regeneraciji svih tipova kože, za oporavak grube i suve kože na rukama i negu suvih, ispucalih usana. Za sve koji se pitaju da li je pantenol krema dobra za lice, odgovor je jednostavan: nije dobra, nego je odlična!


Pantenol krem je savršen i u antiage tretmanu jer će obezbediti koži sve neophodne nutrijente i dati elastičnost, glatkoću i sjaj.

 

 

Pantenol mast – za šta se koristi i kako?

 

Mast je namenjena lečenju različitih povreda kože, odlična je za saniranje ogrebotina, opekotina, iritacija i tegoba nastalih zbog izlaganja suncu, a pokazuje najbolje rezultate ako se u tankom sloju maže na oštećenu kožu 2-3 puta dnevno.


Pantenol mast za ekcem će efikasno i brzo ublažiti bol, crvenilo, svrab i peckanje i aktivirati prirodne procese regeneracije kože, što će rezultirati bržim i lakšim ozdravljenjem.

 

Zena u peskiru rascesljava kosu

 

 

Kako Pantenol rastvor za kosu pomaže?

 

Rastvor sa 5% d-pantenola namenjen je regeneraciji i nezi kože i sluzokože, zbog čega će pantenol rastvor za inhalaciju doneti olakšanje kod iritirane sluznice usne duplje i grla. Preporuku i savet za upotrebu pantenola u inhalaciji možete dobiti od svog lekara ili farmaceuta.


Kako se koristi pantenol rastvor za kosu? Rastvor pantenola odavno se koristi za oporavak i negu kose jer oporavlja suve i oštećene krajeve, sprečava opadanje kose, ubrzava rast i prevenira oštećenja, a kosu čini zdravom, mekom i nežnom.


Upotrebljava se jednostavno, direktnim nanošenjem rastvora u praktičnom spreju koji ne masti i ne lepi kosu. Možete ga pomešati sa šamponom i koristiti pri svakom pranju za negu tanke, krte i tretirane kose.


Pantenol pena sadrži 9% d-pantenola, alantoin, aloe veru i vitamin E i namenjena je regeneraciji kože i održavanju hidriranosti i elastičnosti, odgovara svim tipovima kože, jednostavno se nanosi na velike površine i veoma brzo upija.


Na našem tržištu svakih 60 minuta prodaju se po dve Pantenol kreme i to je dokaz da ljudi dobro znaju vrednost ovog moćnog sastojka u kozmetici i lečenju. Pridružite im se i nabavite proizvode sa pantenolom po sjajanim cenama u vašoj omiljenoj apoteci.

 

 

Povezane teme:  

Ivana Cvijetić

Ivana Cvijetić, administrator sajta svezazene, kreator sadržaja i osoba koja se bavi SEO optimizacijom sajtova, portala, internet prodavnica...

Komentari(1) Napiši komentar

  1. L

    Lenka

    Odgovori

    28.07.2023 09:29

    Ono što je trenutno veoma bitno je da svoju kožu štitie od sunca. Ne izlazite iz kuće bez neke kreme sa većim zaštitnim faktorom. Imam prijateljicu koja se namerno čvarila, pa sad ide na zatezanje i peglanje bora na "nanoklinici". Sunce nam je, u današnje vreme, postalo neprijatelj.

Ostavi komentar