12.09.2023 Komentari: 1

Selidba na dalju lokaciju – Krupan zalogaj

Selidba na neku dalju lokaciju je prilično izazovan poduhvat. Čak i kada sve dobro organizujete uvek postoji nešto veća doza stresa da slučajno nešto niste propustili ili zaboravili, a i pored selidbe su tu i dodatne stvari koje vas okupiraju a vezane su za adresu u vašem novom domu.

Jedan izazov sa kojim se ne biste trebali suočavati je angažovanje pouzdane kompanije za selidbe na dugoj udaljenosti. Momenat kada se suočavate sa brojnim obavezama prilikom pakovanja i organizacije je momenat kada će vam iskustvo i sigurnost agencije kojoj je selidba osnovna delatnost znatno olakšati čitav proces preseljenja i rasteretiti vas brojnih sitnijih ili krupnijih obaveza za koje ste mislili da čekaju samo na vas.

Ono što je danas problem je što se zaista dosta ljudi bavi selidbama, a kada je u pitanju neka dalja selidba, to nikako ne želite da prepustite bilo kome.
 

6 Alarma prilikom izbora agencije za selidbu


Novootvorene agencije bez iskustva


Kao u svakom poslu, iskustvo igra veliku ulogu u uspešnosti realizacije određenih akcija.


Kada je selidba u novi stan ili kuću u pitanju svakako nije dovoljno imati grupu momaka spremnih da podignu teret.


Stvari mogu da budu i teške i lake, ali način planiranja i rešavanje svih zadataka je definitivno stvar dobre organizacije koje pre svega dolazi iz iskustva.


Selidbu čini dosta različitih aktivnosti, tj. postoji mnogo aspekata samog procesa preseljenja i dosta znači kada vam neko pomogne ili na najbolji način spakuje ili obezbedi vaše stvari i pripremi ih za transport ili vas posavetuje i da vam rešenje jer je na takav problem naleteo i rešio ga više puta.

 

Njihova procena je previše dobra da bi bila istinita


Ovo je veliki alarm, ali posebno ako je procena urađena bez pregleda vaših stvari. Možda ćete na početku dobiti nisku procenu, ali se može desiti da platite dva ili tri puta više pre nego što se selidba završi. Umesto toga, pobrinite se da dobijete sveobuhvatnu selidbenu ponudu koja uključuje različite faze vaše selidbe i realnu procenu. Svi mogući dodatni troškovi trebalo bi da budu jasno navedeni i precizirani.

 

Ne pomažu vam oko specifičnih selidbenih zadataka


Profesionalna kompanija za selidbe na dugoj udaljenosti koja tvrdi da nudi uslugu selidbe sa punim servisom, trebala bi to i da obezbedi. Utovar i istovar kamiona, umotavanje nameštaja u pokrivače i podloške, kao i rastavljanje i ponovno sklapanje nameštaja, sve su to standardne usluge koje bi trebalo vrši svaka profesionalna agencija za selidbe.
 

Ne mogu ili ne žele da vam pruže reference


Kompanija za selidbe bez referenci je jedan od najvećih alarma upozorenja.


Ako niko ne daje preporuke za njihove usluge, nemaju profile na društvenim mrežama ili vam jednostavno kažu da su zauzeti za te stvari i da su radili veliki broj selidbi u Srbiji ili selidbe Beograd, to je dobar znak da ih izbegnete.

 

zena pakuje kutije-selidba


Svako ko ozbiljno shvata svoj posao, a iz ove je delatnosti će imati bar neke fotografije uspešno obavljenih selidbi na sajtu ili će se pohvaliti i prezentovati neki od poduhvata i zadataka koje su rešili.

 

Traže plaćanje unapred


Ako naletite na baner gde se kompanija bavi isključivo međunarodnim selidbama i ista kompanija vam zatraži novac unapred bez procene, dobro razmislite da li da nastavite razgovor. Bilo da se radi o velikom depozitu ili celokupnoj, previše dobroj sumi da bi bila istinita, osnovna stvar je da neko iz agencije napravi dobru i realnu procenu i da vam cenu.


Ovde vam takođe može značiti ako proverite njihovo iskustvo kroz profile na društvenim mrežama ili vebsajtu i vidite s kim imate posla.


Možete malo istražiti i pretražiti selidbe cene, pa imati uvid koliko šta košta, ali je svakako neozbiljno da vam neko traži novac unapred tek tako.
 

Neprofesionalan odnos i neopremljenost za rad


Upoznavanja sa agencijom je prvi korak koji bi trebalo da vam ulije sigurnost jer prepuštate nekome da vodi računa, spakuje i preveze vaše lične stvari. Sam razgovor i procena je momenat kad bi neko sa strane agencije trebalo da ima dosta razumevanja i strpljenja i predstavi vam plan kojim će se voditi. Pored svega, naročito kada je veća udaljenost u pitanju trebalo bi da imate mogućnost da možete da kontaktirate vozača ili korisnički servis agencije, kako biste u svakom trenutku znali gde se kombi sa vašim stvarima nalazi.

Ako neko ko bi trebalo da vas preseli i predstavlja se kao Agencija, nema selidbene kombije ili kamione novije proizvodnje već koriste neka stara transportna sredstva, definitivno neće i ne bi trebalo da bude vaš izbor jer ćete osim što brinete za svoje stvari, brinuti da li će taj kombi ili kamion izdržati duži put ili će jednostavno negde stati, a ta vrsta dodatne brige vam svakako nije potrebna.

Izbor agencije je svakako domaći zadatak kojim se vredi pozabaviti, ili što bi se kod nas u narodu reklo: “Tri put meri, jednom seci”, tako da vas savetujemo da dobro uradite taj zadatak pre samog izbora.
 

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. J

    Jelena

    Odgovori

    24.10.2023 15:00

    Apsolutno se slažem sa vsma, ima mnogo neprofesionalnih agencija koje su doslovno juče počele da rade i iskustva nemaju, ali naplaćuju i više nego pravi profesionalci. Kad sam se iz Beograda selila u Kanadu, lepo nisam zna šta ću i gde ću pre. Na sreću, nađoh medjunarodne selidbe 'pro move' uz koje je sve išlo glatko i kako treba. Od tada svima preporučujem da dobro istraže tržište pre nego što brigu o svojim stvarima prepuste nekome ko to možda nikada pre nije radio.

Ostavi komentar