09.03.2021 Komentari: 0

5 saveta za sve trudnice i novopečene mame

Biti mama je najlepša stvar na svetu. Osećaj da ste podarili život nekome je nemerljiv. Međutim, istini za volju, nemerljive su i neprospavane noći i prva godina prilagođavanja svim ranim fazama rasta bebe. Prvi zubići, prve šetnje, prvi koraci... Za sve to potrebno je mnogo strpljenja. Evo koji saveti bi mogli da vam olakšaju svakodnevicu. 

foto: depositphoto.com

#1 Nabavite na vreme pumpicu za izmuzavanje

 

Ovo je tema vrlo čudna svim damama koje još uvek nisu mame. Međutim, čim beba dođe na svet shvatite da potreba za ovim aparatićem zaista postoji. Dojenje je najvažniji deo kontakta mame i bebe, a kako bi beba rasla i napredovala, potrebno joj je mleko. Ukoliko dođe do bilo kog od problema poput: majka ima previše ili premalo mleka, biće otsutna neko vreme od kuće, beba nema dovoljno snage ili umeća da pravilno sisa, bradavice majke su upaljene itd – pumpica za izmuzavanje je spas. Na tržištu se mogu pronaći ručne, ali i električne pumpice za izmuzavanje. Nabavite svoju pre dolaska bebe na svet, kako ne biste kasnije jurile i tražile odgovarajuću. Bilo da koristite jednu ili drugu vrstu pumpice, obavezno je da ih nakon upotrebe temeljno isperete i sterilišete.

 

 

#2 Torba za mame – nešto bez čega se ne može

 

Torba za mame nešto je bez čega se zaista ne može. Kada krenete u prvu šetnju, važno je da pri ruci imate sve što bi moglo da vam zatreba – vlažne maramice, pelene, glodalice, vodu, rezervno odelce za presvlačenje i još mnogo toga. Bebi oprema je širok pojam i osećaćete se lagodno samo onda kada uz sebe imate sve. Takođe, kako ne biste nosile sa sobom dve torbe, torba za mame idealno je rešenje da u nju potrpate sve svoje potrepštine. Savetujemo da izbegavate one sa jednom ili dve velike pregrade. Torba za mame mora imati što više pregrada, jer ćete samo tako moći brzo da reagujete i bez tenzije uživate u šetnji sa svojom bebom.

 

#3 Najbolja kolica za bebe


Prva stvar na koju svaka mama verovatno pomisli kada sazna da je beba na putu jeste koja kolica kupiti i koja su to uopšte najbolja kolica za bebe? Glavni savet koji vam od srca možemo dati – birajte praktično i komforno. U poslednje vreme kolica 3 u 1 definitivno su nešto što se izdvaja na tržištu i što olakšava svakodnevicu roditeljima. Ova kolica zapravo imaju još dve funkcije a to su – auto sedište i tvrda korpa. Ova kolica za bebe veoma su praktična i lako sklopiva, što će vam značiti prilikom svake šetnje i odlaska van kuće.

 


 

#4 Guralice za prohodavanje – podsticaj za mališane

 

Mnoge mame imaju problema sa prohodavanjem dece. Prvi savet koji imamo za vas – ne brinite i ne opterećujte se! Vaša beba će prohodati u trenutku kada bude spremna za to. Međutim, naravno da joj možete malo pomagati. Najbolji saveznik za to jesu guralice za prohodavanje. Savršene su za učenje održavanja balansa i postepenog osamostaljivanja. Takođe, ovo će vam olakšati svakodnevicu, jer ćete imati slobodne ruke bar na kratko.


#5 Slušajte svoj instinkt


I na kraju, peti savet koji nije toliko praktičan kao prethodna četiri, ali nije ni malo manje vredan. Dobićete mnogo saveta tokom trudnoće, a kasnije i od patronažne sestre. Nešto će vam biti logično, nešto neće, ali nemojte raditi ništa na silu. Dopustite svom telu da se prilagodi bebi i promeni, jer je to najbolji put. Roditeljstvo je tema o kojoj svako ima nešto da kaže i doda, misleći da je njegovo mišljenje najbolje. I u pravu je. Vi se samo postarajte se da radite sve u dogovoru sa svojim partnerom ili bliskim osobama koje vam pomažu. Samo na taj način bićete u miru i moći u potpunosti da uživate u najlepšim danima svog života. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar