24.03.2023 Komentari: 1

Podignite boravak u prirodi na luksuzni nivo - Sve prednosti glampinga!

Boravak u prirodi nikada nije bio primamljiviji kao u prethodnih nekoliko godina. Jedna od stvari koju je čovek počeo više da ceni je priroda i na koje sve načine može da provodi vreme upijajući sve njene prednosti. Kao jedan od najčešćih načina se izdvaja glamping, luksuznija i prijemčivija verzija kampovanja. Ono što je glavna prednost ovakve vrste odmora je to što je ovo prihvatljivo čak i onim ljudima koji ne vide sebe kako borave u prirodi duže vreme. Ipak, ukoliko se malo posvetite planiranju, glamping može da bude najbolje rešenje za vaše sledeće, i svako naredno, putovanje.

kampovanje u prirodi

 

Udobnost na prvom mestu


Kada se spomene reč kampovanje, većina ljudi odmah pomisli na sve loše strane ovog vida odmora - dugo postavljanje šatora, uporni insekti, smanjeni uslovi normalnog života, problem prilikom spremanja hrane - ali treba napomenuti da su sve ove stvari izuzete kada je glamping u pitanju. Tokom ovakvog odmora imate osećaj kao da ste u nekom odmaralištu jer je ceo koncept kada su u pitanju smeštaj i hrana totalno drugačiji od kampovanja. Šator, ili kućica, već je namešten te je na vama samo da unesete svoje stvari i odmor može da počne.


Aktivan odmor za sve


Ukoliko je adrenalin ono što tražite od svakog odmora i vaš avanturistički duh se probudi čim čujete da postoji šansa da predahnete u prirodi, onda je ova vrsta odmora kao stvorena za vas. Glamping je često stecište avanturista koji se odluče za avanturistički rafting na Tari i požele da odmor pretvore u adrenalinski događaj koji će im pružiti savršen balans aktivnosti i odmora. Pored raftinga, imate mogućnost da istražite Taru i sve njene lepote, bilo da ste ljubitelj prevoznih sredstava kojima možete da se krećete po prirodi ili više volite da šetate prirodom i zastanete da uživate u pogledu.

 

kuća u prirodi


Pristupačno za sve


Iako zvuči kao dosta glamurozniji vid kampovanja, glamping je pristupačan za sve. Ova finansijska strana je prednost ove vrste odmora te su česti slučajevi da se porodice odlučuju za ovakav vid odmora pre no za neko letovanje. Na ovaj način se odmor pretvara u aktivniji događaj, boravak u prirodi je od neprocenjive vrednosti za sve koji se odvaže da uživaju u glampingu. Postoje razne destinacije koje možete da istražite na ovaj način i tako uštedite novac jer iako imate sve što vam je potrebno, nema potrebe da izdvajate prevelik deo vašeg budžeta kako biste to i ostvarili.

 

Druženje i boravak u prirodi


Ceo koncept ove vrste odmora je u provođenju vremena sa porodicom i prijateljima u najlepšem okruženju. Treba napomenuti da su uglavnom sva glamping odmarališta smeštena u prirodi i stavljaju fokus na boravak u ovom okruženju. Takođe, bez previše dodatnog sadržaja koji možete da posećujete, glamping vam pruža priliku za neometano provođenje vremena sa najbližima. Na ovaj način imate više vremena i prilika da radite na jačanju veza, pokušate da upoznate sebe i druge u novom okruženju ali i pustite da vas ovo iskustvo testira i dozvolite da istražite sopstvene granice.

 

Podizanje ekološke svesti


Jedan od postulata glamping jeste očuvanje prirode i svega što se u njoj nalazi. Većina glamping kućica su građene u skladu sa očuvanjem životne sredine, i ne samo da su građene od ekoloških materijala, nego je i njihovo održavanje i funkcionisanje napravljeno u skladu sa prirodom. Većina smeštaja poseduje solarne panele i nameštaj koji je recikliran ili je dobio novu upotrebu što ga stavlja u prednost u odnosu na klasičan odabir smeštaja koji se bira prilikom odlaska na odmor.

Uz sve prednosti koje glamping pruža, nema razloga da ne istražite ovu varijantu za vaš naredni odmor. Možda vam se toliko svidi te ovo postane jedna tradicija kojoj će se vaša porodica vraćati svake godine.




 

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. N

    Nenad

    Odgovori

    25.03.2023 09:17

    Ja ću malo da kontram, boravak u prirodi je (ili po mom mišljenju treba da je tako) obratnoproporcionalan lukzusu. Prirodu treba doživeti sa što manje pomagala koja nam nudi civilizacija. Tako učim svoju decu. Kada završe sa školom, iznajmimo kombi (u MMS autu čuvaju jedan za mene :) i krenemo na Pešter. Tamo je priroda jš uvek netaknuta i predivna. Ponesemo šator i hranu naravno, ali pokušavamo da se snađemo u prirodi. Učim ih da prepozanju pečurke, pecamo ribe, posećujemo sela i tamo kupujemo heb, kajmak, sir i to što imaju. Nije to preživljavanje, ali nije ni glamping

Ostavi komentar