06.03.2018 Komentari: 0

Put do idealne kilaže

Živimo u vremenu kada je imperativ imati savršeno telo i idealnu kilažu. Ako ste preko zime dodali neki kilogram viška, to će vam „prebaciti“ čak i najbolje drugarice. Šta možete da uradite kako biste postigle idealnu kilažu?

Ispada da su najveći ženski grehovi čuveno salce na stomaku i celulit na butinama. To su ujedno i estetski problemi koji nam zadaju najviše muke, jer ih se možemo rešiti samo upornošću i kombinacijom ishrane, fizičke aktivnosti i kozmetičkih tretmana, dok je ponekad jedino rešenje pribeći estetskoj hirurgiji. Da biste i vi mogle da se pohvalite svojim telom u kupaćem kostimu, poslušajte naše savete.

 

Estetska hirurgija – da ili ne?

 

Najjednostavniji način da se rešite suvišnh kilograma je naravno estetska hirurgija. Ali pre svega treba se zapitati da li je liposukcija baš za vas. Postoje mnoge stvari koje treba ispitati pre nego što se opredelite za ovaj zahvat. Jedna od najvažnijih odluka treaba biti vezana za izbor bolnice za estetsku hirurgiju. Treba birati pouzdane i poznate bolnice za estetsku hirurgiju kao što je bolnica za estetsku hirurgiju Diona koja izvodi takve zahvate već dugi niz godina.

Svi smo čuli za liposukciju, poslednjih godina izuzetno popularnu metodu otklanjanja masnih naslaga i oblikovanja tela. Ovoj metodi žene pribegavaju u situacijama kada ni uporne dijete i vežbanje ne daju rezultate. Gotovo da ne postoji deo tela na kome se liposukcija ne može uraditi, a najčešće se radi na stomaku, jer se salo sa stomaka i najteže skida. Sama operacija sprovodi se u totalnoj anesteziji, a oporavak podrazumeva nošenje steznika i uzdržavanje od fizičkog napora naredne 2-3 nedelje, dok se uobičajenim aktivnostima možete vratiti već nakon 7 dana.


Osam čaša vode dnevno


Ovo ste sigurno puno puta čuli, ali nije bez razloga rečeno da je to optimalna doza tečnosti koju bi trebalo da unesete u svoj organizam svakog dana. Zaboravite na voćne napitke i gazirane sokove, okrenite se vodi da biste ubrzali metabolizam, hidrirali svoje telo i kožu, sprečili nastanak celulita i podstakli proces mršavljenja.

Nutricionisti često savetuju i da dan otpočnete čašom tople vode u koju ste nacedili nekoliko kapi limuna, a da tek nakon pola sata doručkujete. Pored vode, odličan saveznik u procesu mršavljenja i borbi protiv celulita je i zeleni čaj, a žene imaju pozitivna iskustva i sa ceđenim grejpfrutom. Ne kaže se bez razloga da je grejpfrut voćka koja topi kilograme.


Zdrava ishrana


Ishrana treba da bude raznovrsna i izbalansirana, a obroci dobro vremenski raspoređeni da između njih ne biste posezali za slatkišima i grickalicama. Najbolje je da se posavetujete sa nutricionistom koji će vam napraviti individualni plan ishrane uzevši u obzir rezultate vaše krvne slike, vaše godine, navike, obaveze. Kockica-dve čokolade nije problem, ali ne dozvolite da se stvari otrgnu kontroli i da na kraju od cele čokolade ostane samo omot.

Da biste skinuli masne naslage sa stomaka i sprečili pojavu celulita, potrebno je da jedete što više svežeg voća i povrća, integralne žitarice, kao i namirnice koje sadrže omega 3 masne kiseline. Jedna od namirnica koja će pomoći da izgubite nekoliko centimetara u obimu struka je i jabukovo sirće. Promešajte dve do tri kašike domaćeg jabukovog sirćeta u čaši tople vode i pijte ovaj napitak pre svakog obroka da biste što pre došli do idealne kilaže. Izbegavajte masnu i začinjenu hranu (čak i so treba da svedete na minimum, jer so zadržava vodu u organizmu), mlečne proizvode, belo brašno.


Fizička aktivnost


Bez obzira da li imate neki kilogram viška ili ne, vežbanje je nešto što se preporučuje svima. Redovna fizička aktivnost neophodan je preduslov dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja. Svi sturčnjaci će vam reći da je ona, uz odgovarajući režim ishrane, najvažniji faktor u pogledu postizanja i održavanja idealne kilaže, prevenciji mnogih oboljenja, pre svega kardiovaskularnih bolesti, lečenju od depresije i anksioznosti. Vežbanjem ćete, pored toga, oblikovati i zategnuti svoje telo, pa će samim tim i celulit biti manje vidljiv.

Ukoliko nemate vremena da vežbate svakodnevno i zbog obaveza ne možete da se uklopite u termine u fitnes centrima, uvek vam na raspolaganju ostaje trčanje, brzo hodanje, plivanje ili vožnja bicikla. Najnovija istraživanja čak pokazuju da se brzim hodom i trčanjem postižu mnogo bolji nego intenzivnim vežbanjem u teretani. Još jedan razlog da se opredelite za trčanje je i taj što trčanje sprečava preveliku potrebu za slatkišima, jer snižava nivo insulina u krvi. Osim toga, vreme provodite u prirodi i osećaćete se svakako bolje.


Kozmetički tretmani kao pomoć u procesu mršavljenja


Ponekad ni kombinacija pravilne ishrane i fizičke aktivnosti nije dovoljna da biste stigli do idealne kilaže i savršeno oblikovanog tela. Nekada je potrebno sam proces ubrzati tretmanima koje nam nude kozmetički saloni. Sledeći put kada odete kod svoje kozmetičarke na depilaciju ili korekciju noktiju, raspitajte se i o anticelulit masaži, kavitaciji (neinvazivnoj ultrazvučnoj metodi koja razgrađuje masne naslage i celulit), mezoterapiji...

Izaberite vaš način da dođete do savršene linije i tela koje mami uzdahe. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar