29.08.2022 Komentari: 0

Leto i žuljevi? Vašim stopalima su potrebne anatomske japanke

Lagane, praktične, brzo se obuvaju, još brže skidaju i svi ih rado nosimo- japanke. Postale su veoma popularne poslednjih četvrt veka mada su ih pre nove ere nosili Stari Egipćani. Iako se čini da je njihov izbor prilično jednostavan, postoje neke karakteristike koje treba da zadovolje da bi vaša stopala ostala zdrava. Da li ste nekad razmišljali o tome?

Stari Egipat, Rim, Grčka pre nove ere i japanke

 

Iako se čini da su novijeg datuma, japanke su se nosile 4000 godina pre nove ere u Starom Egiptu. Pravljene su od papirusa i palminog lišća. Takođe, nešto nalik njima nosili su i Stari Grci i Rimljani.


Prve moderne japanke postale su popularne u Americi kada su ih američki vojnici posle Drugog svetskog rata doneli iz Japana. Vremenom su redizajnirane i stekle simpatije konzumenata pre svega zbog udobnosti i lakoće nošenja.

 

Kako se biraju japanke

 

I japanke imaju svoje zakonitosti. Ako ste već sada pomislili da preterujemo, šta biste rekli na to da je obuća jedan od glavnih uzročnika deformiteta stopala?


Kako biste izblegli pogrešne modele, kada birate japanke, obratite pažnju na sledeće:

  • Proverite da li dok hodate osetite svaki kamenčić kroz đon japanke. Ako je tako, to je znak da je suviše tanak.
  • Proverite od kakvog je materijala kaiš između palca i kažiprsta. Grub materijal će oguliti kožu između prstiju.
  • Pokušajte da savijete japanku na polovini. Tako ćete proveriti njenu stabilnost.

Japanke za plažu

 

Da sada prošetate bilo kojom plažom na svetu, sigurno biste videli mnoštvo pari japanki. Veoma su popularne tokom letnjih meseci s obzirom da su lagane i praktične. Ipak, udobnost, fleksibilnost, briga o zdravlju stopala, to su veoma bitne komponente koje možete očekivati isključivo od anatomskih japanki, ne i od onih koje se svakodnevno i svuda mogu naći u prodaji.

 

japanke i torba na plazi

 

Anatomske japanke

 

Kada je reč o anatomskim japankama, možete biti sigurni da su one prošle ozbiljnu proveru proizvođača. Vaše je da ih probate i donesete svoj sud.


Dizajnirane da se prilagode svakom obliku stopala kako bi se osigurala stabilnost, podrška i ispravan položaj pri hodanju. Đon je napravljen od prirodne plute i gume sa mekanim jezgrom koji štiti vaše stopalo od neravnina površine po kojoj hodate. Kaiš između palca i kažiprsta na nozi je nežan i oslobađa vas od neprijatnog osećaja i žuljeva.

 

Ženske japanke

 

Udobnost i lepota ne idu zajedno? Ne kad su u pitanju anatomske japanke. Da li bi mogle za plažu, ali i večernju šetnju?
Scholl modeli kreirani su tako da vaša stopala učine srećnim zbog anatomskog dizajna, ali i vaša čula jer se jednako vodi računa o prefinjenom dizajnu.


Anatomske lagane japanke sa fleksibilnim đonom koji prati prirodnu liniju stopala daju sigurnost i stabilnost stopalu. „Efekat peska“ kod ovog modela znači da obezbeđuju bolje prianjanje stopala čak i ako su mokre, što ih čini pogodnim za plažu. Ne morate da brinete ni za udobnost kaiša jer ovaj model ima kopču pomoću koje se podešava veličina.

 

Muške japanke

 

Da li japanke više nose muškarci ili žene, teško je pouzdano reći jer ne postoje precizna istraživanja. Iskustveno možemo tvrditi da su u cipelarniku i jednih i drugih i da ih oba pola podjednako često biraju za leto.


Muške japanke napravljene su tako da odgovaraju potrebama savremenog muškarca koji brine o svom zdravlju i izgledu. Da li biste i vi nosili japanke koje zadovoljavaju ove kriterijume?

 

Kako vi birate japanke

 

Ako japanke birate samo po izgledu i dezenu i težite da se, iako lošeg kvaliteta, uklope u vaš letnji stajling, dobro razmislite da li će vaša stopala zbog toga propatiti.


A ako se i dalje dvoumite da li su anatomske japanke najbolji zbor za vas ovog leta, pogledajte ponudu najudobnijih Scholl japanki i iskoristite trenutnu akciju na mnoštvo modela iz nove i stare kolekcije. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar