12.01.2021 Komentari: 0

Sve što treba da znate o laserskoj epilaciji

Laserska epilacija postala je svetski fenomen. Nema te žene koja bar jednom u svom životu nije pomislila da se reši dlačica jednom za svagda. Ukoliko ste rešile da se upustite u ovu avanturu, biće vam potrebne određene informacije kako biste znale da ste pametno uložile novac. Kada na pretraživaču ukucate „laserska epilacija cene“ ili „laserska epilacija iskustva“ izaći će vam mnogo raličitih salona koji nude svoje, ne uvek kvalitetne usluge. Važno je da se dobro informišete pre samog tretmana, stoga danas na jednom mestu govorimo o svim detaljima koje bi trebalo da znate. 

foto: depositphoto.com

Laserska epilacija – iskustva žena i kome je namenjena?


Svi mi imamo dlačice. Neki jače i tamnije, neki slabije i svetlije. Sasvim je prirodna stvar da su dlačice kod nekoga gušće, a kod nekoga ređe. Laserska epilacija predstavlja medicinsku metodu koja bezbedno uklanja neželjene dlačice sa lica i tela. Neškodljiva je i minimalno invanzivna i mogu je kako žene, tako i muškarci. Iskustva devojaka i žena koje su isprobale ovu metodu govore njoj u prilog. Nije rešila samo taj estetski problem, već i mnogo nezgodnije stvari poput konstantnog urastanja dlaka i stvaranja nesnosnog bola, najčešće u predelu prepona.

 

Da li je laserska epilacija opasna?


Ovo je sigurno većini žena prošlo kroz glavu. Život bez jedne jedine dlačice deluje idealno, ali da li ćemo laserskom epilacijom narušiti svoje zdravlje? Činjenica da je ovo potpuno bezbolna metoda koju su već isprobale mnoge žene sveta govori u prilog tome da ovo nije metoda opasna po vase zdravlje. Laser koji se koristi pri uklanjanju dlačica ne emituje zračenje koje je opasno za ljude - jonizujuće zračenje koje je prisutno kod na primer rendgena. Laserska epilacija predstavlja nejonizujuće zračenje. Ukoliko se do sada niste upoznali sa ovim pojmom, to je vrsta zračenja koju emituju mobilni telefoni i svi monitori. Dakle, nećete se izlagati većoj opasnosti nego inače.

 

 

Koje vrste lasera postoje?


Važno je da znate da postoje dve vrste epilacije: laserska epilacija i svetlosna – IPL metoda. IPL aparat nema mogućnost trajnog uklanjanja dlačica, već ih on samo uspavljuje! Mnogi centri zapravo koriste ovu tehnologiju, nazivajući je laserska epilacija. Iskustva žena pokazala su da su njihove dlačice samo usporile rast na nekoliko meseci, a onda se vrlo brzo vratile. Ne samo da nećete dobiti ono što ste želele, već ćete uzalud baciti mnogo novca.

 

Laserska epilacija – cene


Kada su u pitanju cene, ukoliko ste već malo istraživale, primetile ste da se veoma razlikuju kada je reč o pojedinačnim regijama, ali i celom telu. Čuvajte se varalica i loših aparata.Vrlo često se nude veliki popusti od 50,60 do čak 70%, što je, odmah ćemo vam reći, mesto na koje ne treba da odete. Pokušaji brze prodaje mogu se završiti lose po vas. Izgubićete veliku količinu novca, a da se nećete uveriti u to šta je u stvari prava laserska epilacija. Cene za ove tretmane veoma su visoke. Manje regije svakako i koštaju manje, ali okvirno, ukoliko ste odlučili da je lasreska epilacija to što želite, trebalo bi da budete spremni na ovakve cifre – manje regije kao što su nausnice, brada, pazuh zulufi koštaju od 12e do 30e po tretmanu, srednje regije poput ruku, nogu, intimne regije koštaju između 50e i 150e po tretmanu, dok je za lasersku epilaciju celog tela potrebno izdvojiti od 180e do 300e po tretmanu.

 


 

Kada su vidljivi prvi rezultati?


Prvi rezultati vidljivi su naravno nakon prvog tretmana, a to je otprilike 10-15 dana kasnije. Tada ćete primetiti prve dlačice kako otpadaju. Da bi ste se resile svih dlačica potrebno je od 2 do 6 tretmana, zavisno od regije i jačine dlačica. Neophodno je uraditi više tretmana, jer dlake rastu u 3 faze, a uništavaju se samo u fazi rasta tzv anagenoj fazi. Razmak između tretmana bi trebalo da bude 5 do 8 nedelja. U periodu između zabranjena je depilacija, a dozvoljeno samo brijanje.

 

Mana laserske epilacije


Aparat svakako treba da bude klinički ispitan i o tome uvek treba da povedete računa i dobro se raspitate o mestu na koje odlazite. Nakon završenog procesa epilacije potrebno je jednom u dve godine raditi tretman održavanja, kako bi efekat bio potpun. Dakle, ovo je jedna mana – dlačice će se verovatno vratiti nakon nekoliko godina ukoliko ne budete radile tretmane održavanja. Ovi tretmani ne rade se u serijama, već samo po jednom na svake dve godine.

Dakle, ukoliko se dobro raspitate o centru u koji idete, velika je verovatnoća da ćete upoznati pravo značenje reči laserska epilacija. Iskustva žena koje su prošle kroz svih 4 do 6 od strane stručnjaka preporučenih tretmana, pokazuju da su u potpunosti zaboravile na trake za depilaciju i brijače. 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar