28.07.2023 Komentari: 1

Botoks i biorevitalizacija – sinergija mlađeg izgleda

Život je previše kratak da ne biste izgledali onako kako želite. Ako se slažete sa navedenim, pročitajte ovaj tekst i saznajte zašto su baš botoks i biorevitalizacija najbolji put do mlađeg i lepšeg izgleda.

Šta je botoks?

 

Neuromodulator botulinum toxin, poznatiji kao botoks, zapravo je proizvod bakterija Clostridum botulinum. U pitanju je vrsta neurotoksina koji prolazi kroz brojne farmakološke procese i tako prečišćen se koristi kao manje koncentrovan vid toksina čijim se ubrizgavanjem smanjuje kontakcija mišića.


Kada se smanji kontrahovanje mišića lica, pojava bora i njihovo produbljivanje više nisu mogući i zato je botoks protiv bora idealno sredstvo i najbolji način da se one u potpunosti eliminišu.

 

Botoks lica- zašto je najpopularniji tretman?


Ova nehirurška procedura godinama unazad odnosi prevagu nad ostalim metodama u estetskoj medicini budući da momentalno eliminiše prve znakove starenja i savršeno pegla bore. Uz to, neželjenih efekata nema i nije štetan po zdravlje. Jedino što vam preostaje jeste da izaberete dobrog stručnjaka koji će uraditi ovaj zahvat s merom kako ne biste na kraju izgledali poput plastične lutke.


Ovaj tretman je idealan za vašu gornju trećinu lica jer se baš tu nalaze svi oni ekspresivni mišići koji su odgovorni za nastanak bora između obrva, na čelu i onih takozvanih pušačkih. Smejte se, mrštite, budite svoji, a onda će ubrizgavanje ovog preparata da vas obnovi, bore će biti ublažene i njihov dalji nastanak biće umnogome usporen.


Budite oprezni i pazite kome se prepuštate u ruke. Uopšteno gledano, kada je u pitanju botoks, iskustva zadovoljnih odnose prevagu nad onima kojima je upotreba ovog preparata unazadila izgled. To opet potvrđuje koliko je zaista važno da se obratite proverenoj klinici, ako ste se već odlučili na ovaj korak, i da nipošto ne gledate samo cenu. Tačnije, kada je reč o ovakvim metodama, cena ne bi trebalo da bude presudna, već isključivo stručnost onog koji bi trebalo da se pobrine za vaš lepši izgled.
 

Bore na čelu – kako ih ukloniti?


Uz pomoć botoksa one naprosto iščezavaju. Bore na čelu znaju biti veoma duboke, a time i izrazito vidljive što itekako ruži izgled vašeg lica. Osim toga, sa njima izgledate i strogo i umorno. Tretman botoksom će vas za samo 15 minuta rešiti takvog neprivlačnog izgleda. Najpre će vam lekar posebnom olovkom obeležiti mesta gde će se preparat aplikovati, a zatim će vam biti ubrizgana tačno određena količina. Rezulatati su vidljivi već kroz 7 dana, a efekti traju do 6 meseci nakon kojih možete ponoviti tretman.

 

Kako se rešiti bora oko očiju?


Bore oko očiju, odnosno na njihovim bočnim stranama, tzv. „crows feet“ veoma se uspešno otklanjaju tretmanom botoksa. I ne samo one, već i podočnjaci. Ubizgavanjem male količine ovog preparata zateže se koža oko očiju, a usput se delimično rešavate i podočnjaka. Pored bora na čelu i oko očiju, botoksom se uspešno savladavaju i bore oko usana, pa i one u predelu vrata.

 

Koliko košta botoks lica?


Kada je u pitanju botoks lica, cena je, kao što smo napomenuli, najmanje važna i akcenat uvek stavite na stručnost. Ona se obično kreće od 12 do 18 hiljada dinara.

 

devojka na tretmanu ubrizgavanja botoksa

 

Biorevitalizacija lica


Ovim minimalno invazivnim tretmanom poboljšava se stanje kože, uklanjaju bore, suvoća i hiperpigmentacija.

 

Biorevitalizacija kao glavnu komponentu koristi hijaluron za lice, dok ostatak koktela čine vitamini, minerali i antioksidansi koji se zajedno sa hijaluronskom kiselinom ubrizgavaju u površinski sloj kože. Zahvaljujući ovim aktivnim materijama podstiče se produkcija kolagena i elastina, a rezultat je podmlađen i jedar izgled.

 

Biorevitalizacija lica pre i posle


Biorevitalizacija lica, iskustva pokazuju, pogodna je za bilo koji tip kože jer svakoj od njih pruža vitalnost. Ako je vaša koža umorna ili su na njoj vidljive posledice stresa ili, pak, neke bolesti, periodični tretmani biorevitalizacije će je vratiti u život i poboljšati njen izgled i kvalitet.


Najpre će vas lekar detaljno pregledati i proceniti šta je tačno vašoj koži potrebno. Posle toga sledi temeljno čišćenje i nanošenje anestetika u vidu kreme kako ne biste osetili ubode iglica. Sve to traje 20-ak minuta i u tom vremenskom intervalu se ubrizgava u epidermis ili dermis čista hijaluronska kiselina i ostale nabrojane aktivne materije. Ovim se vaša koža regeneriše i normalizuje se rad njenih ćelija.

 

Biorevitalizacija lica – cena tretmana


U zavisnosti od preparata hijaluronske kiseline koji se biraju na osnovu toga šta je vašoj koži potrebno, formira se i cena. Ali kao što smo već napomenuli, nikad ne gledajte cenu, već stručnost i ne žalite za novcem jer ništa nije vrednije od tog osećaja zadovoljstva sobom i sopstvenom pojavom.

Odlučite se za neki od ovih sjajnih tretmana ali u proverenoj klinici jer, da ponovimo, život je previše kratak da ne biste izgledali baš onako kako želite.

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. L

    Lena

    Odgovori

    06.08.2023 09:41

    Ranije sam na botoks gledala kao na bilo koji otrov. Kako nešto što u nazivu ima "toks" može da bude dobro za bilo koga? Ali sam malo istraživala, i u poslednje vreme viđam sve više svojih prijateljica koje posećuju 'nanokliniku' i tamo im rade razne tretmane botoksa, peglanja bora, itd. Nijednoj, Bogu hvala, posle toga ništa ne fali. Pa ko zna, možda se i sama odlučim da odem jednog dana.

Ostavi komentar