09.04.2019 Komentari: 0

Kako da izgledate najbolje ovog leta

Dolazak leta, osim toplote, godišnjih odmora i mnogo sunca, donosi nam i laganiju odeću. Iako konačno možemo da se oslobodimo napornih slojeva odeće i poigramo se sa udobnim i lakim materijalima živopisnih boja, ova sloboda sa sobom nosi i jedan teret.

Letnja odeća podrazumeva otkrivenost veće površine kože i tela i borbu sa samopouzdanjem. Više ne možemo da skrivamo naslage sala taložene tokom zimskih praznika i moramo da se pozabavimo unapređenjem svog izgleda. Otkrivamo vam nekoliko trikova sa kojima ćete zablistati ovog leta.

 

Kvalitetna ishrana i povećana aktivnost


Topliji prolećni dani trenutak su da postanete aktivniji i istinski poradite na svojoj figuri. Ovo je idealno za one nesklone teretanama i treninzima u grupi. Ukoliko ste u formi, možete početi da džogirate, ili se prosto naterati da svakog dana na posao idete peške ili biciklom, umesto kolima i javnim prevozom. Odredite dnevni cilj - neka to, na primer, bude 45 minuta aktivnosti više od uobičajenog. 


Više temperature se, srećom po nas, često odražavaju i na smanjenje apetita. Pored toga, u ponudi nam je mnogo više svežeg voća i povrća, pa uz malo planiranja, možemo značajno poboljšati svoju ishranu, kako bismo telesnu težinU doveli do željene pre početka leta. Ako i pored zdrave ponude, padate u iskušenja prejedanja, potrudite se da što manje nezdravih namirnica držite kod kuće. To će svakako smanjiti nivo iskušenja da navalite na njih u večernjim satima kada se opuštate uz film.

 

 

Pametni modni izbori


Rezultatima aktivnog života i zdrave ishrane potrebno je izvesno vreme da postanu vidljivi. Osim toga, neki od nas prirodno imaju komplikovaniju konstituciju tela. U takvim situacijama rešenje kome je najbolje pribeći je bez sumnje mudar izbor odeće. Suknje A kroja odličan su izbor za prikrivanje nedostataka poput opuštenih butina i zadnjice, a učiniće da izgledamo elegantno i ženstveno. Ukoliko želimo da postignemo efekat užeg struka, tu u pomoć uskače kaiš. Sandale u boji kože su dobar izbor za stvaranje efekta dužih nogu.

 

Nega i zaštita kože


Svako godišnje doba iziskuje i različit pristup u nezi kože. Jednako koliko zimska hladnoća isušuje kožu, te ona zahteva dodatnu hidrataciju, sunce i odeća koja kožu čini izloženijom UV zracima nego ikada, pogubno deluju na našu kožu. Protiv toga se možemo boriti na dva načina- adekvatnom negom i kozmetičkim zahvatima.

Izuzetno je važno pre svakog izlaska kožu zaštititi kremama koje imaju određeni faktor zaštite od UV zračenja. Ukoliko ste poklonici prirodne kozmetike, verovatno znate da osim hemijskih sastojaka pojedina prirodna ulja, poput ulja slačice imaju određeni stepen zaštite od zračenja.

Veća izloženost sunčevim zracima povećava nivo melanina što vodi bržem starenju i nekim neželjenim posledicama, poput hiperpigmentacije. Protiv ovakvih posledica ponekad je neophodno boriti se hirurškim putem. Poznati Diva Laser Centar jedan je od domaćih centara za lasersku i estetsku hirurgiju koji se bave odstranjivanjem ovakvih posledica izloženosti suncu. Ozbiljno pristupite svojoj zaštiti od sunca i razmotrite uklanjanje nedostataka na koži na vreme.

 

Nega kose


Odlazak na odmor i izloženost suncu i slanoj morskoj vodi oštećuje i kosu, baš onda kad želimo da izgledamo najlepše moguće. Zato je važno kosu unapred zaštititi, što sprejevima koji imaju ulogu da ublaže uticaj visokih temperatura na vlasi, što različitim tretmanima za oporavak kose. Posetite svog frizera i razmotrite korišćenje neko od komercijalnih kolagenskih pakovanja za kosu, ili istražite kako možete da sami napravite prirodne maske za kosu kod kuće i tretirate je bar jednom nedeljno njima.

 

Lepi bez šminke


Prirodan izgled je na ceni, a pri visokim temperaturama, kada se više znojimo, često i sami biramo da izostavimo šminku iz svojih dnevnih navika. Letnji ten nam je saveznik u ovoj nameri, ali je osnova lepog izgleda u tome da adekvatno negujemo kožu lica. Prirodna ulja, poput kokosovog, umiruju lice i smanjuju kolutove ispod očiju, a faktor zaštite protiv UV zračenja je neophodan saveznik protiv opekotina od sunca, ali i nastajanja bora. Za davanje ličnog pečata izgledu, možemo odabrati i lep okvir kvalitetnih sunčanih naočara koje će nas štititi od sunčevih zraka.

Uz adekvatnu negu, zdrav život i pametne modne i kozmetičke izbore, leto možemo dočekati puni samopouzdanja.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar