24.11.2022 Komentari: 0

Nega lica u poznim jesenjim danima

Nega lica koju sprovodimo u zimskim mesecima nije nikakva komplikacija iako možda tako zvuči. Reč je zapravo samo o korišćenju drugačijih proizvoda koji će bolje zaštititi našu delikatnu kožu. Shvatite to kao i odevanje, jer se uvek oblačimo onako kako diktiraju vremenske prilike, pa zašto onda ne bismo na isti način tretirali i svoje lice. Zato prilagodite svoju negu i pružite vašoj koži mekoću i elastičnost uprkos vremenskim (ne)prilikama.

Zimi je naša koža posebno na udaru hladnoće i vetra. Ranjiva i izložena, ona vapi za posebnim vidom zaštite. Takođe je pogađaju i iznenadne temperaturne promene. Kad iz spoljašnjeg prostora, u kojem vlada hladan vazduh, zakoračimo u svoje tople domove, naše lice će odreagovati, a katkad može biti iziritirano i crveno. Sve to dodatno isušuje našu kožu, a pored toga, jak vetar nam nanosi i prljavštinu na lice.


Da bi naša koža slobodno disala, neophodna joj je specijalna nega sa kojom bi trebalo krenuti na vreme. Dakle, ključ je u prevenciji i zdravoj rutini, ali i u brendovima, odnosno preparatima kojima sprovodite svoju rutinu. Posebne preparate za negu lica zimi birajte u vašoj omiljenoj drogeriji i apoteci.

 

Najbolji medicinski preparati za negu kože

 

1. Cera Ve


Za lice boginje, isprobajte CeraVe, medicinski brend posvećen nezi kože koji nas iznova kupuje svojim visokokvalitetnim proizvodima. Njihova tajna je u blagotvornim ceramidima koje obilato koriste, budući da su oni odgovorni za izgradnju zaštitne barijere koja održava našu kožu zdravom. Pored tri esencijalna ceramida, tu su i ostali lekoviti i pažljivo probrani sastojci koji će dati rešenje za sve kožne probleme, dajući joj neophodnu vlažnost i imunitet.

 

Dodatno nam uliva spokojstvo i to što su najbolji dermatološki stručnjaci osmislili ovaj brend i zajedno došli do zaključka da je kožna barijera ta koja je odgovorna za sve kožne probleme.

 

Ako je nezdrava, onda je i posebno ranjiva i propustljiva, te je cilj u njenom osnaživanju i pružanju prigodne zaštite. Iz toga proizlazi da su svi CeraVe preparati u potpunosti bezbedni, lišeni bilo kakvog mirisa i ne izazivaju iritacije. Jedan od takvih sjajnih proizvoda ovog brenda jeste CeraVe hidratantna nega za lice, ali i ostali lekoviti preparati koji će revitalizovati vašu suvu i grubu kožu, dati joj zdrav izgled i povratiti izgubljeni sjaj.


2. Bioderma


Još jedan medicinski brend koji se izdvaja jeste Bioderma. Posmatrajući našu kožu na jedinstven način, kao zaseban ekosistem, ukrštajući biologiju i dermatologiju, došli su do rešenja i svakom tipu ponudili po jedno. Ako je vaša koža masna i aknama sklona, koristite Bioderma Sebium Global, ekonomičan proizvod koji će vam koristiti i kao podloga za šminku, a pritom će ciljati sebum i uticati na kvalitet njegovog sastava.

 

U slučaju da vas muči suva i iziritirana koža, nanesite Bioderma Atoderm intensive baume preparat koji će vam već nakon prvog nanošenja ublažiti ove neugodne simptome, obnavljajući vaše lipide. U zimskim mesecima, potreban vam je i blag preparat kojim ćete odstraniti svoju šminku, i zato je Sensibio gel moussant ovog brenda idealan, jer osim što temeljno uklanja tragove šminke sa vašeg lica, on i u velikoj meri hidrira kožu, čak do 77 %.

 

devojka drzi naocare u ruci


Još jedan sjajan, iako ne medicinski brend, jeste Nivea. Sama činjenica da stoji rame uz rame pored pomenutih, strogo usmerenih brendova, govori o njenom značaju i kvalitetu. Drugo ime za negu ne samo lica, već i celog tela, upravo je Nivea. Osnovana davne 1911. godine, odmah je počela da nas neguje pojavom svog prvog proizvoda u vidu jedne sjajne kreme.

 

Nivea nudi veliki broj preparata za lepotu i negu naše kože i kose, ali sada ćemo posvetiti pažnju onima koji su osmišljeni za negu našeg lica. Već smo pomenuli koliko iznenadne razlike u temperaturi mogu da naškode kvalitetu kože lica, što, pored svega, uključuje i pojavu bora, a njih ne želimo. Zato je za svakodnevnu negu idealna Cellular Expert Lift dnevna krema protiv bora. Ona u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu koja znatno usporava starenje kože, a takođe je i regeneriše. Za potpun tretman protiv bora, tu je i Niveina Cellular Expert Lift noćna krema protiv bora koja se nanosi nakon čišćenja lica za bolji efekat.

 

Nabavite svoje lekovite proizvode za negu lica već danas jer vas u vašoj omiljenoj drogeriji, pored pomenutih, čeka još puno izuzetnih brendova na koje su organizovani fantastični popusti. Samo jedan klik vas deli do najbolje nege, stoga nas posetite i izaberite najbolje za sebe i svoje lice.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar