17.05.2019 Komentari: 0

Najlepše tropske plaže koje morate obići

Sezona letovanja je završena, ali to ne znači da ljubitelji leta, mora, prelepih plaža i svega što uz njih ide, nisu počeli sa planiranjem narednog odmora. Ukoliko uživate u tropskim oazama, u potrazi ste za novim plažama i destinacijama u kojima prosto morate uživati, u nastavku teksta potrudićemo se da suzimo vaš izbor i damo vam nove ideje. Pročitajte koje su to najlepše tropske plaže koje morate obići.

Whiteheaven beach, Whitsundays, Australija


Whitesundays nalazi se u Australiji, deo je Velikog koralnog grebena, koji obuhvata preko 900 ostrva, a Whistesundays plaže zasigurno su jedne od najlepših na svetu.


Whitesundays, u prevodu Bele nedelje, ne obuhvata jednu plažu, već čitav niz plaža koje imaju iste karakteristike: prozirno svetloplavo toplo more, najsitniji beli pesak i apsolutno savršenu klimu za uživanje u ovim tropskim čarima. Ove plaže obuhvataju 74 mala ostrva koja su izuzetno blizu jedna drugima i čine jednu od najegzotičnijih destinacija na svetu. Whiteheaven beach jedna je od najpopularnijih plaža ovog predela, a sam njen naziv, koji u prevodu znači Beli raj, dovoljno govori o lepoti ove tropske plaže.


Veliki koralni greben jedan je od prirodnih svetskih čuda, a Whiteheaven beach se nalazi u samom njegovom srcu. Korali i podvodni svet koji krase more neverovatno su lepi, pa je ronjenje, pored odmaranja, sunčanja i kupanja na ovoj plaži, jedna od najčešćih aktivnosti. Takođe, ova ostrva su savršena za obilazak brodom ili čamcem, pa ukoliko se odlučite da posetite ovu plažu, odvojite bar jedan dan na plovidbu i obiđite što više ostrva Velikog koralnog grebena.

 

Maya Bay, Tajland


Maya Bay, zaliv je po kom se prostire ova prelepa plaža, a nalazi se na Fi Fi Li ostrvu na jugozapadu Tajlanda.


Plažu krasi mekani beli pesak, okružuju je velike stene, a čista, prozirna voda mora vrlo je pogodna kako za kupanje, tako i za ronjenje i snorkling. Sem ovoga, aktivnost u kojoj morate uživati na ovoj plaži je vožnja tradicionalnim, drvenim tajlandskim čamcima kojima upravljaju lokalci i provešće vas kroz sve delove zaliva, kao i oko njega.


U pozadini plaže nalazi se džungla, što ovu destinaciju čini posebno egzotičnom. Na Maya Bay plaži snimao se poznati film Plaža, sa Dikapriom u glavnoj ulozi, što ju je učinilo vrlo popularnom i svetski poznatom.


Klima za uživanje na ovoj, ali i ostalim egzotičnim tajlandskim plažama najbolja je u januaru, februaru i martu, pa ukoliko se odlučite za letovanje zimi i duže planirate egzotično putovanje na Tajland 2019. godine, baš ovo može biti pravo vreme da je posetite.

 

Pig Beach, Bahami


Skoro svaka, ako ne i svaka, plaža na Bahamima jedna je od najlepših na svetu. Odlikuju se sitnim peskom, na nekima čak i roze boje, i savršeno čistom, prozirnom vodom. Ove plaže su po mišljenju mnogih i najfotogeničnije na svetu, upravo zbog svoje neverovatne prirode lepote.

 

pig beach plaza


Međutim, ono što ovu plažu izdvaja od ostalih je što samo na njoj možete da se kupate sa preslatkim prasićima koji su sasvim slučajno završili na jednom delu ovog ostrva i od tada je ono njihova kuća. Ostrvo se po njima u žargonu i naziva Pig Island (Praseće ostrvo), a plaža ovog ostrva Pig beach. Prasići su se potpuno “odomaćili” na ovom ostrvu i socijalizovali se sa hiljadama turista koji svake godine dolaze kako bi uživali u tropskom raju, a plivanje sa njima može biti egzotično iskustvo za sve obožavaoce životinja.

 

Seminyak, Indonezija


Plaža Seminyak nalazi se na tropskom indonežanskom ostrvu Bali. Ova plaža odlikuje se finim peskom, čistom vodom i prelepom prirodom u pozadini. Plaža je izuzetno široka, pa na njoj i kad je gužva uvek ima komfora.

 

seminyak plaza

 

Ono što je izdvaja od ostalih svakako je to što je najstilizovanija plaža egzotičnih destinacija. Naime, na ovoj plaži leži se na udobnim lejzi-begovima, iznad kojih su široki suncobrani, a popodne se uživa u pogledu na horizont i jedan od najlepših zalazaka sunca na svetu. Plaža Seminyak odličan je izbor za hedoniste i mlade koji vole žurke na plaži, s obzirom na to da se noću cela ova idilična plaža pretvara u noćni klub na otvorenom.

 

Eagle beach, Aruba


Na Arubi, koja spada u Karibe, grupu tropskih ostrva, nalazi se ova sasvim mirna, skoro netaknuta prirodna tropska plaža - Eagle beach. Ova plaža pravi je tropski raj i nalazi se na severoistočnom delu ovog ostrva.


Beli pesak, palme i drvene nastrešice nalaze se na samoj plaži, a horizont je širok pa pravi neverovatno lep pogled sa same plaže, a tirkizno more puno je jedrilica i surfera. Ova plaža pravi je izbor za vas ukoliko tražite lepu tropsku destinaciju i žudite za osećajem da ste “kao na pustom ostrvu”.

 

Fontelina beach, Kapri, Italija


Ostrvo Kapri je italijansko ostrvo koje ima vrlo razvijen letnji turizam i poznato je po svojim mnogobrojnim ekskluzivnim plažama. Među tim plažama, posebno se izdvaja plaža Fontelina.


Ova plaža potpuno je izolovana od ostatka ostrva, a karakteristična je po stenama. Naime, sama plaža i beach-bar nalaze se na prirodnoj steni, plaža je okružena stenama, a sa nje se pruža pogled na čuvene Faraglioni morske stene.


Sem uživanja u pogledu, intimnosti i svežem tirkiznoplavom moru, Fontelina beach-bar posetiocima nudi i najbolja italijanska vina, kao i svežu morsku hranu.

 

Hidden beach, Marijeta ostrva, Meksiko


Na Marijeta ostrvima, u Meksiku, nalazi se mnoštvo peščanih plaža od čijeg izgleda zastaje dah. Među njima, posebno se svojom originalnošću ističe Hidden beach, odnosno Skrivena plaža.


Skrivena plaža bukvalno je skrivena, i to zemljinom površinom. Naime, na kopnu se nalazi rupa iz koje se vidi čista morska voda, a tik ispod kopna nalazi se i najfiniji svetli pesak, pa ova plaža ne samo da je jedna od najinteresantnijih, već je svakako i jedna od najlepših egzotičnih plaža.

 

Baia do Sancho, Brazil

 

Po mišljenju mnogih koji su je posetili, Baia do Sancho je najlepša plaža na svetu. I zaista, lepota i fotogeničnost ove egzotične plaže su neverovatni. Plaža se nalazi na Sancha zalivu malog brazilskog ostrva po imenu Villa dos Remedios.


Ono što ovu plažu čini jednom od najlepših i najfotogeničnijih pre svega su boje i njihov sklad. Pesak je sitan, u jakoj peščanoj boji, more je prozirno, zelenkasto-plavo, a pozadinu plaže čine stene koje su potpuno prekrivene brazilskom vegetacijom praveći tako pravu malu džunglicu.

 

Anse Lazio, Sejšeli


Sejšeli je mala ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu, blizu ostrva Madagaskar. Ova egzotična lokacija bogata je lepim izlazima na more, belim peskom i toplim morem.


Posebno zanimljiva plaža na Sejšeliju je Anse Lazio koju, sem ovih karakteristika, vrlo zanimljivom čini “razbaceno” kamenje po samoj plaži. Ovo kamenje je nepravilnog oblika, izgleda kao šljunak samo mnogo veći i pokriva delove plaže na taj način je čineći posebno originalnom i lepom.

 

Pearl beach, Bora Bora


Pearl beach nalazi se na ostrvu Bora Bora i svetski je poznata letnja destinacija. Peearl beach, ili Biser plaža, zapravo nije prava plaža, već se sastoji od malih drvenih puteva i kućica na moru. Ali bukvalno na moru, ne pored njega.

 

pearl beach plaza

 

Ovo odmaralište pruža pravi luksuzni ugođaj, a morska voda u koju se ulazi direktno iz kućice topla je i prozirnoplava. Pejzaž koji Pearl beach stvara neverovatno je lep, a ovo je zasigurno jedna od najlepših tropskih egzotičnih destinacija.


Za koju god plažu da se odlučite, ne zaboravite da je najvažnije da rezervišete na vreme i da se raspitate o prevozu, izletima, kao i svim pogodnostima koje ove destinacije pružaju, kako biste se potpuno spremni zaputili na ovaj egzotični put. Ukoliko tragate za lepim, ali bližim i pristupačnijim egzotičnim destinacijama, Grčka ostrva su po mišljenju mnogih neka od najlepših na svetu, pa razmislite i o ovoj opciji.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar