31.05.2024 Komentari: 1

Kako spakovati kozmetiku za bezbrižan odmor

Svakog leta većina nas ima isti problem - ili spakujemo previše kozmetike za odmor ili premalo. Kako da spakujemo kozmetiku za bezbrižan odmor i pritom budemo sigurni da smo spakovali sve što nam treba?

Ovih par praktičnih saveta o tome šta da spakujete će vam definitivno pomoći!

 

Svake godine, početkom leta svi počinjemo da planiramo a neki i da koriste odmor na nekoj lepoj destinaciji kako bi napravili predah od posla, briga, svakodnevice. Istog trenutka kada ste odabrali destinaciju, nameće se neminovno pitanje šta poneti sa sobom od garderobe.


Da li mi zaista treba ovoliko stvari ili ne? Nema veze, poneću, neka se nađe. Tada dolazi možda i najveći problem, posebno kod osoba ženskog pola. Pakovanje kozmetike i preparata za plažu! I tada nastaje pravi haos u kući! Da li mogu sve da stavim u kofer, da li mogu ovoliko stvari da unesem u avion?

 

Bez ove kreme ne mogu nikako a ova je dobra baš za mazanje posle plaže pre večere u hotelu. Ovim tempom ubrzo shvatam da je moja lepša polovina zauzela već polovinu svog prtljaga a bogami uselila je i nekoliko krema u moj kofer.

 

Kozmetika za putovanje - saveti iskusnih putnika za pakovanje

 

E sad, da li smo nas dvoje baš pravi reper da Vam damo savete šta i koliko treba poneti ne znam ali ću pokušati da Vam postavim nekoliko pitanja koja bi sigurnno pomogla Vama i porodici oko pakovanja. Kozmetika za putovanje i bezbrižan odmor, par saveta:

 

  • Prvo i osnovno je koliko dana ostajete na moru?
  • Da li idete sami, sa porodicom ili bliskim prijateljima?
  • Da li je Vaš odmor aktivan ili pasivan?
  • Koje prevozno sredstvo koristite ( avion, automobil, autobus) ?

 

Dogovorite se unapred ko šta nosi


Od navedenih odgovora će naravno da zavisi i količina onoga što nosite. U slučaju da idete na duži odmor budite spremni na to da će se količine kozmetike uvećati jer ćete prati kosu češće i slično. Postoji “caka” koju smo mi koristili kada idemo na odmor sa bliskim prijateljima.


Mi smo se unapred dogovarali da nosimo različite stvari koje su nam potrebne za vreme odmora. Tako na primer, poznat sam u društvu da uvek nosim sa sobom šampon za kosu. Moja odluka da je uz mene uvek to Sanovita šampon sa čičkovim uljem i pantenolom.


Odličan je jer ima antibakterijsko dejstvo, antiseptično, suzbija perut i neguje oštećenu vlas kose. Posebno se dobro pokazao kada se posle celog dana provedenog u vodi kosa osveži. I ono što je najbitnije, ambalaža je u flašici od 100ml, što znači može i u ručni prtljag ako putujete avionom.

 

Kako me je Sanovita spasila od opekotina


Ja nisam ljubitelj mackanja posle plaže i slično ali posle prošlogodišnjeg iskustva kada sam se sa društvom zaneo na plaži i ušao u sobu “crven kao rak”, shvatio sam da je vrag odneo šalu. I sami znate da Vam ne pomaže ni hlađenje, ni pokrivanje samo čaršavima, ni jogurt, ni kiselo mleko. Agonija je kako pregurati noć. Tada sam shvatio da nije loše imati viška prtljaga, posebno ako je tu nešto što može da Vam umine bol. Upravo je tako i bilo.


U koferu prepunog kozmetike za putovanje našla se i ta po meni sada najbolja stvar, a to je Sanovita uljna emulzija za telo. Dok me je mazala i spremala kao ribu za pečenje, pričala je o tome kako to jojobino ulje, ulje šargarepe i susamovo ulje mogu samo da mi pomognu. Razmišljam se u sebi ali nisam hteo na glas da komentarišem, maži ti šta god hoćeš, samo da se ja rešim ovih muka. Uz izuzetno prijatan miris ovog ulja i magične ruke moje drage a valjda i blage tmperature koju sam imao zaspao sam kao beba.


Prvi jutarnji zraci su me probudili, ustao sam i shvatio da je bol mnogo manjeg intenziteta a da ja i dalje mirišem lepo. Moram da priznam da bol nije u potpunosti prošao ali da je bilo drastično manje crvenila i pečenja. Ova primenjena prirodna kozmetika za opekotine od sunca se pokazala odlično.

 

kozmetika za put

 

Prirodna pasta za zube sa zeolitom


Na moje pomalo ironično pitanje da li imamo i neku posebnu pastu za pranje zuba, moja uvek spremna na sve lepša polovina odgovara da imamo i to! Bio sam šokiran!


Imaš u kupatiliu na polici i probaj! Dok sam išao ka kupatilu razmišljao sam samo o tome gde su sve te stvari stale i šta je sledeće? Pasta za zube je zaista bila vrhunska! Dosta aloje, dosta mente i aktiviranog zeolita. Miris je bio stvarno dobar i ono što mi se dopalo što se taj miris dugo oseća u ustima.

 

Kozmetika za putovanje - ključna za bezbrižan odmor


Ostatak odmora je protekao bez ikakvih incidenata i problema. Srećom!


Nisam hteo da prizivam neku lošu karmu ali sam se rukovodio činjenicom da i ako se nešto loše desi, moja žena ima pun kofer tih nekih praktičnih i pametnih stvari iz kolekcije Sanovita.


Poučen ovim iskustvom, shvatio sam da nije loše dozvoliti partneru da Vam se “useli” u prtljag sa nekoliko sitnica koje mogu da Vam ipak pomognu ako se desi nešto nepredviđeno na godišnjem odmoru.


Otkrijte Sanovita proizvode koji će vam obezbediti bezbrižan odmor!

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. L

    Lena

    Odgovori

    31.05.2024 13:32

    Odlična ideja da se podelite pa nosite svi različito, ali mi putujemo u dvoje, pa već godinama unazad, nosimo minimalno. Samo ono što nam odmah treba, tipa dezodorans, kremu za lice, itd nosimo, a sve ostalo kupimo prvog dana kad stignemo na destinaciju. Uglavnom se sve to i potroši do kraja letovanja, tako da se isto tako vraćamo sa minimumom kozmetike u koferu. Lakše i sigurnije, da se tokom putovanja ne prosipa po koferu.

Ostavi komentar