30.07.2022 Komentari: 0

Najbolji saveznik u borbi protiv bora

Ponekad prve znake starenja primetimo odjednom i deluje nam kao da su nastali preko noći. Naše sjajno i glatko lice počinje da gubi svoju zetegnutu i savršenu strukturu. Mnoge žene ovo primete s dozom očaja pitajući se kako smanjiti bore na licu, tražeći rešenje svuda.

Suva koža lica i razne nepravilnosti mogu da nestanu uz adekvatan preparat kao što hijaluron fileri. Cena koju ćete platiti za ovaj tretman sigurno će vredeti i ubrzo ćete sa osmehom ponovo gledati svoj odraz u ogledalu.

 

Zbog čega su hijaluron fileri toliko popularni?


Hijaluron fileri predstavljaju gelove koji su sterilni i biorazgradivi. Mnogi ih zovu i “supstanca mladosti”, jer se on već nalazi u sastavu naše kože. Međutim, s godinama se hijaluronska kiselina gubi iz organizma. Fileri se mogu aplikovati u gotovo sve delove lica, na dekolteu i vratu, a poslednjih godina predstavljaju prvi izbor i omiljeni tretman u borbi protiv nepravilnosti i bora .


Hijaluron, kao složeni šećer, poseduje razne funkcije u organizmu:

  • Hidrira kožu – Ima sposobnost da veže vodu u velikim količinama
  • Neutrališe štetne slobodne radikale
  • Održava tonus kože
  • Nadoknađuje volumen i punoću kože, koja se vremenom i pod uticajem raznh hormonskih i drugih faktora gubi

Hijaluron fileri su idealan izbor ako želite da vratite volumen obrazima i jagodicama, podmladite ili konturišete lice i dekolte, popunite bore oko očiju ili se otarasite dosadnih podočnjaka. Pored toga, njima možete da uklonite bore na licu ili ih redukujete, povećate volumen usana ili ih konturišete i dobijete lifting jagodica bez operacije.

 

Da li je tretman u potpunosti bezbedan?


Hijaluronska kiselina se nalazi u sastavu naše kože, a upravo se ona nalazi i u filerima. Ona se vremenom gubi iz organizma, a koža postaje manje elastična i manje hidrirana. Suva koža lica, nepravilnosti i sitne bore prvi su znakovi da je hijaluronska kiselina počela da nestaje.


Kada je u pitanju dilema kako smanjiti bore na licu, rešenje su upravo hijaluron fileri, jer, osim što su veoma bezbedni za upotrebu, veoma se lako i brzo aplikuju ispod kože. Tretman traje svega 15-30 minuta. Već nakon aplikacije ćete videti kako su bore redukovane ili su nestale sa vašeg lica i to na potpuno prirodan način.


Prvi efekat biće vidljiv odmah nakon tretmana, dok je za konačan rezultat potrebno da prođe oko dve nedelje. Za to vreme će hijaluron adekvatno pozicionirati u određenu regiju i tkivo u potpunosti oporaviti od intervencije.


Ako sanjate o bezbolnoj intervenciji sa trenutnim efektom, onda su za vas pravi izbor upravo hijaluron fileri. Cena tretmana zavisiće od vrste filera i regije u koju se aplikuje, a radi se u lokalnoj anesteziji.

 

nega lica


Nakon 12 do 18 meseci se hijaluronska kiselina resorbuje u organizmu, pa je potrebno ponoviti tretman. Koliko će on trajati zavisi od faktora kao što su regija u kojoj je apliciran filer, gustina filera, ali i od metabolizma pacijenta i izlaganja visokim temperaturama.


Kontraindikacije se veoma retko javljaju i u njih spadaju različiti zapaljenski procesi na koži, reumatoidni artritis, aktivne infekcije, alergija na hijaluronsku kiselinu ili anestetik, pojedini lekovi koji se pripisuju kao terapija i maligna oboljenja.

 

Aplikacija hijaluronskih filera je moguća u:

  • nazolabijalne bore, obraze, podjagodičnu regiju i jagodice
  • vrat, regije oko usana i usne
  • slepoočnu i čeonu regiju
  • bradu i liniju donje vilice

Ostavite u prošlosti pitanje kako smanjiti bore na licu uz koje ide i suva koža lica, kao i da li se starenje kože može usporiti. Rešenje i povratak mladalačkog izgleda su vam na dohvat ruke, a tu su bez konkurencije hijaluron fileri. Cena ne treba da bude ograničenje, jer ćete učiniti nešto dobro za sebe, a efekte ćete videti odmah.


Ipak, ne zaboravite da se pre željenog tretmana konsultujete sa lekarom i dogovorite detaljno o tome šta je moguće sprovesti u praksi. Lice svakog pacijenta je različito, a akcenat ovog tretmana je upravo posebna pažnja i individualan pristup od osobe do osobe.


Fileri različite gustine se aplikuju u različite regije lica, a cilj je da se postigne prirodan izgled i besprekorna koža. Posle tretmana lice će vam poprimiti podmlađen i zdrav izgled i sve to na potpuno prirodan način.


Da biste sprečili dalje produbljivanje, reagujte već kod pojave prvih borica. Međutim, bitan faktor igraju i način života koji vodite i genetika, tako se nekom prve bore pojave već sa 20 godina, a nekom mnogo kasnije. Na vama je da delujete čim uočite prve znakove.

 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar