19.02.2019 Komentari: 0

Koji su trendovi u lepoti za 2019.

Kroz istoriju smo se susretali sa najrazličitijim trendovima u lepoti - od plavih lokni i crvenih usana Merilin Monro, do preplanulog tena i vidljivih estetskih zahvata koje je doneo početak novog milenijuma. Poslednji niz godina donosi zaokret u industriji lepote. I pored jačanja uticaja društvenih mreža i Instagram “influensera”, ideal lepote odlazi u smeru što prirodnijeg izgleda, minimalne šminke i neinvazivnih estetskih zahvata.

Modeli sve više izgledaju kao obični ljudi, a industrija lepote sve je okrenutija potrošačima. Upoznajmo se sa trendovima koji će dominirati u 2019. godini:

 

Ideal ekološke održivosti


Celokupna industrija lepote biće zaokupljena idealom zaštite prirode - od kozmetičkih brendova koji nude dopunjavanje već iskorišćenih boca, do onih koji proizvode kozmetiku i šminku od potpuno prirodnih sastojaka. Za razliku od prethodnih decenija, kada je samo dobra reklama prodavala kozmetički proizvod, sada su dame više svesne okoline i žele da njihova krema za lice ne bude testirana na životinjama i ne sadrži štetne hemijske supstance. Proizvođači stimulišu kupce da recikliraju pakovanja. Uz ekološku svest raste i pokret koji zagovara minimalizam - korišćenje samo onih proizvoda koji su vam zaista neophodni.
Prirodna lepota

Za razliku od proteklih decenija, kada se na lepoti radilo slojevima šminke i steznicima za telo, poslednjih godina u fokusu je nega lica i tela, što manje vidljive šminke i što prirodniji izgled. Čak i potamljivanje kože sunčanjem i solarijumom gubi na popularnosti, zbog rastuće svesti o štetnosti ovih aktivnosti za kožu. Pored korišćenja što prirodnijih kozmetičkih sredstava za kosu i kožu, žene su sve svesnije važnosti kvalitetne ishrane i fizičke aktivnosti za lep fizički izgled. Čak i supermodeli i Instagram blogerke na društvene mreže postavljaju svoje fotografije bez imalo šminke, stavljajući zdrav izgled na pijedestal trendova lepote za 2019. godinu.

 

 

Neinvazivni zahvati


Industrija estetskih zahvata u lepoti ušla je u novu eru kada su u pitanju trendovi za 2019. godinu. Ona nam donosi mogućnost da postignemo svoj ideal lepote i bez invazivnih estetskih zahvata. Umesto toga, mnoge klinike, neke čak i u našoj zemlji, odlučuju da u svojoj praksi primenjuju nanotehnologiju i radiotalasnu hirurgiju. Primena radiotalasne hirurgije olakšava i ubrzava estetske zahvate iz domena plastične i dermatohirurgije i omogućava uklanjanje nesavršenosti zahvatima koji su bezbolni, beskrvni i ne ostavljaju ožiljke. Jedan od rastućih trendova je i popularna korekcija nosa bez operacije aplikacijama filera.

 

Raznovrsnost u industriji lepote


Modni magazini, dizajneri i proizvođači šminke i kozmetičkih proizvoda sve više rade na ispravljanju uniformnog ideala lepote nametnutog u prethodnim decenijama. Umesto isključivo evropskog izgleda žene, mršavih i svetlih modela, na scenu stupaju i modeli tamnije puti, takozvani “plus size” - puniji modeli, ali i žene i muškarci različitih starosnih dobi. Umesto da se izgled pojedinaca prilagođava modnoj industriji i industriji lepote, one teže da se sve više prilagode različitim pojedincima i pokažu da je lepota u različitosti.

 

Ekspresivna šminka


I pored rastućeg trenda prirodne lepote, 2019. godina sa sobom donosi i neke zanimljive trendove kada je šminka u pitanju. Umesto da nas ograničava, njena uloga će ove godine biti u tome da istakne našu prirodnu lepotu ali i da nas stimuliše da se poigramo sa različitim mogućnostima. Tako su ove godine u trendu senke za oči jarkih boja, ali i jarkocrveni ruž za usne. Zanimljivo je i da su modeli u kampanjama za ovu godinu vrlo često pegavi, tako da je definitivno došlo vreme da ne skrivate ovu svoju prirodnu karakteristiku, ukoliko je imate. Razigranost odlazi i u smeru nanošenja senke za oči ispod kapaka, za one najsmelije.

Zajedničko za sve ove trendove je to da se industrija lepote u 2019. okreće prirodi - ekološkim pakovanjima za zaštitu prirode, prirodnim sastojcima i prirodnoj lepoti. Sve je okrenuto ka tome da istinski izgledamo što bolje i osećamo se što bolje u sopstvenoj koži. Ovo su trendovi koje bez svake sumnje vredi slediti.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar