23.04.2024 Komentari: 0

Kako da uredite baštu i u njoj organizujete savršenu zabavu?

Bašta nije samo prostor za biljke i cveće, nju možete da iskoristite i da stvorite neverovatan prostor za zabavu za sebe i svoje goste. U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko saveta kako da pretvorite svoju baštu u idealno mesto za druženje i proslave. Pripremite se da oživite svoju baštu i uživate u bezbrojnim trenucima radosti i zabave pod otvorenim nebom.

Uredite travnjak i kreirajte prostor za igru


Uređenje travnjaka je neophodno da biste stvorili prostor za zabavu u bašti. Pravilna nega i održavanje travnjaka ne samo što doprinose estetici bašte već i pružaju prostor za različite aktivnosti i igre tokom zabava na otvorenom.


Potrebno je osigurati da je travnjak besprekorno okošen i uređen. Farm kosilice su veoma praktične za upotrebu i možete jednostavno njima da održavate travnjak. Redovno košenje travnjaka održava travu zdravom, gustom i estetski privlačnom. Preporučuje se košenje jednom nedeljno, ili češće tokom perioda brzog rasta trave tokom proleća i leta.


Idealno je imati dovoljno prostora na travnjaku ne samo za igru već i za opuštanje. Prilikom planiranja prostora za igru, treba uzeti u obzir potrebe svih članova porodice ili gostiju. Prostor za igru može uključivati ​​različite aktivnosti kao što su lopte za fudbal, frizbi, kroket ili prostor za igru na pesku za decu. Uz to, možete razmotriti postavljanje igrališta ili ljuljaški za decu kako bi se osiguralo da i najmlađi gosti imaju prostor za zabavu.


Dodavanje prekrivača i jastuka na travnjak može dodatno poboljšati udobnost prostora za sedenje i opuštanje. Veliki prekrivači mogu služiti kao podloga za piknik ili kao mesto za opuštanje pod suncem, dok jastuci pružaju dodatnu udobnost prilikom sedenja ili ležanja na travi. Takođe, dodavanje prekrivača može dodati i estetski element, posebno ako se odaberu prekrivači u bojama ili dezenima koji se slažu sa ostatkom dekoracije bašte.


Važno je napomenuti da se travnjak treba održavati i van sezone zabava kako bi se očuvao njegov kvalitet i izgled. Redovno zalivanje i tretiranje protiv korova su ključni koraci u održavanju zdravog i lepog travnjaka tokom cele godine.


Ukrasite baštu detaljima za lep ambijent


Kada je reč o stvaranju savršenog ambijenta za zabavu u bašti, ukrasni detalji igraju ključnu ulogu u stvaranju atmosfere koja će oduševiti vaše goste. Postavljanje različitih ukrasnih elemenata može transformisati prostor i dodati šarm i karakter vašem spoljašnjem prostoru.


Saksije sa cvećem ili vaze sa živopisnim cvetovima su klasični ukrasni elementi koji će uneti boju i svežinu u vašu baštu. Odaberite različite vrste cveća i biljaka kako biste stvorili raznolikost i dinamiku u dizajnu. Razmislite o postavljanju saksija na različitim nivoima kako biste stvorili interesantne kompozicije i teksture.


Viseće saksije su još jedan fantastičan način da iskoristite vertikalni prostor u bašti i dodate dimenziju ukrasu. Možete ih postaviti na terasu, nad pergolom ili duž ograde kako biste stvorili spektakularan vizuelni efekat. Odaberite biljke koje će lepo visiti iz saksija i doprineti dinamici prostora.


Pored biljaka, lepe figure i skulpture mogu dodati interesantne akcente u bašti. Razmislite o postavljanju umetničkih dela kao što su kamene skulpture, vodene fontane ili drveni dekorativni elementi koji će uneti rustični šarm ili modernu eleganciju u vaš prostor.


Kada padne noć, različite vrste svetiljki i lampiona mogu dodati magičnu atmosferu i stvoriti romantično osvetljenje u bašti. Postavite osvetljenje duž staza ili oko terase kako biste obezbedili sigurnost i istakli ključne delove vašeg eksterijera. Lampioni ili sveće u visećim staklenim posudama mogu stvoriti intimnu atmosferu i dodati toplinu i sjaj vašoj zabavi.


Ukrasne trake ili zastave takođe mogu dodati šarm i karakter bašti, posebno tokom posebnih prilika ili proslava. Razmislite o postavljanju ukrasnih traka u bojama koje odgovaraju temi vaše zabave ili sezoni. One mogu biti postavljene duž ograde, nad terasom ili između drveća kako bi dodale živost i veselje u prostor.

 

basta zabava


Postavite udoban prostor za sedenje

 

Kreiranje udobnog prostora za sedenje je neophodno za stvaranje prijatne atmosfere i ugodnog okruženja tokom zabava u bašti. Organizacija udobnog prostora za sedenje je potrebna, jer gostima omogućava da se opuste i uživaju u društvu bez osećaja nelagodnosti ili umora.


Odaberite stolice, sofe i ležaljke koje su udobne i praktične. Razmislite o kombinaciji različitih vrsta sedišta kako biste zadovoljili potrebe različitih gostiju. Na primer, možete postaviti meke sofe za opuštanje, stolice za ručavanje ili ležaljke za sunčanje.


Obezbedite dovoljno dodatnih jastuka, ćebadi i prostirki kako biste gostima omogućili dodatnu udobnost i toplinu. Postavite jastuke na stolice i sofe, a ćebad i prostirke na ležaljke ili travnjak kako bi se gosti mogli smestiti i opustiti.


Ako želite da stvorite pravu atmosferu za zabavu ili žurku, razmislite o postavljanju barskih stolova. Barski stolovi su odličan način da gosti uživaju u piću i hrani dok stoje ili sede na visokim barskim stolicama. Možete postaviti barske stolove pored šanka ili na terasi kako bi stvorili dinamičan prostor za druženje.


Nadamo se da će vam neki od ovih saveta biti značajan i da ćete uspešno uspeti da kreirate savršenu zabavu u vašem dvorištu. Isplanirajte sve kada imate slobodno vreme i ostvarite vaš plan.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar