11.06.2018 Komentari: 0

Nezaboravna i savršena sminka za maturu

Najlepše veče srednjoškolskog života je pred vama. Svako pamti drugačije događaje iz đačkih dana, a matursko veče pamte svi. Ako je do sada niste imale, evo prilike da zablistate u pravom sjaju i da se osećate kao neka slavna glumica ili princeza.

Nakon što ste kupile haljinu, sandale, tašnu i nakit, dogovorile ste se sa omiljenom frizerkom kakva će vam biti frizura. Ostaje još samo sminka za maturu, ali to nije mala stvar. Možda vas brinu cene neophodne kozmetike ili ne znate gde pronaći kvalitetne senke za oci ili olovke za usne. Možda želite same da se našminkate, a ne znate kako nasminkati oci. Možda se brinete da će šminka biti prava katastrofa iako unajmljujete profesionalnog šminkera.

 

Profesionalna sminka – pravi izbor


Naš savet je da razmislite o svemu u vezi sa šminkom. Uzmite u obzir boju haljine, boju kože, kose i očiju kada birate tonove i nijanse ruža i senke za oči. Dobro se raspitajte o cenama. Postoji mnogo kozmetičkih proizvoda, koji se reklamiraju kao profesionalna sminka. Ali, osim paprenih cena, ne poseduju nijedan drugi kvalitet. Na svu sreću, postoji i prava profesionalna sminka sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta po pristupačnim cenama. U tom slučaju, nećete pogrešiti ako se u vašoj korpi za kupovinu, kao sminka za maturu, nađu profesionalne senke za oci, dobre olovke za usne i odgovarajući ruž.


Istraživanja pokazuju su ove tri stvari zaista najznačajnije ako odišu profesionalnim kvalitetom. Profesionalna sminka je dugotrajna, ne skida se lako i ne razmazuje, a to je ono što vam je potrebno u ovoj noći plesa, smeha i fotografisanja.

 

Nekoliko saveta za uspešan make up

 

  • Eksperimentišite i isprobajte različite kombinacije šminke pre ove večeri da biste mogle odabrati onu pravu.
  • Ako želite da sminka za maturu bude pesprekorna, dobro pripremite kožu. Odaberite puder koji odgovara vašem tipu kože i koji će biti dobra podloga ostatku šminke.
  • Odaberite – usne ili oči! Ako želite da naglasite oči, upotrebite diskretniji ruž. Ako želite da usne budu u prvom planu, ne preterujte sa bojama senke za oči.
  • Odaberite paletu boja šminke koja se slaže sa haljinom ako želite da celokupan izgled bude povezan. Ako želite da igrate na sigurno, odaberite toplije nijanse šminke uz toplije boje haljine, itd. Ali, ako se osećate smelije, nemojte misliti da to morate činiti. Poigrajte se komplementarnim bojama. Na primer, plava haljina može izgledati očaravajuće uz narandžasti ruž na usnama, ljubičasta haljina će biti zanimljiva kombinacija sa zlatnom senkom na očima. A, ako sve ostalo ne uspe, nećete pogrešiti sa klasikom i smokey eyes šminkom.
  • Ako se pitate kako nasminkati oci, dozvoljeno je da u ovoj svečanoj noći, bez obzira na boju očiju, upotrebite malo sjaja i šljokica. Poželjne su i metalik nijanse senki ili zlatna, bakarna i braon uz sve boje očiju. Plavo-ljubičaste nijanse senki su odličan izbor za plave oči uz malo bele ili zlatne na unutrašnjim uglovima očiju. Tamnije nijanse zelene ili srebrnkasto-sive uz dobru maskaru i ajlajner uvek su dobra kombinacija za zelene oči. Pažljivo odabrana roze senka za oči uz sličan ruž, zanimljiv je izbor za smeđe oči.
  • Nemojte zaboraviti olovke za usne. Bez obzira koja vam je boja ruža, želite da on traje. Ako usne konturišete i popunite olovkom, nećete ih samo definisati, već i stvoriti osnovu, koja će omogućiti da ruž traje duže i sprečiti da se on razmazuje.

Nezaboravno veče zaslužuje nezaboravnu šminku, pa vas zbog toga mi pozivamo da posetite Lilly Drogerije i pronađete šminku po svom izboru.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar