22.02.2018 Komentari: 0

Mali trikovi za lepšu i kvalitetniju kosu

Svi želimo da imamo lepu i sjajnu kosu. Evo nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da brzo i lako postignete savršene rezultate i imate bujnu i negovanu kosu.

Leti ne uspevamo da se izborimo protiv sunca, hlora, slane vode i ogromne količine vlage u vazduhu, dok oštra zima toliko oslabi našu vlas da nam ne preostaje ništa drugo nego da teška srca ošišamo i do nekoliko centimetara oštećenih vrhova.


No, nisu samo spoljašnji uticaji problem - devojke koriste i po nekoliko različitih uređaja za stilizovanje kose poput fena, pegle i figara koji znatno oštećuju vlas. Srećom, tu su mnogobrojni proizvodi i namirnice koje nam mogu pomoći da zaštitimo kosu od oštećenja a da je pritom oblikujemo onako kako želimo.


A šta mi to tačno želimo da postignemo?


Za početak, svi želimo da nam kosa bude zdrava i sjajna, ali se neretko dešava da zbog već svih gore navedenih razloga završimo sa izuzetno suvom i slamastom kosom.


Kao jedno od izuzetno efektnih rešenja pojavio se Swiss O-par Argan Oil Shampoo. Ne samo što ovaj nemasni preparat uspeva da ukroti kovrdže, takođe štiti kosu od toplote te ćete primetiti mnogo manje oštećenje od prese ili figara, a kao rezultat možete očekivati dugu, zdraviju i sjajniju kosu.


Bilo bi dobro kad bi nam kosa manje opadala, a stres, umor, nepovoljni tretmani, hormoni, zagađenje, duvanski dim, pad imuniteta i neadekvatna ishrana su samo neki od uzroka prekomernog opadanja vlasi.


Kada je u pitanju ishrana, oni koji primećuju da im u poslednje vreme kosa mnogo više opada u toku dana trebali bi da ubace u svoju ishranu više vitamina A, C i D, kao i proteina. S tim u vidu, konzumirajte više jaja, ovsa, oraha i drugog koštunjavog voća, kao i šargarepu koja pospešuje cirkulaciju u koži glave.


Zagađen vazduh, posebno duvanski dim, utiču na kvalitet kose, jer osim očiglednog smrada, čini krajeve krtim. Mnogi pušači su se odlučili za elektronske cigarete koje skoro neprimetno emituju paru, ali i Heat not Burn uređaj koji zbog specijalne tehnologije koja ne sagoreva već zagreva duvan ne emituje dim koji bi se uvukao u krhku vlas.


Takođe, mnoge devojke žele da pospeše rast kose - neke jer vole da imaju dugu i bujnu kosu, a druge jer su nezadovoljne trenutnom frizurom i ne mogu da dočekaju da poraste kako bi mogle da je preoblikuju.


Arganovo ulje koje smo već pomenuli može povoljno da utiče na rast kose, ali je pored njega tu i Sensilis ricinisovo ulje koje se najčešće koristi kod obnove kose i jačanja dlake. Što se tiče namirnica koje je dobro uključiti u ishranu, istakli bismo morske plodove, semenke, žitarice, posno meso i zeleno povrće bogato cinkom i gvožđem koji su zaduženi za regeneraciju kose i transport kiseonika do folikule kose, tako utičući na zdraviji rast.


No, kako biste sve ovo lakše zapamtili, odlučili smo da ilustrujemo sve najbitnije informacije na jedan infografik, pa bacite pogled na sliku i saznajte nešto više o mogućim rešenjima!

 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar