08.03.2024 Komentari: 1

Oprema za kupatilo koja će vam maksimalno olakšati organizaciju

Kada je reč o održavanju organizacije u kupatilu, to može biti izazov, naročito ako imate više članova porodice ili delite kupatilo sa cimerima. Međutim, uz odgovarajuću opremu, možete transformisati svoje kupatilo u prostor koji je efikasan, dobro organizovan i estetski prijatan. 

Od pametnih rešenja za skladištenje do praktičnih dodataka, ova lista će vam pružiti ideje kako da unapredite svoje kupatilo i učinite organizaciju što jednostavnijom.

 

Neseseri za šminku

 

Neseseri za šminku su ključni dodatak za organizaciju u kupatilu, posebno ako volite da imate svoju šminku na dohvat ruke. Kvalitetni ženski neseseri vam omogućavaju da organizujete svoje šminkerske proizvode na jednom mestu, čuvajući ih od prašine i vlage

 

Kada odaberete neseser, birajte one sa različitim pregradama ili džepovima kako biste lakše organizovali svoje proizvode. Takođe, neseseri koji se lako čiste i održavaju su odličan izbor za održavanje higijene. Stavljanjem svoje šminke u nesesere, ne samo da ćete održati red u svojoj kozmetičkoj kolekciji, već ćete i uštedeti prostor na površinama u kupatilu.

 

Police i ormarići za skladištenje

 

Kada je reč o organizaciji u kupatilu, pravilno skladištenje je ključno. Police i ormarići za skladištenje mogu značajno olakšati ovaj proces. Razmislite o vertikalnom prostoru - možete iskoristiti zidove kako biste dodali police ili ormariće za dodatni prostor za skladištenje bez zauzimanja dragocenog podnog prostora.

 

Osim toga, razmislite o ormarićima sa više nivoa ili policama koje se mogu izvlačiti kako biste lakše pristupili svojim potrepštinama. Kada sve stavite na odgovarajuće mesto, biće vam lakše održavati red i organizaciju u kupatilu.

 

Organizatori za fioke i korpe

 

Fioke u kupatilu često postanu mesto gde se gomilaju različite sitnice. Da biste održali red, razmislite o korišćenju organizatora za fioke ili korpi za stvari.

 

Ovi praktični dodaci mogu vam pomoći da grupišete slične predmete zajedno, poput šminke, proizvoda za negu lepote, ili toaletnih potrepština. Takođe, korpe mogu biti korisne za odlaganje peškira ili veša.

 

Odabir organizatora koji odgovara veličini vaših fioka ili ormarića pomoći će vam da iskoristite prostor za vaše sitnice na najbolji način.

 

Dozatori za sapun i tečnosti

 

Kako biste smanjili nered i održali higijenu u kupatilu, razmislite o korišćenju dozatora za sapun i tečnosti. Ovi dozatori ne samo da čine vaše kupatilo organizovanijim, već i olakšavaju korišćenje sapuna, šampona i drugih tečnosti.

 

Takođe, dozatori mogu doprineti estetici kupatila, posebno ako odaberete modele koji se uklapaju u stil vašeg enterijera. Sa dozatorima, možete kontrolisati količinu potrošenih tečnosti i izbeći nered koji nastaje od klasičnih boca i tuba.

 

Kuke i držači za vešanje

 

Kuke i držači za vešanje su neizostavni dodaci za organizaciju u kupatilu. One vam omogućavaju da okačite peškire, ogrtače, ili čak korpe za veš, oslobađajući prostor na podu i na drugim površinama.

 

Postavljanje kuka na unutrašnje strane vrata ormarića ili na zidove može biti sjajno rešenje za maksimalno iskorišćenje prostora. Osim toga, držači e mogu dodati estetski element vašem kupatilu, posebno ako odaberete modele sa elegantnim dizajnom.

 

civiluk peskiri korpa

 

Organizatori za tuš-kabinu

 

Tuš-kabina je često mesto gde se gomilaju različite bočice šampona, gelova za tuširanje i drugih proizvoda. Da biste održali red i organizaciju u tuš-kabini, razmislite o korišćenju organizatora za tuš-kabinu.

 

Postoje različite vrste organizatora, od onih koji se kače na tuš šipku do onih koji se montiraju na zid. Odaberite organizator koji odgovara veličini vaše tuš-kabine i koji ima dovoljno prostora za sve vaše potrepštine. Na taj način, možete efikasno organizovati svoje proizvode za tuširanje i olakšati sebi svakodnevno korišćenje tuša.

 

Ogledala sa policama ili ormarićima

 

Ogledala ne samo da su funkcionalni deo kupatila, već mogu biti i korisni dodaci za organizaciju. Ogledala sa policama ili ormarićima vam omogućavaju da skladištite svoje kozmetičke proizvode, četkice za kosu, ili bilo koje druge sitnice koje želite da imate pri ruci.

 

Osim toga, ova ogledala mogu dodati prostor za skladištenje bez zauzimanja dodatnog prostora na zidu. Kada sve svoje predmete držite na jednom mestu, lakše je održavati red i organizaciju u kupatilu.

 

Kutije za organizaciju

 

Kutije za organizaciju su klasično, ali i dalje veoma korisno rešenje za održavanje reda u kupatilu. Razmislite o korišćenju kutija za grupisanje sličnih predmeta zajedno, kao što su proizvodi za ličnu higijenu, lekovi, ili čak čistači za kupatilo.

 

Ove kutije mogu se smestiti na police, u ormariće ili čak ispod lavaboa, što vam omogućava da maksimalno iskoristite prostor u svom kupatilu. Takođe, možete odabrati kutije sa interesantnim dizajnom kako biste dodali estetski element svom kupatilu.

 

Korišćenje visećih organizatora

 

Viseći organizatori su odličan način da iskoristite prostor iznad vrata, na zadnjem delu vrata ili čak na unutrašnjoj strani ormarića. Oni vam omogućavaju da dodate dodatni prostor za skladištenje bez zauzimanja dragocenog podnog prostora. 

 

Viseći organizatori su posebno korisni za odlaganje sitnih predmeta kao što su četkice, češljevi, ili kozmetika. Odabirom visećih organizatora koji se lako montiraju i uklapaju u stil vašeg kupatila, možete dodati funkcionalnost i organizaciju svom prostoru.

 

Održavanje organizacije u kupatilu može biti izazov, ali uz odgovarajuću opremu i dodatke, možete transformisati svoj prostor u efikasan, dobro organizovan i estetski prijatan ambijent. Sa pravilno organizovanim kupatilom, ne samo da ćete uštedeti vreme, već i doprineti funkcionalnosti celokupne nekretnine.

 

 

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. J

    Jelena

    Odgovori

    09.03.2024 10:11

    Odlične ideje! Ali ono što je meni najviše olakšalo uopšte boravak u kupatilu i bavljenje sobom je dobro osvetljenje. Ranije sam imala neko tugaljivo svetlo, pa mi je sve bilo teško. A onda sam ga prošle godine zamenila, stavila Xenonlight, i progledala! Tek onda sam shvatila važnost dobro osvetljenog prostora, dok pokušavam da obavim neke stvari, od depilacije, do šminkanja.

Ostavi komentar