21.06.2019 Komentari: 0

Kako rešiti problem sa opadanjem kose kod žena?

Jedna od prvih stvari koje se primećuju na ženama, a predstavlja i jedan od jačih aduta jeste duga i gusta kosa, te je nega zenske kose na listi prioriteta kada je u pitanju lepota, posebno ukoliko je vaša ostecena kosa, bez volumena i sjaja. Obično je proleće ili leto vreme kada poželimo neke promene u svom izgledu, među kojima je česta i promena frizure, ali ovo je period koji sa sobom nosi i problem kao što je pojačano opadanje kose kod zena!

Neverovatno koliko izgled naše kose može otkriti o nama i našim navikama kada je u pitanju nega zenske kose, pa tako npr. problem kakav je suva i ostecena kosa ukazuje na nedostak hidratacije i hranljivih sastojaka koje sadrže različiti preparati za njenu negu. Međutim, proređivanje, iznenadno i pojačano opadanje kose kod zena nije problem koji treba da se ignoriše, mada ne mora značiti da je svako jače opadanje kose kod zena pokazatelj nekog ozbiljnog problema, jer ono može imati različite uzroke.


Normalno je da u toku dana opadne između 50-100 dlaka, ali ukoliko ste primetili pojačano opadanje kose, kod zena uzroci mogu biti neadekvatna nega zenske kose, nepravilna ishrana odnosno nedostatak vitamina i minerala, korišćenje određenih medikamenata, genetika, stres, hormonske promene usled trudnoće, menopauze i slično, dok s druge strane iznenadno proređivanje i izrazito opadanje kose kod zena može ukazivati i na ozbiljnije zdravstvene probleme, pa je najbolje konsultovati se sa dermatologom – on će otkriti pravi uzrok i dati vam savete kada je u pitanju buduća nega zenske kose. Možda će vam preporučiti i određeni sampon za rast kose ili dati uputstvo koji su sve preparati za rast kose dobri za vas.

 

Prevencijom do zdravijeg izgleda – sampon za rast kose

 

Iako su genetske predispozicije za opadanje kose kod zena nešto ređe u odnosu na muški pol, ukoliko znate da postoji mogućnost da vi nasledite alopeciju, što može biti uočljivo već u ranim dvadesetim godinama, savetujemo vam da na vreme počnete sa preventivnim delovanjem u borbi protiv gubitka kose. Takođe, s obzirom da je koren ženske kose zaštićen estrogenom, čija se proizvodnja tokom godina smanjuje usled pojačanog uticaja testosterona, pogotovo u menopauzi, preporučuje se i posebna nega zenske kose u ovoj životnoj dobi. U tome vam mogu pomoći različiti preparati za rast kose koji sadrže aktivne sastojke i druge korisne supstance koje štite koren kose i produžavaju ciklus rasta dlake.

 

Jedan od takvih preparata je sampon za rast kose sa kofeinom koji se najčešće kombinuje sa drugim sredstvima protiv opadanja kao što su losion i tonik za kosu. U tu svrhu tim stručnjaka iz nemačke kompanije Dr Wolff kreirao je posebnu liniju proizvoda – Plantur 21 i Plantur 39 koji obezbeđuju da nega zenske kose u svakom pogledu bude vrhunskog kvaliteta, odnosno ovi preparati za rast kose obezbeđuju higijenu i oblikovanje, a ujedno je kosa zaštićena od uzroka koji mogu uticati na preterano opadanje kose kod zena.


Obe linije su kreirane na bazo fito-kofeinskog kompleksa koji utiče na jačanje kose i sprečavanje njenog preteranog opadanja pod uticajem hormonskih promena kao što je menopauza, s tim da je Plantur 21 sampon za rast kose namenjen prvenstveno damama u ranim 20-im godinama koje imaju problem sa opadanjem kose usled drugih uzročnika, poput genetike ili drugih zdravstvenih problema. Ovaj sampon za rast kose pomoću nutri-kofeinskog kompleksa aktivira koren kose, biotin je zadužen za podsticanje rasta i energetski balans korena dlake, cink obezbeđuje zdrav rast, dok kalcijum i magnezijum jačaju koren! Plantur 21 sampon za rast kose sadrži i malu količinu regeneratora, te omekšava i daje volumen kosi, a pogodan je i za dame koji imaju farbanu, kao i one čija je ostecena kosa.


Kada su Plantur 39 preparati za rast kose u pitanju, njihovi aktivni sastojci dopiru do folikula dlake i imaju uticaj na koren već posle dva minuta, a u ponudi su sledeći proizvodi:

 

  • Plantur 39 fitokofeinski šampon za farbanu kosu namenjen je ženama sa problemom opadanja kose usled menopauze. Aktivni sastojci kao što su fitoestrogen i kofeinski kompleks jačaju koren i sprečavaju opadanje kose kod zena, a hranljivi sastojci poput ekstrakta pšenice i vitamina B5 vraćaju sjaj i mekoću farbanoj kosi;
  • Plantur 39 kofeinski sampon za rast kose pogodan je ukoliko je vaša ostecena kosa, te krta i lomljiva, a uz to i opada – sadrži fitoestrogen i kofein koji sprečavaju dalje opadanje kose, a takođe sadrži i sastojke koji pružaju regeneraciju kose iz korena;
  • Plantur 39 fitoproteinski tonik pruža najbolje efekte u kombinaciji sa šamponima iz iste kolekcije, a namenjen je ženama koje se u menopauzi suočavaju sa slabljenjem kose, gubitkom gustine i lošim kvalitetom usled hormonskog disbalansa. Ovaj preparat će obezbediti intenzivnu regeneraciju i jačanje korena dlake, a takođe sprečiti opadanje kose, budući da joj aktivni sastojci pružaju novu energiju neophodnu za podsticanje rasta. Tonik se ne ispira, a potrebno ga je koristiti jednom dnevno uz masiranje glave.

Iako svi znamo da na određene stvari u životu ne možemo potpuno promeniti, na pojedine uzroke preventivno uticati, a to je uvek dobar izbor kada su u pitanju nasledni faktor i hormonske promene koje ne možemo izbeći! Međutim, znajte i da rezultati ne mogu doći preko noći, pa svi ovi preparati za rast kose treba da se koriste jedno duže vreme da bi dali najbolje moguće efekte, a najmanje je to 2-3 meseca! Osim toga, potrebno je korigovati i druge životne navike kao što su adekvatna nega zenske kose, pravilna ishrana, unošenje dovoljne količine vode u organizam, smanjenje stresa i svih drugih faktora koji mogu uzrokovati ne samo opadanje kose kod zena, već i mnoge druge zdravstvene probleme.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar