29.12.2017 Komentari: 0

Dama srednjih godina - ponosna, elegantna i sa stilom

Kada su haljine za dame srednjih godina u pitanju, treba napomenuti da su one najčešće poslovno elegante, a istovremeno i svečane i ozbiljne. Moda za žene od 40 godina podrazumeva jednostavnost, kreacije koje su svedene i jednobojne lako se mogu prilagoditi svakoj mušteriji, jer cilj svakog modnog kreatora je da dama bude srećna i zadovoljna. 

Za muškarce se kaže da su kao vino, što su stariji to su privlačniji. Međutim, ni dame nimalo ne zaostaju. S pravom se može reći da je žena pravi super heroj, jer ne samo da je stub kuće i porodice, već je uvek spremna da se snađe u sekundi i svog muškarca obori s nogu. Zato je važno da se dame svojih godina ne stide, ali i da ne brinu zbog nekih nesavršenosti, jer sve se da prikriti i srediti. Mala promena može da deluje veoma efektno i upečatljivo.

 

moda-za-dame-srednjih-godina

Moda za dame srednjih godina trebalo bi više da se bazira na jednostavnim i svedenim formama, jer suvišni detalji mogu da opterete garderobu i vizuelno učine da dame izgledaju krupnije, Zato treba pažljivo birati haljine za dame srednjih godina, jer one ne bi trebalo da imaju dodatne karnere, nabore, ali ne smeju da budu uske, niti da su materijala koji se lepi za telo. Ukoliko znate šta je prikladno za vaše godine i šta podrazumeva elegantno oblačenje, onda zahvaljujući garderobi možete umanjiti godine. Nije li zelja svake dame da izgleda dve, tri godine mlađe?

Moda za dame srednjih godina veoma je striktna i trebalo bi pridržavati se pravila da nosite jednobojne kombinacije ili pak da kombinujete dve do tri srodne boje, a najpre se preporučuju bež, siva, svetlo plava, svetlo braon boja. Uz haljine za dame srednjih godina svakako idu ogrlice koje mogu biti u žutoj ili ciklama boji kako biste na efektan način privukli pažnju.

Osim što moda za dame srednjih godina propisuje da se suknje nose ispod kolena, treba birati bluze koje imaju V ili O izrez, jer se vizuelno izdužuje vrat, a idealni su tri četvrt rukavi. Treba napomenuti da moda za žene od 40 godina podrazumeva nošenje cipela čija peta nije iznad 6 cm, a nikako se ne preporučuju gležnjače, jer one veoma loše pristaju uz nogu.


Haljine za dame srednjih godina – ozbiljnost i elegantnost na jednom mestu


Elegantno oblačenje nekada ne mora da podrazumeva i ozbiljnost, jer uz eleganciju često ide i šarm, ali i zadovljiv pogled. Međutim, kada su haljine za dame srednjih godina u pitanju, treba napomenuti da su one najčešće poslovno elegante, a istovremeno i svečane i ozbiljne. Moda za žene od 40 godina podrazumeva jednostavnost, kreacije koje su svedene i jednobojne lako se mogu prilagoditi svakoj mušteriji, jer cilj svakog modnog kreatora je da dama bude srećna i zadovoljna. A kada je žena zdovoljna onda za nju ne postoji nemoguće.

 

Doduše, ako se uzme u obzir da se haljine za dame srednjih godina uglavnom šiju, onda treba imati na umu kakav model želite i da li je u skladu sa vašim godina. Sa svojim šnajderom trebalo bi da se posavetujete, jer nikad se ne zna, možda čujete neki savet koji će doprineti da izgledate koju godinu mlađe.

Moda za dame srednjih godina svakako je veoma zahtevna. Treba prilagoditi želje pripadnica lepšeg pola mogućnostima i stvarnosti, zato nemojte na brzinu odlučivati o tome kakvu haljinu, suknju ili sako i bluzu želite, jer je možda bolje da odeću probate, pa tek da je kupite ili poželite da vam se sašije.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar